Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ASTIANPESU Astianpesun energiatehokkuutta edistäviä ominaisuuksia  Tiesitkö, että keittiössä käytetystä vedestä kulutetaan astianpesussa noin 80 % ja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ASTIANPESU Astianpesun energiatehokkuutta edistäviä ominaisuuksia  Tiesitkö, että keittiössä käytetystä vedestä kulutetaan astianpesussa noin 80 % ja."— Esityksen transkriptio:

1

2 ASTIANPESU

3 Astianpesun energiatehokkuutta edistäviä ominaisuuksia  Tiesitkö, että keittiössä käytetystä vedestä kulutetaan astianpesussa noin 80 % ja sähköstä noin 40 %.  Astianpesu on prosessi, jota varten suunnitellaan kokonainen pesujärjestelmä, jolla on vaikutusta astianpesun toimivuuteen ja energiankulutukseen.  Astianpesukonetta valittaessa ja hankittaessa tulee selvittää koneen elinkaaren aikaiset käyttökustannukset. Koneen elinkaarikustannuksista käyttökustannukset ovat noin 80 % ja hankintahinta noin 20 %!  Astianpesukoneelta tarvittava kapasiteetti lasketaan pestävän astiamäärän ja käytettävän pesuajan mukaan.  Erillinen esipesuyksikkö säästää työaikaa ja vähentää veden kulutusta verrattuna manuaaliseen esipesuun.  Varusta astianpesukone pesuaineen ja huuhteluaineen sekä vedenkulutuksen mittareilla. Seuraa kulutusta.  Pesuajan säätömahdollisuus säätää kuljettimen nopeutta astioiden likaisuuden mukaan.  Lämmön talteenottojärjestelmän avulla tarvittava kylmä huuhteluvesi esilämmitetään noin 40-50 asteiseksi – säästää sähkökulutusta.  Käytönohjausjärjestelmä pysäyttää kuljettimen, kun koreja ei ole pesulohkossa – vähentää veden-, sähkön- ja pesuaineenkulutusta.

4 Mihin aikaan astianpesukone käynnistetään?  Kytke virta pesukoneeseen vasta kun aloitat pesuprosessin.

5 Astioiden esipesu  Astiat on pestävä pian käytön jälkeen – älä anna likaisten astioiden kuivua.  Astioiden esipesulla estetään irtonaisen ruokalian päätyminen pesuprosessiin  se säästää kemiallisessa pesussa tarvittavan pesuliuoksen kokonaismäärää.  Jos astioita ei pestä heti, astiat voidaan pinota päällekkäin ja näin liottaa pienelläkin vesimäärällä.

6 Astiakorien täyttäminen astianpesussa  Vettä, energiaa ja pesuainetta säästyy tehokkaimmin pestäessä täysiä, oikein täytettyjä ja astiatyypille tarkoitettuja astiakorillisia.  Jatkuva vajaiden korien peseminen pidentää tarpeettomasti koneen päivittäistä käyttöaikaa ja saattaa jopa kaksinkertaistaa astianpesun energiankulutuksen. X

7 Patapesukoneen luukut kiinni  Sulje patapesukoneen luukut silloin, kun et pese astioita. Näin lämpö ei karkaa ja energiankulutus pienenee. X

8 Lähteet: www.motiva.fi/files/3041/TTS- tutkimuksen_loppuraportti_2009_Energiatehokas_ammattikeittiö.pdf


Lataa ppt "ASTIANPESU Astianpesun energiatehokkuutta edistäviä ominaisuuksia  Tiesitkö, että keittiössä käytetystä vedestä kulutetaan astianpesussa noin 80 % ja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google