Voiko etäopetus olla hyvää ja halpaa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Advertisements

EKO- ja PEKKO-hankkeet
Ranskan A2-etäopetus Turussa  Adoben Connect Pro –verkkokokousjärjestelmä  oppilaita /luokka-aste, etäringissä 2-3 koulua  jokaisella tietokone,
Ranskan etäopetus alakoulussa
 Omakielinen opetus Ideoita opettajien yhteistyöhön sekä materiaalia opetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn Samran Khezri Turun Lyseon koulu
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Puuttuminen perusopetuksen oppilaan tupakointiin.
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
Media vaikuttamisen ja vuorovaikuttamisen välineenä
Sosiaalinen media ja kieltenopetus
Turun normaalikoulun lukio
Maataloustoimittajien jäsenkysely Vastauksia yhteensä 74 kappaletta Finnish Net Solutions Oy.
Musiikin ryhmäkoulutus
©Tampereen kaupunki Vipu-projektin kysely Videoneuvottelujen käyttö ja tarpeet hyvinvointipalveluissa lokakuussa 2007.
Kielten etäopetuksen avustajien koulutus VIRTA-hanke
Etäopetuksen tutkimushanke - ensituloksia Oppimistutkimuksen keskus Erikoistutkija, KT Minna Nummenmaa.
Etäopetuksen koordinointihanke Eko-hanketiimi Koordinaattori Päivi Luoma Koordinaattori Päivi Luoma Suunnittelija Paula Pöyhönen (1pv/vko)
Teknologia nyky-yhteiskunnassa Eveliina ja Ellimaija.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
Vinkkejä ja esimerkkejä videoneuvotteluopetukseen Ann-Marie Haapasalo
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Perusopetuksen oppilaat 2014 Generated on :03.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Täysivaltainen osallisuus – vammaisalan tulevaisuusseminaari
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Päivi Luoma - VIRTA -hanke VIRTA = Virtuaaliset Alueresurssit Virta vie kohti virtuaalimaailmaa.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
TASKU Mitä on kielitietoinen opetus? Mikä on kielitaidon taitotaso?
9.Lk Biologian laborointikurssi
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Opetus + etäyhteys? MIKSI? Pitkät välimatkat Sosiaalinen vuorovaikutus
Etäopetuskyselyn tuloksia Turun opetuspalvelukeskus Virta-hanke Toukokuu 2010.
Haarajoen koulu, Jan Mikkonen
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
RUSINOITA PULLASTA Some-suosikkejani Jari Sjölund Turun normaalikoulu
Edusaimaa-opetusverkko HarjoitustyönHarjoitustyön esitys.
VIRTA-hanke Antti Huttunen. VIRTA-hanke Alkanut 2008 Rahoittajina Opetushallitus ja Turun opetuspalvelukeskus Alakoulun uudet oppimisympäristöt Pienryhmäiset.
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Ohjaaminen verkossa – onnistuneen etäohjauksen edellytyksiä
Oppilaan sukupuoli ja fysiikan opetuksen työtavat Jari Lavonen Opettajankoulutuslaitos
Ympäristöverkko - ympäristökasvatusta avoimessa oppimisympäristössä Katja Piiksi TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet.
Connect Pro -etäopetus. Asialista Esittelyt Oppiaineet, aikataulut, koulut ja oppilasmäärät Lyhyt Connect Pro –esittely Kokemuksia viime lukuvuodelta.
Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon
Etäopetus perinteisesti videoneuvotteluvälineillä Etäopetuksen somesulkeiset Katrina Vartiainen.
Etäopetuksen pedagogiikkaa Katrina Vartiainen. Käytänteitä  Opettajalla vain etäoppilaita yhdessä koulussa  Opettajalla etäoppilaita kahdessa tai useammassa.
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Etäopetus pelittää verkossa Tampere ja Turku aktiviisina kehittäjinä Riitta Mäkelä-Metsälä | Antti Huttunen | Päivi Luoma.
Videoneuvottelu verkossa Jussi Talaskivi atk-suunnittelija Jyväskylän yliopisto.
Connect Pro -verkkokokouksia käyttäviä etäopetusmalleja peruskoulussa VIRTA-hanke Turun opetuspalvelukeskus 2010.
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Etäopetuksen avustajien koulutus Asialista O Esittelyt ja yhteystiedot O Etäopetus Turussa O Connect Pron lyhyt esittely O Etätunnin.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Jukka Saari haastattelu. Tietoa jota et ehkä tiennyt henkilöstä jota et tiennyt!!!
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
KETTULAN KOULUN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN STRATEGIA
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Esityksen transkriptio:

Voiko etäopetus olla hyvää ja halpaa Voiko etäopetus olla hyvää ja halpaa? Turun kokemuksia perusopetuksessa vuosien varrella Päivi Luoma, Antti Huttunen Turun opetuspalvelukeskus Jari Sjölund Turun normaalikoulu

Teknologioiden arviointia: perinteinen videoneuvottelu ”Mitä se on” Videoneuvottelulaitteet Periytyy ISDN-videoneuvottelusta H.323-protokolla Hyvää Sujuva vuorovaikutus Hyvä äänenlaatu Helppo siirtyä tavallisesta luokkaopetuksesta Huonoa Kalliit laiteinvestoinnit Kallis monipisteneuvottelu Dokumenttien käsittely vaatii lisäinvestointeja Raskas verkkoprotokolla

Ohjelmistopohjainen perinteinen videoneuvottelu (teknologioiden arviointia) Mitä se on Xenex Visualmeeting Videra Virtual Office Mobile Polycom PVX Hyvää Toimii tietokonepohjaisesti Yhteensopiva perinteisten videoneuvottelujen kanssa Pienet investointikustannukset Huonoa Äänen laatuongelmia Hinnoitelu usein palvelupohjaista Ei vielä päästy lastentaudeista

Verkkokokousympäristö (teknologioiden arviointia) Mitä se on Mese, Live Meeting, WebLi, Adobe Connect Pro Ominaista: yleensä eivät yhteensopivia muiden toimittajien tuotteiden kanssa Hyvää Jo vakiintuneita standardituotteita Ilmaisia tai edullisia Selainpohjaisia Monipisteisyys helppoa ja halpaa Huonoa Tehty alun perin neuvottelu- eikä opetusvälineeksi Opetuskäyttö edellyttää eri tyyppistä toimintamallia kuin mihin luokkaopetuksessa on totuttu Toimivuudesta perus- ja 2. asteella vasta hyvin vähän kokemuksia?

Muistoja vuosien varrelta Voiko etänä rukoilla? Voiko etänä järjestää vanhempainillan? Voiko etäopetus onnistua myös ilman live-tapaamisia? Voiko etäopetus viedä opettajien tunnit? Voiko etäopetus heikentää opetuksen laatua? Voiko etäopetuksella oikeasti säästää? Voiko etäopetus olla riittävän interaktiivista? Voiko mikrofonin syödä? Voiko etänä lohduttaa ja kannustaa? Voiko etäopettaja nukkua yönsä rauhassa?

VIRTA-hankkeen arviointia Verkkoneuvottelupohjaisen etäopetuksen kokemuksia Verkkokysely oppilaille Verkkokysely avustajille Etäopettajien haastattelut Oppimistulosten arviointi (koetulokset) Tekniikan arviointi Hankkeen prosessikuvaus Vaiheet Sidosryhmät

Oppilaskyselyn tuloksia (n=28) Kyllä Ei Etäopetus tuntuu tietokonepelin pelaamiselta 11 % 89 % Joskus kun olen tunnin aikana viitannut, viittaustani ei ole huomattu 18 % 82 % Etäopetustunnin aikana tuntuu siltä kuin opettaja olisi samassa huoneessa 32 % 68 % Avun pyytäminen on ollut helppoa 93 % 4 % Haluaisin, että tunnit pidettäisiin jatkossakin etäopetuksena 71 % 29 %

Oppilaskyselyn tuloksia (n=28) Mitkä asiat ovat häirinneet etäopetustunnilla? Äänen pätkiminen 82 % Kuulokkeiden käyttö 18 % Mikrofoniin puhuminen Tunnille myöhässä tulevat oppilaat 14 % Videokuvan nykiminen 7 %

Avustajakyselyn tuloksia (n=7) Kyllä Ei EOS Käsitykseni avustajan roolista ja tehtävistä on minulle selkeä 86 % 0 % 14 % Opettajan läsnäolon puute tekee oppilaista tavallista rauhattomampia 43 % 29 % Etäopetuksessa käytetty ohjelmisto on mielestäni helppokäyttöinen Etäopetus vaikuttaa mielestäni oppilaille mielekkäältä opetusmenetelmältä 57 %

Opettajien haastattelujen tuloksia (n=2) Positiivisia havaintoja Sekä oppilas/opettaja-vuorovaikutus että oppilaiden keskinäinen vuorovaikutus toimii hyvin ja jopa lisääntynyt. Havainnollistamisen mahdollisuudet Etäopetuksen tahti on hitaampaa kuin lähiopetuksessa, mutta tämä saattaa monesti olla oppilaalle vain hyväksi. Luokanhallinta on helpompaa kuin lähiopetuksessa. Oppilaat ovat ottaneet etäopetuksen vastaan hyvin. Kokeiden keskiarvotulokset ovat etäopetusoppilailla samat kuin lähiopetusoppilailla.

Opettajien haastattelujen tuloksia (n=2) Kehittämisen kohteita Ohjelmistoa tulee kehittää, ACP:tä ei ole suunniteltu perusopetukseen Koulujen tilojen ja järjestelyjen taso vaihtelee. Ujojen/hiljaisten oppilaiden kanssa ongelmat korostuvat. Ajatus nykylapsista tietotekniikan "guruina" on suuresti liioiteltu. Niin opettajat, oppilaat kuin avustajatkin tarvitsisivat enemmän (teknistä) koulutusta Opettajan ei pitäisi päätyä teknisen tuen rooliin

Opettajien haastattelujen tuloksia (n=2) Muita kommentteja Pitäisi edetä "opetus edellä" Avustajan rooli luokanhallinnassa on tärkeä. Oppilaiden häiriökäyttäytyminen on usein erilaista kuin lähiopetuksessa. Etäopetus on erittäin vaativaa, ei kokopäiväistä etäopettajuutta Liikaa osaamis- ja muita vaatimuksia. Sosiaalinen puoli opettajan työssä jäisi puuttumaan. Opettajien vertaistuki olisi tärkeää Atk-luokkien ja avustajien käyttö on kouluissa resurssikysymys.

Yhteystietoja Päivi Luoma www.turku.fi/virta Antti Huttunen paivi.luoma@turku.fi Turun opetuspalvelukeskus Antti Huttunen antti.huttunen@turku.fi Jari Sjölund jari.sjolund@utu.fi Turun normaalikoulu www.turku.fi/virta VIRTA-hankkeen kotisivut virtaopetus.wikispaces.com VIRTA-hankkeen kehittämiswiki