Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ekomatkailu, alueellinen kehitys ja ympäristön suojelu - Esimerkkialueena Costa Rica HUOM: Tämä on harjoitus PP kurssille ”Tutkielman teko ja tieteellinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ekomatkailu, alueellinen kehitys ja ympäristön suojelu - Esimerkkialueena Costa Rica HUOM: Tämä on harjoitus PP kurssille ”Tutkielman teko ja tieteellinen."— Esityksen transkriptio:

1 Ekomatkailu, alueellinen kehitys ja ympäristön suojelu - Esimerkkialueena Costa Rica HUOM: Tämä on harjoitus PP kurssille ”Tutkielman teko ja tieteellinen kirjoittaminen”

2 Johdantoa Matkailu nopeimmin kasvava talouden ala Toiminnalla usein suuri vaikutus kohdemaan kulttuuriin ja luontoon Voidaanko matkailu kääntää kohdemaan pienten yhteisöjen hyödyksi?

3 Ekomatkailu käsitteenä Yhteisymmärrystä termin sisällöstä ei saavutettu ”Matkailukirjallisuudessa on löydettävissä yli 80 eri määritelmää sanalle ekoturismi” – Fennel, 2001 Otettu käyttöön 80 –luvun lopulla Käytetty ”viherpesuun” = toiminnan imago puhdistettu käsitteen käyttöön otolla Kirjallisuudessa ekomatkailuun on liitetty mm. seuraavat ominaisuudet…

4 Alueen luonnon suojelu muulta taloudelliselta toiminnalta Tuoda hyvinvointia alueen yhteisöille kuitenkaan tuhoamatta alkuperäisen kulttuurin omaleimaisia piirteitä Opettaa ja kouluttaa alueen asukkaita sekä turisteja Tasata kävijämäärät kestävälle tasolle …..

5 2000 –luvun kritiikki Alkuhuuman jälkeen on herätty kritiikkiin Mikä todella tekee matkailusta ekoturismia? Viherpesu, luontomatkailu ei automaattisesti ekomatkailua Valtiojohtoiset hankkeet jättäneet huomiotta alkuperäisyhteisöjä ja niiden tarpeita Toisaalta järjestövetoiset hankkeet ajaneet alkuperäisyhteisöjä luonnonsuojelun nimissä pois alkuperäisiltä asuinsijoiltaan Ympäristön ja luonnon tuhoutuminen

6 Yllättävä loppu Koska en työssä ole sisällöntyöstämisessä vielä päässyt paljonkaan pidemmälle, jätän tämän harjoitusmuotoisen pp:n nyt tähän tilaan… Seminaariin pitäisi saada jotain kuvia tai karttoja ainakin, jotta pysyy mielenkiinto yllä Tekstiä ei pitäisi olla liikaa, vain ydinkohdat. Esimerkit välissä varmaan auttaisivat pitämään mielenkiintoa yllä…


Lataa ppt "Ekomatkailu, alueellinen kehitys ja ympäristön suojelu - Esimerkkialueena Costa Rica HUOM: Tämä on harjoitus PP kurssille ”Tutkielman teko ja tieteellinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google