Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jarkko Levasma TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jarkko Levasma TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio"— Esityksen transkriptio:

1 Jarkko Levasma TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio E-mail: jarkko.levasma@cc.tut.fi

2 Pythagoras - tilastomatematiikkaa verkossa Jarkko Levasma TTKK/DMI/HypLab Avoimet oppimisympäristöt verkossa -työpaja 19.11.1999 MindTrek Tampere International Media Week 1999

3 Pythagoras-pilotti Pythagoras on yksi TTKK:n Hypermedialaboratorion Avoin Oppimisympäristö (AO) -hankkeen piloteista. Pilotissa kehitetään perus- ja lukioasteen tilastomatematiikan opiskelun tueksi tarkoitettua oppimisympäristöä (Pythagoras). Pilotissa järjestetään opetuskokeiluja, joiden avulla tutkitaan oppimisympäristön käytettävyyttä ja sen avulla tapahtuvaa oppimista. 1(2)

4 Pythagoras-pilotti Pythagorasta kehitetään yhteistyössä Edita Oy:n ja Pirkanmaalaisten koulujen kanssa. Pythagoras-pilotin tämän vuoden päätavoite on tuotteistaa Pythagoras-oppimisympäristö verkon kautta käytettäväksi ja myytäväksi tuotteeksi. 2(2)

5 Pythagoras-oppimisympäristö http://matwww.ee.tut.fi/pythagoras 1(3)

6 Pythagoras-oppimisympäristö 2(3) Oppimateriaali - teoriaa ja esimerkkejä - interaktiivisia harjoitustehtäviä - oppilaiden omien suorituksien seuranta Työpaja - kommunikointityökalut - kysely- ja tutkimusraporttityökalut Pythagoras jakautuu neljään alueeseen, jotka ovat:

7 Pythagoras-oppimisympäristö 3(3) Opettajainhuone - opettajien omat kommunikointityökalut - oppilaiden suoritusten seuraaminen ja hallinnointi Näyttely - näyttelyosassa julkaistaan oppilaiden tekemät tutkimusraportit

8 Tekninen toteutus 1(2) Pythagoras on toteutettu erilaisia verkkotekniikoita yhdistellen, joita yhdistävänä perusrunkona toimii joukko linkitettyjä hypermediadokumentteja (HTML- sivuja). Toinen keskeinen käytetty ominaisuus ovat dynaamisesti luodut HTML-dokumentit, joiden toteuttamiseen on käytetty sekä Perl-kielellä tehtyjä CGI-scriptejä että Java-kielen servletejä.

9 Tekninen toteutus 2(2) Pythagoraksen toteutuksessa keskeisessä asemassa ovat myös Java-appleteina toteutetut WWW-sivulla pyörivät ohjelmat. Pythagoras on hajautettu sovellus. Appletien tiedonsiirto palvelinkoneelle on suurimmaksi osaksi toteutettu käyttäen Javan Remote Method Invocation (RMI) -tekniikkaa.

10 Teknisiä ongelmakohtia Selain-ohjelmien Java-virtuaalikoneet ovat raskaita ohjelmia ja vaativat asiakaskoneelta vähintään 32MB muistia toimiakseen sujuvasti. Pythagoraksessa käytetty Javan RMI-tekniikka ei toistaiseksi toimi MS Internet Explorerissa. RMI-tekniikka aiheuttaa myös ongelmia asiakaspuolen palomuurien kanssa. Tämä ongelma on kuitenkin ratkaistavissa servletien avulla.

11 Opetuskokeilut Pythagoraksella on järjestetty ja järjestetään lähi- ja etäopetuskokeiluja Tampereen alueen kouluissa. Opetuskokeiluilla pyritään selvittämään Pythagoraksen käytettävyyttä ja sen soveltumista tilastomatematiikan opetukseen. Pythagoraksen opetuskokeiluissa on myös erityisesti tutkittu sen soveltuvuutta ryhmätöiden tekemiseen verkon avulla.

12 Opetuskokeilujen tuloksia Opetuskokeiluihin osallistuneet oppilaat ovat olleet sitä mieltä, että tilastomatematiikan opiskelu Pythagoraksella on normaaleihin tapoihin verrattuna tehokkaampaa ja kiinnostavampaa. Sekä opettajat että oppilaat ovat erityisesti pitäneet Pythagoraksen kyselytyökalua hyödyllisenä, teorian ja käytännön yhteyttä selkeyttävänä ominaisuutena. Lähiopetuskokeiluissa tehdyt ryhmätyöt onnistuivat hyvin. Etäopetuskokeilusta ei vielä ryhmätyön osalta ole kokemuksia.

13 Jarkko Levasma TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio E-mail: jarkko.levasma@cc.tut.fi


Lataa ppt "Jarkko Levasma TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google