TURUN KOULUJEN 6. LUOKAN OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN KÄYTTÖTAITOKARTOITUS KEVÄT 2005 TOP-KESKUS Turun opetustoimi 2005.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI
Advertisements

Oppimisen seuranta ja arviointi alkuopetuksessa
 Omakielinen opetus Ideoita opettajien yhteistyöhön sekä materiaalia opetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn Samran Khezri Turun Lyseon koulu
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
Kuntalaispalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka pohjalta Kauniaisten kaupunki käynnisti pilottiprojektin. palvelumalli:1-3.
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
S2-tiimin muistiinpanot
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Tulevaisuuden Oulu Oulujoen koulu. Tulevaisuuden oppilas •Vastuullinen omasta oppimisestaan •Hallitsee projektioppimisen •Osaa raportoida oppimaansa •Etenee.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Lausteen koulun TVT-STRATEGIA
Raportointiportaali Vipunen
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
KÄSITYÖN VIRTUAALILUOKAT TOIMINTAMALLIN ESITTELY - VERKKO-OPETUS - - OPETTAJAVERKOSTO - - VERKKOMATERIAALIT - Pirjo Sinervo 2004.
Yksinäisestä propelipäästä yhteiseen tekijäporukkaan Joensuun seudun kansalaisopisto.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
JOENSUU OHJAAJAKOULUTTAJA- TYÖRYHMÄ. 1.1 OHJAAJAKOULUTUKSET A koulukohtaisesti: moduuli 1 B yksiköiden välisessä yhteistyössä: moduuli 2 (Jyväskylä,
TOP-keskus 2003 Turun 6-luokkalaisten TVT- taitotasokartoitus, kevät 2003 Turun kaupungin Tieto- ja viestintätekniikan TVT - opetuskäytön strategia -asiakirjassa.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Turun esi- ja perusopetuksessa
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Röykän koulu Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset, kevät 2014 Vastauksia yhteensä 87 kpl.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Tiia Hämäläinen Emmi Kankaanpää Sanna-Mari Pulkkinen
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Jukka Vehviläinen, DiaLoog AMMATTISTARTIN SEURANTA VUONNA 2010 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa hankkeen, jonka aikana (v. 2010) suunnitellaan.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä. Kartoitimme Sanomalehtien Liitossa opettajien kokemuksia sanomalehden opetuskäytöstä, Sanomalehtiviikosta.
Tilastomatematiikkaa verkossa - Pythagoras-oppimisympäristö
Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon
Kangasalan koulujen tieto- ja viestintätekniikan suunnitelma
MOppijat Jyväskylän pilotoijat
ET ja hyvän osaamisen kriteerit vuosiluokka 5:n jälkeen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Uudistuuko kemian opetus? Marja Montonen MMO Kemian opiskelijat yleissivistävässä koulutuksessa Ympäristö ja luonnontieto (1- 4) opp.
Jarkko Levasma TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Toimintaohjeet opelle
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
ET:n tuntijako 2001 ja 2012 ja palkkiongelman poistuminen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus Leena Hiltunen Yliassistentti (OPE)
MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.
SDQ-kyselyn toteutus wilmassa Syksy Kyselyjen ajankohdat  Kysely toteutetaan syksyllä 3. ja 5. luokan oppilaille (keväällä 8. lk pilotti) 
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Apua OPS:n tvt-tavoitteiden arviointiin Jari Harvio, Hämeenlinnan kaupunki Harri Jurvela, Tampereen kaupunki Esityksessä on Kahootilla toteutettu kilpailu.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Tutoropettajien koulutus ja toiminta
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
Sosiaaliset mediat alakoulussa
Laaja-alainen arviointi
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Mikä? Kenelle? Miksi? Eeva-Riitta Yliniva 2017.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Esityksen transkriptio:

TURUN KOULUJEN 6. LUOKAN OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN KÄYTTÖTAITOKARTOITUS KEVÄT 2005 TOP-KESKUS Turun opetustoimi 2005

