J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Leikkaukset koulutuksesta ja tutkimuksesta. Leikkaukset koulutukseen ja tutkimukseen tällä hallituskaudella Leikkauksia on tehty • laskennallisista valtionosuuksista,
Advertisements

Osaava Oulu  ajassa mukana  Hallitusohjelma 2011: ” Hallituksen tavoitteena on nostaa suomalaiset maailman osaavimmaksi kansaksi vuoteen 2020 mennessä”
Aamu- ja iltapäivätoiminta Tervetuloa!
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Ajankohtaista näyttötutkinnoista Miksi tutkinnon perustetta uudistetaan? Minna Bálint
Jyväskylä Keski-Suomen aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun kerhotoiminnan kehittämisverkoston kokoontuminen.
Monikulttuurisuustaitojen kehittäminen Tornion kouluyhteisössä
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Yksilölliset opetussuunnitelmat
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Maahanmuuttajaopetukseen liittyvien hankkeiden näköalat
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Valtionosuusuudistus 2010
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi LÖYTÖRETKI TOISEEN MAAILMAAN V Konnevesi Opetushallituksen tervehdys.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
ESR-hankkeet Etelä-Savon TE-keskus ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO VOIMAVARAT. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Osaamisen ja sivistyksen asialla eNorssi 5v –juhlaseminaari Hämeenlinna TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN VAKIINNUTTAMINEN Irmeli Halinen.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
SAJO Riika KOULUJEN JA OPPILAITOSTEN TURVALLISUUTTA EDISTÄVÄ VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
ESIOPS-info Sari Ågren.  Pyrkimys vastata nykymaailman haasteisiin  Tuoda esille lapsen/oppilaan muuta todellisuutta oppimisen ohella  Kannustaa aktiiviseksi.
Koulutuspalvelujen laatuohjelma Program för utbildningstjänsterna
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Hyvinvoinnin edistäminen ammatillisessa koulutuksessa Tampere 27. 4
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Yleisivistävän koulun hallinto
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
Kelpo-hanke Amisto
OsaOppi IV– Osaamisen osoittaminen digitaalisilla osaamismerkeillä
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Alueellinen TVT-hanke KUUMA – kunnat 2011 – 2016
Vantaan ammattiopisto Varia Projektit Syksy 2014
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
osa-aikainen erityisopetus oppimissuunnitelma avustajapalvelut
Vantaan ammattiopisto Varian strategia ja projektit
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi päivitetty )

J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus •Määrärahaa käytöstä ja kohdentamisesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus sekä aluehallintovirastot (AVI) •Valtion rahoittaman opetustoimen henkilöstökoulutuksen tehtävänä on edistää koulutusjärjestelmän toimivuutta, tukea kansallisen koulutuspolitiikan toteutumista ja lisätä uudistusten toimeenpanossa tarvittavaa osaamista. •Opetustoimen henkilöstökoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti esiopetuksessa, perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa ja muussa yleissivistävässä koulutuksessa, perusopetuslain (628/1998) mukaisessa aamu- ja iltapäivätoiminnassa, ammatillisessa koulutuksessa, aikuiskoulutuksessa ja vapaassa sivistystyössä työskentelevien opetus- ja opetuksen tukihenkilöiden osaamisen kehittämiseen.

J Kangasniemi

J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelma € Aluehallinnon toteuttama henkilöstön täydennyskoulutus € Opettaja.tv € ESR rahoitus Opetushenkilöstöä aktivoivat hankkeet ESR rahoituksen puitteissa Opetustoimen Henkilöstökoulutus € Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Maahanmuuttaja- taustaisen opetus- henkilökunnan Specima-koulutus € Opetushallinnon muu hanke- rahoitus ja koulutustuki eri rahoitus- lähteitä

J Kangasniemi 2010 Painopisteitä vuonna 2011 •Yleissivistävään koulutukseen ja vapaaseen sivistystyöhön liittyvä henkilöstökoulutus –opettamisen perusteiden, aine- ja aihekohtaisten taitojen sekä oppimisympäristöjen monipuolistaminen ja joustava perusopetus –tehostettu ja erityinen tuki esi- ja perusopetuksessa –lukiokoulutuksen pedagogiikan kehittäminen –monikulttuurisuus, ihmisoikeudet ja vieraskielisen opetuksen kehittäminen –koulujen turvallisuuden suunnitelmallinen parantaminen –aikuis- ja verkkopedagogiikan kehittäminen vapaassa sivistystyössä –vapaan sivistystyön pedagoginen johtaminen OPH vastaa toimeenpanosta

J Kangasniemi 2010 Painopisteitä vuonna 2011 •Ammatilliseen koulutukseen ja aikuiskoulutukseen liittyvä henkilöstökoulutus –uudistettujen ammatillisten perustutkintojen perusteiden käyttöönoton tukeminen –opettajien työelämäyhteyksien vahvistaminen ja työelämälähtöisten oppimisympäristöjen kehittäminen –opiskelun erityinen tukeminen –osaamisen tunnustamisen käytäntöjen ja opiskelijoiden arvioinnin kehittäminen –opettajien arviointiosaamisen kehittäminen –näyttötutkintomestarikoulutus OPH vastaa toimeenpanosta

J Kangasniemi 2010 Painopisteitä vuonna 2011 •Koko opetustoimen henkilöstöä koskeva täydennyskoulutus (kaikille yhteiset painopisteet) –poikkihallinnollisten ohjelmien ja tavoitteiden edistäminen –tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön edistäminen –työyhteisöjen kehittäminen ja pedagoginen johtaminen –Pohjoismainen yhteistyö: vihreä kasvu ja hyvinvointi –Opettaja.tv -hanke (Yleisradio Oy toteuttaa) OPH vastaa toimeenpanosta

J Kangasniemi 2010 Painopisteitä vuonna 2011 •Aluehallinnon (AVI) toteuttama henkilöstön täydennyskoulutus –oppilaan oikeusturvaan, hyvinvointiin, turvallisuuteen ja varautumiseen liittyvät asiat, (ml. SORA-työryhmän kehittämisehdotukset) –työelämä- ja moniammatillisen yhteistyön kehittäminen –valtakunnallista koulutuspolitiikkaa ja alueellista yhteistyötä edistävän informaation välittäminen (ks. koko opetustoimen henkilöstöä koskeva täydennyskoulutus) AVI virastot vastavat toimeenpanosta (yhteistyössä ELY)

J Kangasniemi 2010 Painopisteitä vuonna 2011 •Maahanmuuttajataustaisen opetushenkilökunnan Specima-koulutus –maahanmuuttajien opetus- ja ohjaustyössä tarvittavaa kelpoisuutta lisäävä koulutus –kielitaidon vahvistaminen •Osaava-ohjelma –koko henkilöstön osaamisen parantaminen –sivistys- ja oppilaitosjohdon valmiuksien kehittäminen –harvoin täydennyskoulutukseen osallistuvien henkilöiden uudistumiskyvyn ylläpito OKM vastaa toimeenpanosta