Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Monikäyttöinen paperi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Monikäyttöinen paperi"— Esityksen transkriptio:

1 Monikäyttöinen paperi

2 Paperista ei jälkeäkään
Käyttämällä paperia ja puuta säästät uusiutumattomia luonnonvaroja Tuotteiden valmistuksen yhteydessä syntyy päästötöntä bioenergiaa Kierrättämällä kuidut saavat uuden elämän uusina tuotteina Elinkaarensa päätteeksi kuidut ovat puhdasta bioenergiaa Uusiutuva puu on puhdas lähiraaka-aine, jota riittää Suomessa myös tulevaisuudessa Puusta valmistettavat uusiutuvat, luonnolliset ja kierrätettävät tuotteet ovat kestävää kehitystä parhaimmillaan.

3 Kierrätettävä paperi ja puukuidut saavat uuden elämän uusina tuotteina
Suomessa paperin kierrätys toimii kansainvälisesti verrattuna loistavasti. Kuidut voidaan kierrättää uusiksi tuotteiksi viidestä seitsemään kertaa.

4 Kuutiometristä puuta pehmopaperit vuodeksi 12 suomalaiselle tai yli 10 000 litran maitopurkkia
Yhdestä isosta tukkipuusta tai tenniskentän kokoisen alueen harvennuspuista saadaan kuutiometri puuta.

5 Helppo ilmastoteko Käyttämällä paperia ja puuta säästät uusiutumattomia luonnonvaroja ja vähennät ilmastoa lämmittäviä hiilidioksidipäästöjä Näin pienennät hiilijalanjälkeäsi: Käytä paperia, kartonkia ja puuta uusiutumattomien materiaalien sijaan Valitse kartonkiin tai paperiin pakattu tuote Rakenna ja sisusta puusta Kierrätä käyttämäsi paperi ja pakkaukset Kuluta vain se, mitä tarvitset Paperia voi käyttää hyvällä omallatunnolla. Kuluta kuitenkin vain tarpeeseen ja kierrätä.

6 Kasvava puu sitoo ilmakehän hiilidioksidia
Lisäksi tarvitaan vain aurinkoa, vettä ja ravinteita

7 Hiilijalanjälki kuvaa ilmastoa lämmittävien kasvihuonekaasujen määrää
Lähde: VTT ja Raisio

8 Paperista on moneen lähtöön
Kirjan ja aikakauslehden käyttöliittymä toimii aina ja erinomaisesti myös ympäristön näkökulmasta Kuitupakkaus on aina uusi, puhdas ja tarkoitukseensa valmistettu Paperi on puhdas ja turvallinen materiaali talous- ja hygieniatuotteisiin Ruonlaitto- ja leivinpapereilla vähennetään paistorasvan käyttöä ja astioiden pesua Paperia käytetään myös tarrojen pinta- ja taustapapereissa ja etiketeissä sekä erilaisina suodatin- ja eristepapereina Älykkyys ja digitaalinen painaminen avaavat uusia mahdollisuuksia Mitä kaikkea muuta paperista voisi tehdä?

9 Tulevaisuuden biotalous perustuu uusiutuvien materiaalien kestävään käyttöön
Biotaloudessa tuotteet valmistetaan uusiutuvista materiaaleista tehokkaasti. Näin kulutus on nykyistä kestävämpää ja vähähiilisempää. Puusta, puukuiduista ja puun ainesosista valmistetut tuotteet korvaavat uusiutumattomia materiaaleja ja fossiilisia polttoaineita. Metsäteollisuus on johtava puun ja metsäbiomassan hyödyntäjä, joka valmistaa tuotantonsa ohella bioenergiaa, biopolttoaineita ja tulevaisuuden biojalostamoissa myös monia biokemikaaleja.

10 Puun eri osat hyödynnetään sopivimpaan käyttötarkoitukseen

11 Latinalainen Amerikka
Paperia käytetään maailmassa keskimäärin noin 55 kiloa henkeä kohti vuodessa Venäjä Muu Eurooppa Pohjois-Amerikka 140 46 341milj. ihmistä Paperin käyttö 260 kg/henkilö Aasia Afrikka 988 8 Latinalainen Amerikka Oseania 588 43 33 151

12


Lataa ppt "Monikäyttöinen paperi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google