Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nauru kritiikin keinona.  Naurun avulla voi vahvistaa vallitsevia käsityksiä.  Toisaalta nauru on keino purkaa valtarakenteita.  Nauru etäännyttää.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nauru kritiikin keinona.  Naurun avulla voi vahvistaa vallitsevia käsityksiä.  Toisaalta nauru on keino purkaa valtarakenteita.  Nauru etäännyttää."— Esityksen transkriptio:

1 Nauru kritiikin keinona

2  Naurun avulla voi vahvistaa vallitsevia käsityksiä.  Toisaalta nauru on keino purkaa valtarakenteita.  Nauru etäännyttää  vaikeitakin asioita voi käsitellä.  Naurattamaan pyrkivä teksti rikkoo sääntöjä: näennäismerkityksen takana on muita merkityksiä, voidaan liioitella, kärjistää, käyttää ironiaa.

3  Karnevalisoiminen  kansa pääsee pilkkaamaan vallanpitäjiä  Vastadiskurssi

4 IRONIA eli epäsuora iva  Kolme lajia: 1.sanotaan tai kirjoitetaan päinvastaista kuin tarkoitetaan 2.sanotaan tai kirjoitetaan jotain odotuksenvastaista 3.rinnastetaan asioita, joita ei yleensä liitetä toisiinsa

5 Ironian tavoite  Tavoitteena on paljastaa vikoja, puutteita tai epäkohtia niin, että ne tehdään naurunalaisiksi.

6 Ironian keinoja  Liioittelu  Vähättely  Valehtelu  Toisto  Tavanomaisten odotusten pettäminen  Erikoinen näkökulma  Yhteen sopimattomat asiat rinnastetaan

7  Yllättävät vastakohdat  Poikkeuksellinen konteksti eli tekstiyhteys Kuitenkaan mikään näistä keinoista ei välttämättä tee tekstiä ironiseksi. Tulkinta syntyy lukijassa!


Lataa ppt "Nauru kritiikin keinona.  Naurun avulla voi vahvistaa vallitsevia käsityksiä.  Toisaalta nauru on keino purkaa valtarakenteita.  Nauru etäännyttää."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google