Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vaatteideni vaikutus ympäristöön

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vaatteideni vaikutus ympäristöön"— Esityksen transkriptio:

1 Vaatteideni vaikutus ympäristöön
Lohikäärmeiden matkassa

2 Hennan paita 1.Millainen paita? H&M Mikkeli (&DENIM mallisto) 2.Mitä materiaalia? 100% lyocellia 3.Paljon maksaa? Noin 20e 4.Missä valmistettu? Intiassa 5.Kuka on valmistanut? Lapset (oletettavasti) 6.Miten kuljetettu Suomeen? Laivarahdilla

3 2. Materiaalin vaikutus ympäristöön
Paidan valmistukseen on tarvittu erittäin puhdasta selluloosaa. Selluloosan valmistukseen kuluu suuria määriä vettä ja energiaa. Selluloosa teollisuus on yksi maailman suurimmista kasvihuonepäästöjen tuottajista, teollisten prosessien vedenkäyttäjistä ja energian kuluttajista. Selluloosa teollisuus tuottaa merkittävät määrät päästöjä ja jätteitä.

4 3. Mistä hinta koostuu Paidan hinta koostuu tuotannosta, kankaista, tarvikkeista, kuljetuksesta, tuotemerkistä ja kaupasta. Noin 65% hinnasta kaupalle, noin 30% tuotemerkille, noin 4% kankaille ja kulje- tukselle ja noin 1% tuotannolle.

5 4. Valmistus ja sen vaikutus valmistusmaahan
Hennan paita on oletettavasti valmistettu lapsityövoimalla Intiassa. Lapsityövoima vaarantaa lasten terveyden ja kehityksen. Työssä käyminen estää lasten koulussa käynnin, joka on vaaraksi maan tulevaisuudelle, koska tulevat sukupolvet eivät ole saaneet koulutusta töidensä vuoksi.

6 6. Kuljetus Intiasta Suomeen
Paita on kuljetettu Suomeen todennäköisesti merirahdilla. Laivarahti saastuttaa vettä ja ilmaa.

7 Lähteet 1 jpg Juho Kokkonen, Mikkeli

8 Hennan takki 1.Millainen takki? Cubus Alingsås (Ruotsi), 2.Mitä materiaalia? Päällinen (100% polyamidi, vuori ( 100% polyesteri, täyte (100% polyesteri) 3.Paljon maksaa? n. 15e (ale) 4.Missä valmistettu? Kiina 5.Kuka on valmistanut? Tehdastyöläiset (todennäköisesti) 6.Miten kuljetettu Suomeen? Laivarahdilla lohikäärmeillä

9 2. Materiaalin vaikutus ympäristöön
Polyamidi ja polyesteri ovat molemmat tekokuituja, jotka on valmistettu uusiutumattomasta luonnonvarasta, öljystä. Tekokuitujen valmistus tapahtuu suljetussa ketjussa, jolloin käytetyt kemikaalit pystytään tehokkaasti ottamaan talteen ja käyttämään uudelleen. Tekokuidut ovat luonnonkuituja kestävämpiä ja pitkäikäisempiä ja siinä mielessä ekologisempia. Lisäksi ne tarvitsevat vähemmän pesua, jolloin tekokuituisen vaatteen käyttö kuluttaa vähemmän energiaa kuin luonnonkuituisen.

10 3. Mistä takin hinta koostuu
Takin hinta koostuu tuotannosta, kankaista, tarvikkeista, kuljetuksesta, tuotemerkistä ja kaupasta. Muuta takkiin löytyvää hintatietoa emme valitettavasti löytäneet.

11 4. Valmistus ja sen vaikutus valmistusmaahan
Cubus ei käytä vaatteiden valmistuksessa lapsityövoimaa. Takki on luultavasti tehty tehtaassa. Kiina on yksi halpatyövoimala. Monet suuryritykset ovat siirtäneet yrityksensä tuotantoaan Kiinaan halvan työvoiman perässä. Töitä riittää kiinalaisille, mutta työolot ovat usein vaarallisia, työpäivät pitkiä, lapsityövoiman käyttö on yleistä ja työntekijät eivät voi vaikuttaa kovin paljoa oloihinsa.

12 6. Kuljetus Kiinasta Suomeen
Takki on kuljetettu Suomeen todennäköisesti merirahdilla. Laivarahti saastuttaa vettä ja ilmaa. Synnyttää hiilidioksidi päästöjä ja maailma tuhoutuu.

13 Lähteet 2 tehdastyolaisilla-toivoa-paremmasta Juho Kokkonen, Mikkeli


Lataa ppt "Vaatteideni vaikutus ympäristöön"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google