kasvaurheilijaksi.fi Urheilijan elämäntapa testissä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juniori-SaPKon ohjeistus Pohjola- leirille. LEIJONA TIEN ALKUA 1996 ikäluokassa pelaajia n ikäluokka kulkee saman matkan, mutta POHJOLALEIRI.
Advertisements

Taitojen johdonmukaista, systemaattista, pitkäjänteistä opettelua ja harjoittelua. Fyysiset taidot Psyykkiset taidot Ainakin taitolajeissa psyykkinen.
Laura Tast Sami Kalaja Jarkko Finni
LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi.
HARJOITTELUN SUUNNITTELU
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Innostaa, uudistaa ja yhdistää. Annetaan jokaisella lapselle mahdollisuus…
Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa
Herkkyyskausien huomiointi harjoittelussa
Suomen Liikunta ja Urheilu Oman seuran analyysi Seurakehittäjien työkalu seurojen itsearviointiin ja apuvälineeksi kehityshankkeisiin.
Keski-Suomen Liikunta valmentajien osaamisen kehittäjänä.
Valmennusosaamisen malli
PESÄPALLON KEHITTÄMISKESKUS
Kasvaurheilijaksi.fi.
Finska Simförbundet rf.
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Valmennusosaamisen malli
Tutkintojen perusteet I II III I-tason tutkinto väh 50 h opintokokonaisuus Korkeakoulututkinnot Ammatilliset tutkinnot Laji- /toimialatutkinto suoritettu.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
LASTEN LIIKUNNALLINEN KEHITYS
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
Suorituskyvyn seuranta. Harjoitustilan seuranta unimäärän ja unenlaadun tarkkailua KOP-projektin yhteydessä osa urheilijoista toteutti unimäärän ja unenlaadun.
MAALIVAHTIPOLKU ”INNOSTUMINEN, TOIMINTA, VALINTA JA TAVOITE…”
Vasaramäen koulun liikuntalinja
HISSIN NOUSUN TAUSTAA Tavoiteasetantaa ja sitoutumista.
Valmennusosaamisen malli
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
JOUKKUEJELPPI Harjoittelukulttuurin kehittäminen Mäntyharjun Virkistyksessä.
Valmentajana kehittyminen
Porvoon Salibandyseura ry
PELIMIEHEN LKP -04/E1 HARJOITUSPÄIVÄKIRJA
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
Valmennusosaamisen malli Kirsi Hämäläinen Suomen Olympiakomitea.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Taitajasta mestariksi Taitajat framilla -seminaari Seinäjoki ke opetusneuvos Seija Rasku Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja.
724. Pelisääntökysely 10/23/15. Kysely urheilevan lapsen vanhemmalle 1. Laji?
LEIJONAN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA TAVOITTEELLISUUS-ITSENÄISYYS-ITSELUOTTAMUS-INTOHIMO.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset Valmentajakoulutuksen taso.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
LEIMAUSLEIRIN TILANNEKATSAUS
Liikuntapainotteisen yläkoulun suunnitelma
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Opetussuunnitelmassa 2016
LIIKUNTA JA TERVEYS.
Oheislajiharjoittelu
Lintulammen koulun valinnaiskurssit
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset
- fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky
Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
11–17-vuotiaiden psyykkinen kehitys
Suomen Suunnistusliitto 2016
Suomen Suunnistusliitto 2014
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
Innostuminen toiminta Valinta tavoiTE
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
MAALIVAHTIPELI ja MAALIVAHTIVALMENNUS
Suomen Suunnistusliitto 2017
LUONNE – Omistajuus kehittymisestä
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

kasvaurheilijaksi.fi Urheilijan elämäntapa testissä Esittäytyminen + palvelun esittely saa käydä esittelyn aikana tutustumassa sivuihin jos on nettiyhteys - Pohjautuu hyvä harjoittelu –selvitystyöhön - liikuntamäärät - petrattavaa myös monipuolisuudessa

kasvaurheilijaksi.fi ”Tavoitteena on, että kilpaurheilusta innostuneella nuorella on edellytykset kasvaa hyväksi urheilijaksi.” Kannustavaa ja yksilöllisesti ohjaavaa palautetta urheilullisista vahvuuksista ja kehityshaasteista:  Oletko fyysisesti monipuolinen?  Harjoitteletko ja liikutko riittävästi?  Onko elämänrytmisi urheilullinen?  Kehitätkö myös henkisiä taitojasi? Ensisijaisena kohderyhmä nuoret innostaminen ja kannustaminen itsensä kehittämiseen Toimii loistavasti myös puheeksiottamisen työkaluna urheilijat vanhemmat Palvelu jakaantuu tällä hetkellä ominaisuustestiin elämänrytmitestiin motivaatiotestiin ja uuteen taitotestiin

kasvaurheilijaksi.fi Kasva urheilijaksi -palvelu on maksuton verkkopalvelu. Palvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen. Urheilija voi kutsua valmentajan ja vanhemman seuraamaan sivujaan sekä tuloksiaan. palvelu on maksuton vaatii rekisteröitymisen tällä hetkellä urheilija kirjautuessaan kirjaa myös vanhemmat ja valmentajat. Sivut uudistuu tämän vuoden aikana ja silloin myös vanhempien ja valmentajien mahdollisuudet käyttää palvelua helpottuvat (esim. pääsee itse kirjautumaan sisälle) testiä voi käydä kokeilemassa tekemällä urheilijan tunnukset, mutta kokeilukerran jälkeen on toivottavaa, että tili poistetaan jottei se vaikuta keskiarvoihin.

Elämänrytmitesti Elämänrytmitesti antaa palautetta: Harjoittelun ja liikunnan kokonaismäärästä Unirytmistä ja -määrästä Ateriarytmistä ja ruokailujen terveellisyydestä Aion itse poistaa tämän sivun!

Elämänrytmitesti Elämänrytmitesti näyttää tältä testin teon voi aloittaa mistä päivästä tahansa näkyville merkitään ensimmäiseen sarakkeeseen merkitään yöuni ja herääminen toiseen harjoittelu ja liikunta (jaottelu päätoimiseen, omatoimiseen ja muuhun ohjattuun) eräänlaisena kannanottona toimii se, että täysiä pisteitä ei voi saada jos päivän aikana ei ole ollenkaan omatoimista liik. keskustelu vanhempien ja nuorten kanssa kolmanteen välisivuun merkitään kaikki päivän aikana nautitut ateriat Jaottelu terveelliseen, epäterveelliseen ja kohtalaiseen viimeiseen sivuun merkitään näkyville koulupäivän kesto ”läksyjä” ei ole erikseen, mutta urheilijoita voi kannustaa merkitsemään koulua vielä iltaan ”läksyjen” teoksi kun päivä on valmis, saa urheilija itsellensä päiväpalautteen pienempien urheilijoiden vanhempia kannattaa kannustaa seuraamaan päiväpalautteita (esim. täyttämään tiedot yhdessä). Päivittäinen seuranta mahdollistaa arjen muuttamisen heti – ei tarvitse täyttää koko viikkoa ja sitten vasta bongata ongelmia vaan korjausliikkeitä voi tehdä pitkin viikko Muutama käytännössä tullut huomio: kannattaa käydä läpi lasten kanssa läpi millainen liikunta lasketaan omatoimiseksi (monilla unohtuu että kouluun pyöräily tai kävely on omatoimista liikuntaa) onko liikuntatunnilla oikeasti liikkumista niin paljon kun lukkarissa lukee (suihku+vaatteiden vaihto, ohjeidenanto, jne) millainen ruoka on terveellistä ja mikä ei -> käykää läpi oman lajin näkökulmasta (esim. voimistelijat syö paljon myslipatukoita joten itse yrittäisin saada heitä siitä pois, mutta jos jollain se ei ole ongelma niin ei kannata puhua siitä… kuullostelkaa omien urheilijoiden ruokailutapoja ja yrittäkää puuttua niihin)

Ajankäyttökalenteri viikon täyttämisen jälkeen kalenteri näyttää tältä huom! tämä ei ole täydellinen viikko  päivän pisteet näkyvät alhaalla keltaisella pohjalla värikoodit eri asioille kannattaa hyödyntää esim. keskustelu urheilijoiden kanssa (miltä viikko näyttää, missä olisi hyviä taukoja esim. kavereiden näkemiselle ja höntsäliikunnalle) (valmentaja voi auttaa arjen hallinnan kanssa – monet nuoret eivät vielä hahmota ”miltä oma arki” näyttää ja miten sitä tulisi hallita) keskustelu vanhempien kanssa (viikon läpikäynti esimerkiksi vanhempainillassa -> jokaisella oman lapsen kalenteri mukana)

Palaute urheilijalle kokonaispalaute näyttää tältä. pelkistä kuvioista saa nopeasti käsityksen miltä urheilijan arki näyttää ja mistä mahdolliset ongelmakohdat löytyvät liikunta: urh. suositus ja terveyssuositus (huom! virhe kokonaisliikuntamäärässä) ravinto: erityisesti aterioiden väliin jäävät ajat helppo bongata (mahdollistaa nopeatkin muutokset) kerroin esimerkin telinevoikkaleiriltä jossa huomattiin liian pitkät välit -> nykyään aikataulussa lukee ”ota aamiaiselta eväs” ja merkitty kohta jossa se pitää syödä + omat urheilijat tiistaisin eivät ehdi kotiin syömään ennen treenejä, joten evästauolle löytyi paikka tämän kuvan avulla uni: tavoite päästä nukkumaan harmaan alueen sisällä ja suositus on tosiaan 9h Näitä kuvia ja faktoja kannattaa käyttää oman työn (valmentamisen) tukena kun käytte keskusteluita aiheista. Rutiinien muuttaminen (varsinkin elintapojen) on usein hyvin vaikeaa ja ihan kaikkea ei kannata yrittää muuttaa kerrallaan. Voitte teettää testiä useammin ja esim. valita painopisteitä (nostatte esille aina jotain yksittäistä osa-aluetta) teettää ”treeniviikon” ja ”kisaviikon” ja sen jälkeen verrata viikkoja ja selittää miksi toivotte tietynlaisia muutoksia kyseisiin viikkoihin -> kokeilkaa uudelleen ja katsokaa onnistuiko paremmin jne

