ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Duodecimin ratkaisut terveyden ylläpitoon
Advertisements

TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
Mihin aivot tarvitsevat unta?
VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Terveystieto 7.
Arvo ja arvoitus Terveystieto 1, 2012.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Terveyden edistäminen diakoniatyössä
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Riippuvuus tupakoinnista
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
Koulussa elämää opettelemassa
TSEMPPIÄ LIIKUNNASTA- HANKE
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU. ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving.
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
5. RUOKAA TERVEYDEKSI TERVEYSTIETO 7. RAVINNON VAIKUTUS IHMISEN TERVEYTEEN PSYYKKINEN TERVEYS ??? FYYSINEN TERVEYS ??? SOSIAALINEN TERVEYS ???
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
7. Syö hyvin TERVEYSTIETO 7. Terveellinen ruokavalio Monipuolinen ruokavalio edistää terveyttä ja hyvinvointia. 1. Mitä syön? Valitse monipuolisesti ruokapyramidin.
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
11. UNI JA LEPO Terveystieto 7.
Stressi ja sen hallinta. Mitkä asiat aiheuttavat stressiä? Voiko stressiä hallita? Miten?
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Kroppasuhde, mielihyvä ja riippuvuus Kirjan sivut
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
ME-hengen kehittäminen
Terveyden määritelmät
Pysy hyvässä työvireessä
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Temperamentti.
”Onko tieto taitoa vai taito tietoa varhaiskasvatuksessa
Tuki-ja liikuntaelinten sairaudet
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Uni, lepo ja rentoutuminen
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
Hyvän elämän tekijöitä
UNI JA LEPO.
Liikuntasosialisoituminen ja liikuntasuhde
Perimä Geneettinen perimä Sosiaalinen perimä
lähtökohta: varhaisvaiheista vanhuuteen asti
- fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa
Opintopsykologi Katja Hietanen
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Opintopsykologi Katja Hietanen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Minä ja identiteetti – minäkuvat ja itsetunto
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA

ASUNTOLAKURSSI

FYYSINEN HYVINVOINTI Fyysinen hyvinvointi koostuu: Ravinnosta Unesta Liikunnasta Hygieniasta

HENKINEN HYVINVOINTI Henkinen hyvinvointi koostuu: Hyvästä itsetunnosta Tyytyväisyydestä omaan elämään Tyytyväisyydestä omaan koulutukseen / työhön

SOSIAALINEN HYVINVOINTI koostuu: Ihmissuhteista Ryhmässä toimimisesta Toisten kunnioittamisesta

FYYSINEN HYVINVOINTI Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio: Painonhallintaa Virkeä olo koko päivän Tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet Tukee kehitystä ja kasvua Ehkäisee sairauksilta Kohtuullinen päihteidenkäyttö Antaa hyvän olon Riittävästi hyvää unta ja lepoa: Uni huoltaa aivoja Oppiminen vaatii unta Riittävä uni parantaa mielialaa Uni vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin Riittävä uni tukee kehitystä

FYYSINEN HYVINVOINTI Ihminen on luotu liikkumaan: Lisää jaksamista Stressinsietokyky lisääntyy Hyvä kunto Ehkäisee sairauksia Puhtaus on puoliruokaa: Jokainen voi vaikuttaa omaan ulkonäköönsä: Puhtaat ja ehjät vaatteet Hampaiden pesu Päivittäinen suihkuttelu Hygieniatuotteiden käyttö Puhdas nuori tuoksuu ja näyttää kivalta ja raikkaalta

HENKINEN HYVINVOINTI Hyvä itsetunto on sitä, kun On hyvä olla itsensä kanssa Sietää pettymyksiä Omaa positiivisen elämänasenteen Tunnistaa omat taitonsa Arvostaa itseään On tärkeää tykätä omasta elämästä ja tekemästään työstä! Jokainen on oman elämänsä suurin taiteilija, joka kehittää ja luo elämästään itseään tyydyttävän taideteoksen. Jokaisella on myös oikeus, kyky ja keinot muuttaa elämässään ja elinpiirissään häiritsevät asiat!

SOSIAALINEN HYVINVOINTI Ihmissuhteet Perhe Ystävät Koulu-/työkaverit Sosiaaliset taidot Ryhmässä toimiminen Toisten huomioon ottaminen Keskustelutaidot Yksilönä ryhmässä