Miksi TVT-taitoja kartoitetaan? Oppilaiden tieto- ja viestintätekniikan (TVT) taitotasokartoitus perustuu Turun kaupungin TVT-opetuskäytön strategia-asiankirjan arviointimäärittelyihin. Nyt vuorossa olivat 6-luokkalaiset kuten v TVT-opetuskäytön strategia-asiakirjan voimassaolo jatkuu toistaiseksi. Päivitys, osaksi uusia opetussuunnitelmia, toteutetaan lukukaudella , sillä vasta nyt työn tueksi ovat käytettävissä elokuussa 2005 julkaistut OPH:n TVT-opetuskäyttöä koskevat raportit, joissa määritellään mm. ne oppilaiden taitotasotavoitteet, joihin normaalissa opetuksessa tulisi yltää. Määrittelyt koskevat niin 6- kuin 9-luokan päättövaihetta. Opetushallitus on postittanut ko. raportit kaikkiin Suomen kouluihin ja oppilaitoksiin. Opetushallituksen raportit 2005 verkossa Virtuaaliopetuksen kehittämis- ja vakiinnuttamissuunnitelmat, suunnitelma tieto- ja viestintätekniikan opettajien täydennyskoulutuksesta sekä verkko-oppimateriaalien laatukriteerit perus- ja toisen asteen oppilaitoksille:

Miten kartoitus toteutettiin? Kartoitus toteutettiin sähköisenä verkkokyselynä: oppilaat saivat vastauslinkin suoraan omiin tkukoulu.fi-sähköposteihinsa. Muutamassa koulussa jouduttiin vastaamaan paperilomakkeisiin verkkoyhteys-/remonttiongelmien vuoksi. Nämä vastaukset (92 kpl) syötettiin kyselyjärjestelmään TOP-keskuksen toimesta. Kysely osoitettiin kaikille suomen- ja ruotsinkielisille 6-luokkalaisille, myös erityiskouluihin. Vastaaminen tapahtui kokonaan anonyymisti. Kyselystä käytännön toteutuksesta vastasi TOP-keskus, koulutusjohtaja Tapio Alapaattikosken toimeksiannosta. Tämän raportin on koonnut Pirjo Sinervo, TOP-keskus

Vastaajamäärät koulut *) 6. luokan oppilaita vastaajien määrä vastaus-% suomenkieliset peruskoulut % suomenkieliset erityiskoulut % ruotsinkieliset peruskoulut14000% ruotsinkieliset erityiskoulut20 0% yhteensä kokonais- vastaus-% 53 Kartoitus toteutettiin myös ruotsinkielisenä ja osoitettiin ruotsinkielisille kouluille. Yhtään vastausta niistä ei kuitenkaan saatu. *) Oppilasmäärät perustuvat Opetustoimen tilastotietoihin: Oppilasmäärät Turun kouluissa ( turku.fi » Opetus ja koulutus » Tilastotietoja )turku.fiOpetus ja koulutusTilastotietoja

Vastausten luotettavuus Kouluissa opettajat tiedottivat kyselystä ja he myös perustelivat oppilaille sitä, mikä merkitys tulosten kannalta on, että jokainen vastaa mahdollisimman totuudenmukaisesti. VASTAUKSET OVAT ITSEARVIOINTIA Erityisesti oppilaan omaa osaamista koskevissa kysymyksissä on huomattava, että kyseessä on itsearviointi: vaikka oppilas arvelisikin esim. tekstinkäsittelytaitojensa olevan kunnossa, hän ei ehkä edes tiedä, mitä hänen oikeastaan tulisi osata, jotta taidoista olisi todellista hyötyä koulussa, opiskelussa ja kansalaisena toimimisessa.

Perustaidot - käytännön työtaidot

Tekstinkäsittelykysymys Miten tämä on mahdollista? Kirjoitan koko sivun tarinan tekstinkäsittelyohjelmalla, mutta vaihdan riviä vain muutaman kerran. (Oikeita vaihtoehtoja yksi tai useampi.)

Www-sivujen käyttötaidot

Sähköpostin käyttötaidot

Ovatko nämä väittämät totta? - aihealueena turvallinen verkon käyttö

Mitä välineitä ja materiaaleja koulussa on käytetty?

Minkä oppiaineiden yhteydessä tietokoneita on käytetty?

Portti-oppimisalustan käyttöaste ja tunnettavuus

Miten usein olet käyttänyt koulussa tietokonetta 6. luokalla?

Onko kotonasi tietokone?

Onko verkkoyhteys kotonasi niin sanottu laajakaista?

Oletko käyttänyt kotitietokonetta koulutehtävien tekemissä?

Mieltä olet mahdollisuudesta, että tietokoneella/verkossa suoritettavia kotitehtäviä nyt jo annettaisiin?

TOP-KESKUS Turun opetustoimi 2005