Harjoittelun ja liikunnan määrä (tytöt/pojat) Kaikki urheilijat Harjoittelun ja liikunnan määrä (tytöt/pojat) 1600 urheilijaa Viime syksyinen kuvio -> liikuntamäärien kanssa hurjasti tsempattavaa, jos tavoitteena on huippu-urheilu (terveenä ja vammattomana pysyminen -> kropan kestettävä rasitus)

Ominaisuustesti Kartoittaa ja antaa palautetta urheilijan monipuolisuudesta. Testi on helppo toteuttaa valmentajan johdolla esim. harjoitusten tai leirien yhteydessä. Ominaisuustesti mittaa ja antaa palautetta: Nopeudesta 50 m:n juoksu Nopeusvoimasta kuntopallon heitto alhaalta eteen 5-vuoroloikka 2 askeleen vauhdilla Liikkuvuudesta haaraistunnassa eteentaivutus ja lapakääntö Lihaskunnosta sisupunnerrus Kestävyydestä kestävyyssukkulajuoksu Ominaisuustesti –pro: Lihastasapaino

Ominaisuustesti Pro Täydentää ominaisuustestiä Mittaa ja antaa palautetta lihastasapainosta Hallittu liikkuvuus Lonkankoukistajakilleri Sivutaivutus Ylävatsavoima Alavatsavoima

Motivaatiotesti Motivaatiotesti innostaa ja ohjaa kehittämään henkisiä ominaisuuksia. Testissä urheilija vastaa 25 väittämään valitsemalla häntä parhaiten kuvaavan vaihtoehdon. Motivaatio Itseluottamus Sisu Tavoitteellisuus Urheilija vastaa oman kokemuksen pohjalta.

Taitotesti

Valmentajille ja vanhemmille Urheilijan testitulosten ja -palautteiden kommentointi, tsemppaus ja tuloskehityksen seuranta urheilijan suostumuksella ja kutsumana Urheilijan yksilöllisten vahvuuksien ja kehityshaasteiden tunnistaminen Asiantuntevaa tietoa monipuolisesta harjoittelusta ja urheilullisesta elämänrytmistä

Raportointi lajiliitoille Graafista tilastotietoa ja yhteenvetoja testituloksista, kun 200 käyttäjän raja ylittyy Opetuksen työväline ja keskustelunavaaja Seurantajärjestelmä, toiminnan arvioinnin ja kehittämisen työkalu Raportointipalvelu Myöhemmin myös sinettiseuroille

Harjoittelun ja liikunnan määrä (tytöt/pojat) Kaikki urheilijat Harjoittelun ja liikunnan määrä (tytöt/pojat)

Harjoittelun ja liikunnan määrä Voimistelu, tytöt Harjoittelun ja liikunnan määrä Jääkiekko, pojat Mihin kiinnitätte huomioita?

Mitä ajatuksia herättää? Miten voit kannustaa omatoimiseen harjoitteluun ja liikuntaan?

Suunnistajat 10-16v.

Suunnistajien ominaisuustestin tulokset 10-16v. Lajissa vaadittavat ominaisuudet keskiarvoisesti hyvät. Lajiharjoittelua ja terveyttä tukevat liikkuvuus- ja lihaskunto-ominaisuudet kaikkien lajien KA heikompia.

Terveellisten aterioiden määrä (tytöt/pojat) Suunnistus Terveellisten aterioiden määrä (tytöt/pojat)

Urheilijoiden määrä eri tasoilla (tytöt/pojat) Kaikki urheilijat Urheilijoiden määrä eri tasoilla (tytöt/pojat)

Ominaisuus-, Elämänrytmi- ja Motivaatiotestit, tekeillä Taitotesti Lajiliittoraportointi, jatkossa myös sinettiseuraraportointi Maksuton, vaatii rekisteröitymisen Yksilöllisesti ohjaava ja kannustava palaute Oman kehityksen seuranta- ja vertailumahdollisuus Testiohjeet ja tulostettavat testilomakkeet Vapaasti ladattavat ominaisuustestin ääninauhat testeihin Tietoa monipuolisesta harjoittelusta ja urheilullisesta elämänrytmistä Tulosten kommentointi, kannustaminen