1.7.2014Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala1 Edunvalvontailta 9.4.2014 Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ENERGIA-AVUSTUKSET- MITÄ MUUTOKSIA TULOSSA? Riitta Kimari Ympäristöministeriö Asunto- ja rakennusosasto.
Advertisements

OMAISHOIDON TUKI Omaishoidon tuki KOKONAISUUS, joka muodostuu seuraavista osista: Hoitopalkkio Lomituspalvelut Muut palvelut.
Asiakasmaksulainsäädännön mukaiset kuntoutushoidon asiakasmaksut Lakimies Mari Laurén.
Asuntosektorin näkymiä ja tarpeita -erityisesti uuden hallitusohjelman valossa Ylijohtaja Hannu Rossilahti Valtion asuntorahasto Taloyhtiö 2007 –seminaari.
JYVÄSKYLÄN VAMMAISPALVELUT
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
Joensuulaisten kehitysvammaisten ja vammaisten asumispalvelujen suunnitelma vuosille 2013–2017 Valmistuu keväällä 2012.
Yksilölliset opetussuunnitelmat
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille
Kehitysvammahuollon näkymiä
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Lupamenettelyt ja valvonta/ erityisryhmien asuminen Aluehallintoviraston toiminnan kannalta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Aila.
Vammaisten henkilöiden oikeus palveluihin
Tasavallan toimielimet
Ajankohtaista hedelmöityshoidosta
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Itä-Suomen yliopisto, yhteiskuntatieteiden laitos/ Kuopion kampus
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Valvontaviranomaiset 15 § Kunnan määräämä valvontaviranomainen valvoo, että kunta ja tontinomistaja täyttävät laissa säädetyt velvollisuutensa.
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
Tietoturvallisuus osa 6
Ympäristöterveydenhuollon valtakunnallinen ohjaus
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
Vammaisten henkilöiden oikeus palveluihin
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
Ajankohtaista toimeenpanon näkökulmasta Toimintaryhmien puheenjohtajien tapaaminen Tampere Kirsi Murtomäki ylitarkastaja Varainhoito-osasto.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
KUUMA –johtokunta HS
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Sosiaalihuoltolaki.
Vammaislainsäädäntö uudistuu Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät , Helsinki, Scandic Marina Congress Center Jaana Huhta, neuvotteleva virkamies,
Vammaispalvelut osana tulevaa Keski-Pohjanmaan sotea? Kehitysvammahuollon neuvottelukunta Ulla Aspvik Kehitysvammahuollon johtaja, TtT.
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Kuntakokeilut kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentämisen tukemiseksi Kuntien informaatiotilaisuus Ylijohtaja Silja Hiironniemi VM.
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Opiskeluterveydenhuollon valvonta
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Korkein hallinto-oikeus oikeusturvan ylimpänä toteuttajana
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Varhaiskasvatuksen lainsäädännön valmistelun eteneminen
Ministeriön rooli kehittämisessä
Kuntia säätelevien tehtävien ja velvoitteiden purkaminen
Sosiaalinen kuntoutus Sosiaalinen kuntoutus
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Ammattihenkilön valvonta Valvirassa
Asiakasturvallisuus ja ammattitoiminta
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Esteellisyys KA-työryhmissä
Sosiaalihuollon työllistymistä tukevan toiminnan ja työtoiminnan lainsäädännön uudistus Eveliina Pöyhönen.
Ohjausjärjestelmä yhdellä kuvalla

Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?

Vammaispalvelulain uudistuksen tilanne
Vammaislainsäädännön uudistaminen-
Esityksen transkriptio:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala1 Edunvalvontailta Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat

Asumispalvelut  Säädöksissä ei mitoitus-, tila- tai vastaavia kriteerejä –Joitakin lähtökohtia kuitenkin on  Yleinen asumisen taso  Yksityisyyden suoja  Ympärivuorokautisia palveluja voidaan järjestää –Sosiaalihuoltolain –Vammaispalvelulain –Kehitysvammaisten erityishuoltolain nojalla  Tämä on myös palvelujen järjestämisjärjestys, yleislaki on aina ensisijainen, sitten erityislait Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala2

Muiden toimijoiden rooli  Ympäristöministeriö ohjaa osana yleistä asumisen kehittämistä  Valtion asuntorahasto (ARA)  Kehitysvammaisten asumisen neuvottelukunta –Laatusuositukset asuntojen rakentamiseen  Valtioneuvoston periaatepäätös ja toimenpideohjelma –Nopea laitospaikkojen väheneminen = rakennemuutos –Tarpeita ja toiveita vastaavat asumisratkaisut –Yksilölliset palvelut ja tuki Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala3

Valvontaohjelmien asemointi  Tehtävä –Eduskunnan päätöksellä lainsäädäntötasolla kunnille annettu tehtävä  Velvoite –Laissa tai lainsäädännön nojalla asetuksessa kunnalle säädetty kuntia velvoittava määräys siitä, miten lakisääteinen tehtävä tulee toteuttaa  Suositus –Lain tai asetuksen täydennykseksi annettu suositus siitä, miten tehtävä tulisi hoitaa  Valvontaohjelmat? Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala4

Valviran valvontaohjelma  Vammaisten henkilöiden ympärivuorokautiset asumispalvelut –Lupa- ja valvontaviranomaisten yhdenmukaiset menettelyt –Konkretisoi suosituksia ja tuomioistuinratkaisuja –Linjaa toimintakäytäntöjä –Korostaa laadullisia sisältöasioita Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala5

Erityishuolto-ohjelma  EHO laaditaan, jos kaksi asiaa toteutuu samanaikaisesti –henkilö, jonka kehitys tai henkinen toiminta on estynyt tai häiriintynyt synnynnäisen tai kehitysiässä saadun sairauden, vian tai vamman vuoksi JA –joka ei muun lain nojalla voi saada tarvitsemiaan palveluksia Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala6

Erityishuolto  On kokonaisuus, johon kuuluvat palvelut on lueteltu keva- lain 2 §:ssä  Yksittäistä palvelua ei voi hakea, vaan erityishuollon tarve ja siihen kuuluvat palvelut arvioidaan kuntoutussuunnitelman pohjalta  Erityishuollon yksilölliseksi toteuttamiseksi laaditaan erityishuolto-ohjelma Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala7

AVIN kaksi roolia erityishuollossa  Erityishuollon ohjaus ja valvonta  Oikaisu ja muutoksenhakuviranomainen –Oikaisu  voi määrätä erityishuolto-ohjelmaa oikaistavaksi… –Valitus  erityishuollon antaminen tai lopettaminen  yksilöllisen erityishuolto-ohjelman hyväksyminen Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala8