HYRYN YHTEISÖJEN YHDESSÄ SOVITUT TOIMINTA- PERIAATTEET Hyryn kokous 29.11.2005.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÄHETYS VAI RAHALÄHETYS Kirkon lähetysstrategiaesityksen mukaan Suomen Lähetysneuvoston missiologinen teemapäivä Jaakko Mäkelä.
Advertisements

Helluntaiseurakuntien lapsi- ja perhetyön kehittämishanke, joka käynnistyi vuonna Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lapsi- ja perhetyötä, koota.
Tietopaketti Big Datasta
Oikean osaamisen merkitys yritykselle Työelämän kehittämisstrategian seminaari
Kohti uusia malleja: muuttuuko lisensiointi toimintaympäristön mukana? Erikoissuunnittelija Arja Tuuliniemi, Kansalliskirjasto.
Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta –hanke Helsinki Kunnallinen järjestöstrategia/- järjestöohjelma.
Mikä on paremmin kun hanke päättyy 2016? Mikä on muuttunut 2018 kun hankkeen päättymisestä on kulunut vuosi? Missä partneriryhmän ulkopuolella tuotteet.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
RAKAS RAAMATTU 2007.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
YHTEISÖJEN UUSI AIKA? Huhmari Hiljan päivänä 2010 Silva Tedre.
1. varapresidenttien koulutus
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman.
SÄTEILYLÄHTEIDEN VAIHTO JA KAUPPA AMBERTEC’in kokemuksia
TTL Sosiaalisessa mediassa
Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2012.
NOKIAN kaupunki Vammaispalveluohjelma Nokialaiset asuvat viihtyisässä ja turvallisessa kaupungissa. Yhdenvertaisuus.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Kotimaan evankeliointi VAPAA SISÄLÄHETYS RY
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Yritykset ja yhteisöt ostajina ”Kaiken takana on…ihminen”
MORAALIFILOSOFIA Hyvä elämä Oikeat / väärät teot Hyvä / paha
Yleisohje Diasarja on jaettu kolmeen osaan esitettäväksi joko kokonaan tai soveltuvin osin: ensimmäisessä osiossa (diakuvat 1-7) tuodaan vammaisen samanarvoisuus.
Elinvoimaa yhdistyksissä
OIKEUS KUULLA Lähetyskonferenssi Joensuussa
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
VAPAAEHTOISTEN TYÖNOHJAUS JA MENTOROINTI LAADUN VARMISTAJANA
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
Lahden Ahkera ry Lahden Ahkera yleishallinto Toimintasuunnitelma 2015 Toimintavuosi Lahden Ahkeran 108. toimintavuosi.
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Cmap-tools opetus käyttö kongnitiivinen merkitys.
Yrityksen perustehtävä on tehdä bisnestä. Oppisopimuskoulutus tukee yrityksen bisneksen tekemistä. Osaava henkilöstö vahvistaa yrityksen kilpailukykyä.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ 10 tärkeää toimenpidettä.
Opetussuunnitelmaviestintä Merkki ja merkitys - Viestinnän yleinen teoria Jukka Savilampi 2005.
Miksi kuulua Tietotekniikan liittoon? OSAAMISEN KEHITTÄMINEN Maaliskuu 2007.
Kysymys hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
SUK-verkoston palkitseminen Ansioristit – kriteerit, aikataulut ja hinnat.
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Järjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset JÄSENMAKSUT OMA VARAINHANKINTA RAY, VEIKKAUS, FINTOTO TUKI ERI MINISTERIÖILTÄ KUNTIEN.
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Hallituksen ja toiminnanjohtajan yhteistyö
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Asuntomarkkinat Asuntovaikuttajien areena Hotelli Scandic Park Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Mikä on järkevää alue- ja kaupunkipolitiikkaa?
Kuntoutuksen edunvalvontaverkostot KUVE Kuntoutusverkosto Marjukka Aaltonen Kuntoutusjohtaja, Kiipulasäätiö.
Tiimikoulu Raimo Laaksonen ja Vesa Joutsen
Harvinaiset-verkosto Harvinaissairaan kokonaisvaltaisen arjen asiantuntijuutta Järjestöjen yhteistyötä harvinaisten sairaus- ja vammaryhmien hyväksi.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Kenian lasten puolesta
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Esityksen transkriptio:

HYRYN YHTEISÖJEN YHDESSÄ SOVITUT TOIMINTA- PERIAATTEET Hyryn kokous

MIKÄ ON HYRY JA SEN TARKOITUS?  HYRY (=Helluntaiherätyksen yhteiset rekisteröidyt yhdistykset) on siihen kuuluvien jäsenyhteisöjen epävirallinen keskustelufoorumi.  HYRY auttaa yhdistysten välisten toimintojen koordinoinnissa.  HYRY:n puheenjohtajuus vaihtuu vuosittain yhdistysten kesken.

HYRYN JÄSENYHTEISÖJEN PERUSTEHTÄVÄ  Hyryn yhteisöjen tehtävä on palvella Suomen helluntaiseurakuntia ja edistää niiden missiota sekä paikallisesti, valtakunnallisesti että kansainvälisesti tarjoamalla erilaisia palveluita kuten evankeliointi-, koulutus-, virkistys-, kustannus-, lähetys- ja –mediapalveluita.

NYKYHETKEN HAASTEITA  Yhdistysten ja niiden informaation paljous (myös Hyryn ulkopuolelta) voi hämmentää seurakuntia.  Tieto ei välttämättä kulje riittävästi yhdistysten välillä. (Vaarana mm. isojen hankkeiden päällekkäisyys tietämättömyyden takia)  Toimitaan ajoittain ja osittain toisten toimialalla ja synnytetään joskus tarpeetonta kilpailu- tunnelmaa.

YHTEISET TOIMINTARIAATTEET JA NIIDEN PÄÄMÄÄRÄT  Kilpailun välttäminen – Päämääränä yhteisöjen elinvoimainen toiminta niiden omalla toimialalla.  Kumppanuuden vaaliminen – Päämääränä yhteisöjen hyvä yhteistyö  Tiedottamisen vahvistaminen – Päämääränä selkeä tiedonkulku, niin yhdistysten välillä kuin seurakuntiin päin, sekä Hyryn yhteisöjen vahvempi asema seurakuntakentässä.

Toimintaperiaate: KILPAILUN VÄLTTÄMINEN  Ei harjoiteta keskinäistä kilpailua, paitsi toinen toisemme (ja toimialamme) kunnioittamisessa.  Vältetään herätysliikkeen toimintaympäristön tekemistä kilpailuympäristöksi. (Tämä koskee myös seurakuntia, jotka laajentavat jotakin toimintaansa valtakunnalliseksi esim. markkinoinnissa)  Jokainen yhteisö keskittyy ydintehtäväänsä.

Toimintaperiaate: KUMPPANUUDEN VAALIMINEN  Verkotutaan ja tehdään yhteistyötä siellä missä toimialat kohtaavat.  Hyödynnetään sisaryhteisöjen osaamista.  Tutustutaan toisiimme henkilöstöinä  Tutkitaan toimintojen/toimitilojen yhteisiä kehittämismahdollisuuksia.

Toimintaperiaate: TIEDOTTAMISEN VAHVISTAMINEN  Tuetaan Hyryn yhteisöjen asemaa seurakuntakentässä luotettavina yhteistyökumppaneina.  Huolehditaan yhteisöjen välisestä tiedonkulusta.  Pyritään ajoittamaan isot hankkeet tai tapahtumat siten, etteivät ne ”kuormittaisi” seurakuntia kerralla.

HYRYN JÄSENYHTEISÖT (v lopussa)  Aikamedia/Ristin Voitto  Avainmedia  Elämä ja Valo  Evankelistakoti  Fida International  Helluntaiseurakuntien Musiikki  HELP  Kaikille Luoduille säätiö  Iso Kirja  KAN  Suomen Helluntaikirkko  Suomen Helluntaikuurojen lähetys  Vapaa Sisälähetys