Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

2/2009 Intia. 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "2/2009 Intia. 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja,"— Esityksen transkriptio:

1 2/2009 Intia

2 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja, infrastruktuurin taso poikkeaa eurooppalaisesta. Intiassa suhdetoimintaverkostot ovat tärkeitä, myös työelämässä. Intiassa puhutaan melko laajasti englantia, varsinkin suuremmilla paikkakunnilla. Pienemmillä paikkakunnilla, maaseudulla ja arkielämässä vähintäänkin hindin kielen alkeiden osaaminen on hyödyksi. intialaisten ongelmat englannin kielen kanssa liittyvät lähinnä ko. kielen ääntämiseen. Lauantai on usein työpäivä.

3 2/2009 Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Erilainen aikakäsitys: Ajan hallinta Intiassa ja työelämässä saattaa olla haasteellista. Sukupuoleen liittyvä säännöstö: fyysinen kontakti, kuten kättely, halaaminen jne. aiheuttavat hämmennystä intialaisten keskuudessa. Toista sukupuolta edustava henkilö ei välttämättä ole työpaikalla harjoittelijan kanssa paljon tekemisissä, ainakaan harjoittelun alussa. Naisia kohdellaan kunnioittavasti työpaikoilla. Kaikkien on hyvä ottaa huomioon Intian konservatiivinen pukeutumiskoodi työpaikoilla.

4 2/2009 Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Harjoittelijan tulee välttää agressivisuutta, se tulkitaan usein epäkunnioittavuudeksi ja saattaa johtaa asioiden “menemiseen solmuun”. Tulee pyrkiä rakentamaan luottamuksen ilmapiiriä työpaikalla. Intialaiset ovat tottuneet työpaikoilla hierarkiseen järjestelmään, huumoriin työpaikoilla ei ole totuttu. Kokouksissa tai ryhmätapaa- misissa vain vanhin seniori saattaa puhua. Tämä ei merkitse sitä, että muut olisivat asiasta samaa mieltä. Kyse on senioriteettiaseman kunnioit- tamisesta. Senioria puhutellaan tyyliin Mr./Mrs. XYZ.

5 2/2009 Intia: harjoittelijoiden ajatuksia Intia ei ole helpoin maa elää: silmät on hyvä pitää auki. Byrokratia on hermoja raastavaa. Allergikkojen kannattaa harkita, lähteäkö matkaan vai ei.

6 2/2009 Miksi hakeuduin Intiaan? Olen ollut siellä aiemmin. Intian kehitys on nopeaa, ja se on pian yksi maailman johtavista talouksista, kiinnostava maa bisnes- mielessä. Halusin tehdä harjoitteluni kehittyvässä maassa, ”erilaisessa kulttuurissa”. Halusin tehdä harjoitteluni “erilaisessa englantia puhuvassa maassa”. Pidän Intiasta kovasti, mutta työn saanti sieltä on vaikeaa. Ajattelin että harjoittelujakson avulla pääsisin sisään intialaiseen työkulttuuriin.


Lataa ppt "2/2009 Intia. 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google