Tietorakenteiden dokumentointi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Testaus ja testausympäristöt
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
© Hannu Laine 1 Tietorakenteet ja algoritmit Funktio-osoittimet Funktio-osoittimen ja taulukko-osoittimen vertailu Funktio-osoittimen käyttötapoja.
Tietojärjestelmät ja Systeemisuunnittelu
Avoimet Kylät -tapahtuma POIKKEA KYLÄÄN !
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
Metatieto tilastotutkimuksessa Alustus Tietoa tiedosta -seminaarissa Jussi Simpura.
HH täydennys Big Slick. Miika&Markku • Kirjautuminen järjestelmään – Väkeväinen pääkäyttäjä • Salasana&tunnus • Täydet oikeudet – Sijainen.
521144A, Algoritmit ja Tietorakenteet, syksy 2013
Novellin analyysin käsitteitä
T Projektikatselmus GenCode PS iteraatio
Ohjelmointi Vesa Lappalainen jyu class Hello { public static void main(String[] args) { System.out.println("Hello world!"); } }
Harjoitustyö T Johdatus ohjelmointiin HYV8SN 6 pistettä.
Laskulaatikoissa on eläimiä piilossa. Osa eläimistä lähtee pois laatikosta. Laske, kuinka monta eläintä jää laatikkoon. Näpäytä oikeaa vastausta. Tehtävä.
3. Spesifikaatioiden laatiminen
Power point -esitys * Lyhyt oppimäärä.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Tuetusta itsearvioinnista Paletti-hanke
Workshop: Test-first approach Pietu Pohjalainen. Testaus perinteisesti Tarkoituksena löytää virheitä ohjelmasta mutta mikä on virhe? Sijoittuu tavallisesti.
Java-ohjelmien vianjäljitys Pietu Pohjalainen. Vianjäljitin Vianjäljitin (debuggeri) on ohjelma, jolla voidaan seurata toisen ohjelman suoritusta Tietotekniikan.
Ohjelmointi Vesa Lappalainen jyu class Hello { public static void main(String[] args) { System.out.println("Hello world!"); } }
Nauru kritiikin keinona.  Naurun avulla voi vahvistaa vallitsevia käsityksiä.  Toisaalta nauru on keino purkaa valtarakenteita.  Nauru etäännyttää.
KISA – Kysely kaupungin viestinnästä Sari Koski Yhteenveto: Helsinki.
VIRALLINEN VIIKKOPOWERPOINT VKO IV Pekka Valtonen Krista Wikström Asmo Voutilainen Mats Wiik Mika ”Formula” Salo.
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Pelien -ohjelmointi Syksy 2007 Vapaavalintainen opintojakso 3 op. ITP8TM003.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Tietojohtamisen Perusteet: Siltaharjoitus
Uudelleenkäyttö. Yleistä On pyritty pääsemään vakiokomponenttien käyttöön Kuitenkin vakiokomponentit yleistyneet vain rajallisilla osa-alueilla (esim.
Linkkien tilaan perustuvan reititysprotokollan suorituskykyanalyysi Risto Sarala TKK/Tietoverkkolaboratorio Valvoja: Professori Jorma Jormakka Ohjaaja:
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Tietorakenteiden harjoitustyö (2 ov) Ryhmä 5, kesä Pietu Pohjalainen.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Havainto. Taivaalla näkyvistä kohteista tutuimpia on Otava, eli Ursa Major (Iso Karhu) Se kiertyy öisellä vaelluksella Pohjantähden ympärillä.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Laskulaatikoissa on eläimiä piilossa. Osa eläimistä lähtee pois laatikosta. Laske, kuinka monta eläintä jää laatikkoon. Näpäytä oikeaa vastausta. Tehtävä.
Algoritmit ja koneoppiminen (ALKO)
Kilpailijan starttikurssi
Johdatus ohjelmointiin – lohkokaaviot ja algoritmit
RAPORTOINNIN PERUSTEITA Tekniikan viestintä/Soili Fabritius 2006.
Toteutuksen ajoittaminen uudelleen ehdotus. Jos opiskelija on jo ilmoittautunutkin toteutukselle, hänen pitää saada huomautus siitäkin (”peru ilmoittautumisesi.
Logiikkakielen upottaminen olio- ohjelmaan Pietu Pohjalainen.
Tasogeometriaa alkuopetukseen
RAPORTOINNIN PERUSTEITA Tekniikan viestintä/Soili Fabritius 2006.
2/2001 Tietojärjestelmät ja Systeemisuunnittelu Luennoitsija: Tapio Lammi
Ohjelmistotekniikka Specifikaatiot ja dokumentointi Kevät 2002 Päivi Ovaska LTKK/Tite.
1 Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan? -Pyritään haastatella mahdollisimman erilaisia ihmisiä (nuoria, vanhempia, etninen tausta, uskonto tausta) 2 Millainen.
Ohjeita projektihallintaan Oulu Toimintasuunnitelman rakenne Sisällys 1. Toiminnallisen osakokonaisuuden tavoitteet ja kehittämisteemat 1.1Perhekeskustoiminta.
Digikasvio. Ohjeet:  Etsi metsästä kasvi tai sieni, jonka haluat kuvata digikasvioon.  Täytä kuvauskortti, eli nimesi ja päivämäärä.  Aseta kuvauskortti.
Tako 4. pooli * Forssan museo 8/ /2017 Kristiina Huttunen.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Tentti.
Eettiset kysymykset opinnäytetyössä
Aineistoaine Särmä s. 359 Vastaa Särmä-kysymyksiin TK:sta s. 96
– Ohjelmistojen mallintaminen, kesä 2010
Mobiilimaksaminen.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
VIRTA-opintotietopalvelu korkeakoulujen toiminnan tukena –kysely Palaute Synenergiaryhmältä ja KOOTuelta Helena Majamäki
Uusi suunta työelämään -hanke
Toimivat palkeet – ikääntyvän hengityssairaan arki –hanke Kouvolassa
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Lape Uusimaa ajankohtaiskatsaus
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
PEDAGOGINEN DOKUMENTOINTI
Puistoshakki -kentän käyttöohjeet
Kuinka autan puhelimessa
Kykyrin käyttö palvelusuunnittelun etukäteismateriaalina
Esityksen transkriptio:

Tietorakenteiden dokumentointi Pietu Pohjalainen

Dokumentointi yleensä Tarkoituksena välittää tietoa ohjelman toiminnasta lähdekoodia korkeammalla tasolla Yllättävän vaikea taiteen laji Lukijan esitiedot vaihtelevat Oikea tarkkuustaso vaihtelee

.. tässä harjoitustyössä Ohjelman toiminnan tulisi käydä ilmi lähdekoodista Dokumentoinnin kohteena Algoritmit lähdeviitteitä tarkemmalla tasolla Toteutuksen aikavaativuudet Luokkakaavio (esim. Fujaballa) Käyttöohje

Algoritmit lähteitä tarkemmin Esimerkiksi Kruskalin algoritmi: A <- 0 for each vertex v E V[G] do Make-Set(v) sort the edges of E by nondecreasing weight w for each edge (u, v) E E, in order by nondec.weight do if Find-Set(u) != Find-Set(v) then A <- A U {(u, v}) Union(u, v) return A

Sidotaan algoritmi toteutukseen Missä kohdassa annetaan toteutukset Make-Set, Find-Set, Union Muut pseudo-notaatiossa esiintyvät operaatiot, jotka ovat konkreettisesti toteutettu

Operaatioiden aikavaatimukset Selitys sille, miksi toteutetut operaatiot ovat niin tehokkaita kuin ovat Esim. linkitettyyn listaan lisääminen on O(1) Kuva selventää usein kovasti

Luokkakaavio Käytettyjen luokkien kaavion ei tarvitse olla mitenkään erityisen tarkka (mutta oikeellinen kylläkin!) Tarkoitus on antaa yleiskuva toteutuksesta löytyvistä osista Kätevä työkalu on esim. Fujaba –takaisinmallinnustyökalu http://www.fujaba.de

Käyttöohje Ohjeet sille, miten ohjelma saadaan käännettyä ja suoritettua laitoksen Linux-ympäristössä Lisäksi yksinkertainen kuvaus ohjelman syöte- ja tulostemuodoista Esimerkkiajo jollain syötteellä riittää

Lopullinen palautus Sisältää Sähköpostiin Lopullisen ohjelman lähdekoodit ja käännetyn paketin Edellisten ohjeiden mukaan tehdyn dokumentin Toteutetut yksikkötestit YHDESSÄ PAKETISSA (zip, tar.gz) Sähköpostiin pietu.pohjalainen@cs.helsinki.fi