Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kestävä kehitys rakennusalalla
Advertisements

Ympäristökuormituksen mittaaminen erilaisten jalanjälkien avulla
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
ENERGiA JA iLMASTONMUUTOS
Toimintaympäristön analyysi
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Kestävä taloudellinen vaihto ja kulutuksen vähentäminen
Copyright © Tekes Cleantech-yritykset ”Viisi tähteä”
(Viitekehys: Suomi, Kotka)
Kuntien materiaalitehokkuus –seminaari Sibeliustalo.
Monikäyttöinen paperi
Kestävä kehitys 1  Jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta  Maailmanlaajuisesti  Alueellisesti  Paikallisesti  Tavoitteena turvata hyvät elämisen.
MEGATRENDIT  YHTEISKUNNASSA VAIKUTAA MEGATRENDEJÄ, JOTKA VAIKUTTAVAT SEURAKUNTATYÖHÖN.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Esteettömyys – kestävää kehitystä! Verkostoseminaari Aila Korpivaara
Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Verkonkäytön mahdollisuudet Veijo Nikkanen Kehitysvammaisten Tukiliitto.
Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Kummallisia termejä? Ekologinen selkäreppu Ekologinen jalanjälki
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Kaivosten sosiaaliset vaikutukset Pohjoiskalottikonferenssi, Kiiruna Kestävä kehitys Yliopistonlehtori Leena Suopajärvi, Lapin yliopisto.
Ympäristöfilosofia Ympäristöfilosofiassa pohditaan ihmisen suhdetta ympäristöön: mitä ympäristö meille merkitsee, ympäristökäsityksiämme. Onko luontosuhteemme.
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
ihmiskunnan tulevaisuus ympäristö tekijät taloudelliset tekijät sosiaaliset tekijät.
Farkut kiertoon -projekti tekijä: Nina Kivimäki Munkkiniemen yhteiskoulu 2008.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Kestävä kehitys ja ET Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS
TABUT - mistä ei voi puhua, siitä ei enää vaieta Yleis- ja seutusuunnittelun perusteet YSS 07 SMASH ASEM (valokuva Olli Salo)
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
2/2009 Intia. 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja,
Ympäristövastuu: Havainnointitehtävän ohjeistus
Tytöt teknologian taitajiksi
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
KOTITALOUS EVÄSTÄÄ ELÄMÄÄN.
Luonnonvarat Ja Bruttokansantuote
Riippuvuus tupakoinnista
– 10 kysymystä ja vastausta–
Kestävä kehitys & kierrätys
Energia ja energiapolitiikka kouluopetuksessa
KESTÄVÄ KEHITYS OPPILAITOKSISSA (Cantell, H. toim
Ekomatkailu, alueellinen kehitys ja ympäristön suojelu - Esimerkkialueena Costa Rica HUOM: Tämä on harjoitus PP kurssille ”Tutkielman teko ja tieteellinen.
Kehittyneisyyserot Valtioiden jaottelua kehityksen mukaan:
Oppiaine-kokonaisuus
Onnea ostamalla - vai onnea ostamatta?
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Yhteiskunnan uudet haasteet, koulun mahdollisuudet ja UNESCO- koulun kv-toiminta UNESCO-ASPNET-KOULUJEN SEMINAARI OPETUSHALLITUS TIINA SARISALMI.
© Sauli Rouhinen 1 SUOMEN KANSALLINEN KESTÄVÄN KEHITYKSEN STRATEGIA (2006) Sauli Rouhinen, YM Valikoituja otoksia, joita on käytetty tausta-aineistona.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
KESTÄVÄ KEHITYS 5 OSP Mila-Annele Valkonen 2015.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Kulutus ja jätehuolto.
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
YMPÄRISTÖETIIKKA.
8 Raaka-aineet ja 9 Energia
16. Kestävä kehitys säästää ehtyviä luonnonvaroja
Mikä ihmeen pecha kucha?
KEMIA JA LIIKENNE Laura, Pinja, Ella.
Hyvinvointia kestävästi
Vaatteideni vaikutus ympäristöön
Yritykset ja yhteiskunta
Luonnonvarat Luonnonvaroja on uusiutuvia ja uusiutumattomia
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Kestävän kehityksen ulottuvuudet
Koulutuskeskus Salpaus Hanna Salminen 2011
Taloudellinen huoltosuhde Etelä-Savossa ja koko maassa
Esityksen transkriptio:

Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami

Perustiedot Kestävä kehitys merkitsee sitä, että yhteiskunnan tarpeet tyydytetään, mutta samalla pidetään huolta siitä, että tulevat sukupuolet eivät kärsi siitä. Kestävä kehitys jakautuu kolmeen ala-osioon. Ekologinen kestävyys Taloudellinen kestävyys Sosiaalinen kestävyys

Ekologinen kestävyys Ekologinen kestävyys merkitsee sitä, että yhteiskunta pitää huolta luonnosta ja ekosysteemistä. Tämä merkitsee uusiutuvien ja uusiutumattomien luonnonvarojen huomioon ottamista ja säästämistä. Monet tutkijat yrittävät kehittää uusia energian käyttötapoja, koska fossiilinen polttoaine on suurimmaksi osaksi käytetty. Loppumisen jälkeen ilman uutta energialähdettä, monet laitteet ja tehtaat lopettavat toimintansa.

Taloudellinen kestävyys Taloudellinen kestävyyden merkitys on outo monille, koska se ei tarkoita velkaantumisen ehkäisyä, tai varantojen häviämistä. Taloudellinen kestävyys merkitsee sitä, että tuotteet, tavarat ja palvelut valmistetaan rasittamaan ympäristöä vähemmän.

Sosiaalinen kestävyys Sosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen kolmesta osasta. Sosiaalisen kestävyyden tarkoituksena on taata, että kaikilla ihmisillä on mahdollisuus perustarpeisiin, esim. ruokaan, kouluun, ja sananvapauteen. Sosiaalisen kestävyyden merkitys näkyy historiassa, tasa-arvo ja orjien käyttö on hävitetty historian kulun aikana, jotta kaikilla olisi yhtä hyvät mahdollisuudet elää hyvän elämän.

Kestävä kehitys Suomessa Suomen hallitus on sitoutunut osallistumaan aktiivisesti kansainväliseen yhteistyöhön globaalien ympäristöongelmien ratkaisemiseksi ja kansainvälisen ympäristöhallinnon kehittämiseksi. Kansainväliset ympäristösopimukset ovat ensisijainen tavoite kun ollaan rakentamassa kestävämpää maailmaa.

Kestävän kehityksen huomiotta jättäminen Jos ekologinen kestävyys jätetään huomioimatta, loppuu maasta pian myös fossiiliset energian lähteet ja jos uusia ei ole kehitelty ei ole enää uusia energian lähteitä. Jos sosiaalista kehitystä ei pidetä yllä, ihmisiä sorretaan ja käytetään hyväksi. Tasa-arvo romahtaisi ja syntyisi sotia. Jos taloudellista kestävyyttä ei pidetä yllä, monet tuotteet, palvelut ja rakennukset kuluttaisivat ympäristöä nopeammin ja kovemmin.