Yhteisöllisyys alkaa projektin näkyvyydestä ja hyvien käytäntöjen jakamisesta ke. 13.3. klo 9:00-16:00 Kati Keronen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
OTA ESILLE MUISTIINPANOVÄLINEET! Esim. iPad:in ja iPod Touch’in muistio
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Informaatioteknologian instituutti Esityksen tekeminen PowerPointilla Jouni Huotari.
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Opitaan ja työskennellään yhdessä
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
10 vinkkiä voimaantumiseen
VOA-oppimispäiväkirja
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Lähipäivä T Business process development methods 1.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Yhteisöllisyys lähtee asenteesta Kati Keronen.
Jorma Ronkainen / IT-laitos
Tehoa hanketyöskentelyyn yhteisöllisillä työtavoilla -työpaja to klo 9:00-12:00 Kati Keronen.
SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Twitterin etusivu Twitterin etusivulta löydät ”Top Tweets”, eli uusimmat tweetit. Etusivulla on myöskin nappi jota painamalla pääsee rekisteröitymissivulle.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Hiusalan - tutkintotoimikunnan Pikaohjeet OPTIMAn käyttöön
Tutustumistreeni  Nimi, ammatti, mistä tulee,  tilaisuuden teemaan liittyvä ajatus  Mikä oli kauhein kouluruoka?  Kirja, jota parhaillaan luen  Lapsuuden.
Kohti viittä konseptia
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Jarkko Muhonen TeamProg
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Hankeviestintää - miksi ja miten?
Vertaisvinkkejä hankkeiden hyvään viestintään
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Arvioinnista arkipäivää
Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Esityksen transkriptio:

Yhteisöllisyys alkaa projektin näkyvyydestä ja hyvien käytäntöjen jakamisesta ke klo 9:00-16:00 Kati Keronen

Päivän ohjelma 9:00-9:30 Kahvit & Tervetuloa verkostoon! 9:30-9:35 Riitta Hirsikosken terveiset Oppi-Apaja II-projektista. 9:35-10:15 Alustus: Yhteisö syntyy ihmisistä, osaamisesta ja auttamisen halusta / Kati Keronen Differo Oy 10:15-10:45 Näin Helmet-yhteisö toimii nyt / Merja Virkkala 10:45-12:00 Työpaja: Oman profiilin luominen portaaliin ja oman projektisivun luominen mallipohjan perusteella. 12:00-13:00 Lounas 13:00-13:30 Alustus: Mikä on hyvä käytäntö ja mitä siitä kannattaa muille kertoa? / Kati Keronen Differo Oy 13:30-15:45 Työpaja: hyvän käytännön tunnistaminen omasta projektista. 15:45-16:00 Loppukeskustelu

Päivän tavoite Tutustuttaa osallistujat toisiinsa ja helmet verkkoon –yhteisön kotiin eli lshelmet.fi -portaaliin. Tehdä jokaiselle osallistujalle oma profiili portaaliin sekä aloittaa oman projektin sivujen tekemistä. Tunnistaa oman projektin hyvä käytäntö. Innostua yhdessä!

Yhteisö syntyy ihmisistä, osaamisesta ja auttamisen halusta.

Jokaisella projektilla on omat tavoitteensa, projektiryhmänsä, rahoittajansa, kohderyhmänsä ja kumppaninsa. Voi olla vaikea hahmottaa sitä, miten omasta osaamisesta voisi olla hyötyä muille ja mitä hyötyä itselle voisi olla muiden osaamisesta. Hankemaailma on sirpaloitunut

Tiedonlähteitä hanketyöskentelyn tueksi on runsaasti. Kiireessä on vaikea muistaa, mistä avun kulloiseenkin ongelmaan parhaiten saa. Tietoa on paljon, aikaa vähän

”Aikataulutus.” ”Projektityön arjen prosessit.” ”Muissa projekteissa saavutetut tulokset ja hyvät käytännöt.” " Tilaisuuksien sisältöjen sopiminen, esimerkiksi seminaarien järjestäminen. Mitkä aiheet tuovat yleisöä, ja kuka puhuja on riittävän tunnettu mutta edullinen tuomaan saliin väkeä.” ”Miten voisi innostaa yrittäjiä / muita sidosryhmiä mukaan toimintaan, se askarruttaa kovasti.” ”Hallinnolliset asiat, uudet ideat, markkinointi ja viestintä” ”Rahankeruu yleisesti on todellinen ongelma. Vaikka hanke menisi muuten ihan hyvin, niin on vaikea saada muu yksityinen raha -kohtaa toteutumaan.” Mikä hanketoimijoita yhdistää?

Hanketoimijoiden kohtaamispaikka, jossa jaetaan onnistumisia, kysytään kysymyksiä ja annetaan vastauksia, verkostoidutaan, haetaan ja jaetaan tietoa hankemaailmasta tekijöiden näkökulmasta. Miten lshelmet-portaali auttaa?

Miten alkuun portaalin hyödyntämisessä? 1.Tee itsesi näkyväksi portaalissa Tee oma profiili Tee projektille oma sivu 2.Seuraa verkoston toimintaa Sähköpostitiedotus Yleinen keskustelu portaalissa Ryhmien keskustelut portaalissa Blogit 3.Kokoa ystäväverkosto Ketkä tekevät töitä samojen asioiden parissa? Keillä on hyviä ideoita ja ajatuksia? 4.Osallistu Komppaa ystäviesi päivityksiä Jaa materiaalia ja linkitä tuottamiisi tuloksiin Kysy ja auta muita vastaamalla Lähetä kehittämisehdotukset projektipäällikölle

Rekisteröityminen portaaliin ja oman profiilin tekeminen

Jos et vielä ole portaalin jäsen, rekisteröidy jäseneksi tästä. Jos olet jo jäsen, kirjaudu portaaliin tästä niin näet kaiken itsellesi suunnatun sisällön.

Oman profiilin tekeminen Jotta muut voivat löytää sinut, täytä oma profiilisi. Tämän löydät valikosta Yhteisö – Profiilisivuni.

Projektille oma sivu Projektin perustiedot, hyvät käytännöt ja materiaalit voi julkaista omalla sivulla. Oma sivu tehdään valitsemalla Yhteisö – Projektit ja Ryhmät  Lisää

Projektisivun sisällöt 1) Projektisivut tehdään sekä itseä, että muita hanketoimijoita varten. Tästä syystä Helmet verkkoon-pilottiryhmä on viime vuonna suunnitellut kaikille yhteisen perussapluunan sisällöistä, joita jokaiselta projektisivulta tulisi vähintään löytyä. 2) Projektisivun tehtävä ei ole korvata projektin omia www- sivuja tai some-kanavia, vaan toimia osana hanketoiminnan raportointia sekä yhteisöllisyyden rakentumista. 3) Perussisältö tehdään oheisen mallin pohjalta, muutoin voit itse kehittää projektin sivujen sisältöä haluamaasi suuntaan.

Hyvän käytännön tunnistaminen.

“A best practice is a technique or methodology that, through experience and research, has proven to reliably lead to a desired result.” “Best practice is […] used to describe the process of developing and following a standard way of doing things that multiple organizations can use.”  Hyvä käytäntö on projektin myötä syntyvä tapa toimia. Tämän ei tarvitse olla mullistavan uusi, mutta toimiva ja yleistettävissä oleva. Mikä on hyvä käytäntö?

Hyvä käytäntö ESR-maailmassa ”Toimintatapa, jolla on yhteiskunnallisesti merkittäviä positiivisia vaikutuksia ja jotka tuottavat tavoiteltua muutosta yhteiskunnallisissa rakenteissa ja yksilöiden elämässä.” ”Voidaan esittää kuvana ja/tai tekstinä” ”On tiettyyn toimintaympäristöön, aikaan ja paikkaan sidottua.” ”Usein hyvin pieni asia, jota ei edes osaa ensin ajatella hyvänä käytäntönä.” (Hyvästä paras, Jaettu kehittämisvastuu ESR -projekteissa Hyvät käytännöt -käsikirja, TEM, 2004, lisää kriteereitä portaalissa: )

Konkreettisia esimerkkejä ”Voi olla niin suppea ettei sitä edes ymmärretä pitää hyvänä käytäntönä tai laaja kokonaisuus esim. työvoiman palvelukeskukset, Equalin kehittämiskumppanuudet, TYKES -ohjelma.” ”[…] asiakaspalvelussa käyttöön otettavat uudet toimenpiteet (mm. uudenlaiset tavat, menetelmät ja sisällöt toteuttaa koulutusta, ohjausta, neuvontaa) tai uudet yhteistyötavat projektihenkilöstön, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa.” (Hyvästä paras, Jaettu kehittämisvastuu ESR -projekteissa Hyvät käytännöt -käsikirja, TEM, 2004, lisää aiheesta portaalissa: )

OpinOven tuotekortit:

OppiApaja II- projektin lopputuloksena työtä ohjaava verkkosivusto tutkintoon.fi

HYKE-hankkeen muistilistat ja palvelukortit.

Sulautuva aikuiskoulutus- projektin starttivaiheen tuotoksia prosessikuvauksesta. group/sulautuva- aikuiskoulutus

Hyvien käytäntöjen raportoiminen portaalissa? Rahoittajan edellyttämää, mutta myös antoisaa Hyvä käytäntö raportoidaan “someksi” tiivistämällä tulokset helposti hahmotettavaan muotoon. Lopputulos voi olla: –Työohje –Tarkistuslista –Työpohja –Verkostoitumismalli –Prosessin kuvaus

Kiitos! Nähdään portaalissa!