Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luonnonvarat Luonnonvaroja on uusiutuvia ja uusiutumattomia

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luonnonvarat Luonnonvaroja on uusiutuvia ja uusiutumattomia"— Esityksen transkriptio:

1 Luonnonvarat Luonnonvaroja on uusiutuvia ja uusiutumattomia
Uusiutuvia ovat esim. Auringon säteily, makea vesi, tuuli ja metsät Uusiutumattomia ovat fossiiliset polttoaineet ja metallit.

2 Ylikulutus Ylikulutus tarkoittaa, että kulutamme enemmän maapallon varoja, kuin mitä on käytettävissä. Uusiutuvien luonnonvarojen kuten kivihiilen käyttö aiheuttaa CO2 päästöjä. Ylikulutus on haitaksi elinympäristöllemme. Luomisen teologian mukaan ihminen on myös vastuussa ympäristöstä ja luonnon hyvinvoinnista. Erityisen ajankohtaista se on nyt, kun ilmastonmuutos kiihtyy ja luonnon monimuotoisuus köyhtyy.

3 Eettiset ongelmat Eettisesti olisi oikein että rasittaisimme ympäristöä mahdollisimman vähän. Toimimme kuitenkin toisin. Ylikulutus on eettisesti väärä valinta. Kokonaisten eläin- ja kasvilajien häviäminen on seurausta ihmisten ylikulutuksesta.

4 Kristillinen näkökulma luontoon
asettaako raamattu ihmisen luonnon yläpuolelle? Vai "viljelemään ja varjelemaan?" Ympäristöekologia tavoitteena on tutkia erilaisia ekologisia ympäristöjä ja sitä, miten maapallon erilaiset ympäristöt ovat synnyttäneet ja muovanneet erityyppisiä ihmisyhteisöjä ja yhteiselämän muotoja "älä tapa" koskee myös luontoa luonnonsuojelun pyhimys > Franciscus Assisilainen ( )


Lataa ppt "Luonnonvarat Luonnonvaroja on uusiutuvia ja uusiutumattomia"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google