Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ympäristöfilosofia Ympäristöfilosofiassa pohditaan ihmisen suhdetta ympäristöön: mitä ympäristö meille merkitsee, ympäristökäsityksiämme. Onko luontosuhteemme.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ympäristöfilosofia Ympäristöfilosofiassa pohditaan ihmisen suhdetta ympäristöön: mitä ympäristö meille merkitsee, ympäristökäsityksiämme. Onko luontosuhteemme."— Esityksen transkriptio:

1 Ympäristöfilosofia Ympäristöfilosofiassa pohditaan ihmisen suhdetta ympäristöön: mitä ympäristö meille merkitsee, ympäristökäsityksiämme. Onko luontosuhteemme talouskeskeinen, ihmiskeskeinen vai luontokeskeinen?

2 Tutkimuskohde, osa-alueet
Ympäristöfilosofia on filosofian ala, jonka tutkimuskohteita ovat erilaiset luontoon ja ympäristönsuojeluun liittyvät eettiset, esteettiset ja yhteiskuntafilosofiset kysymykset. Osa-alueet ovat ympäristön hoito, ympäristön suojelu, sekä luonnon suojelu

3 Historia Ympäristöfilosofian synty ajoitetaan usein ja 70-lukujen niin sanotun ympäristöherätyksen yhteyteen. Siihen liittyi uudenlaisten uhkien ja ongelmien tiedostamista, mutta toisaalta monet vanhat näkökulmat ja poliittisen tai hallinnollisen toiminnan muodot tulkittiin tämän uuden käsitteellistyksen kautta, ja ne saivat siitä uutta nostetta. Tuolloin siis ympäristöongelmien aiheuttamaa huolta alettiin tunnustaa laajemmin merkittäväksi poliittiseksi kysymykseksi, ja toisaalta uudenlaisia ongelmia näytti syntyvän. Jälkimmäisestä selvimpiä esimerkkejä ovat ydinvoiman sovellutukset ja synteettisten kemikaalien käytön räjähdysmäinen kasvu Toisen maailmansodan jälkeen.

4 Edustajia Suomessa yksi suurimmista ympäristöfilosofian tutkijoista Leena Vilkka

5 Merkitys laajentanut käsitystä etiikasta
kasvava merkitys, koska luonnon suojelun välttämättömyys voimistuu vielä haasteita ympäristöetiikan muotoilussa

6 Lähteet Wikipedia Filosofia.fi Biofilos.fi/ympäristöfilosofia Feto.fi


Lataa ppt "Ympäristöfilosofia Ympäristöfilosofiassa pohditaan ihmisen suhdetta ympäristöön: mitä ympäristö meille merkitsee, ympäristökäsityksiämme. Onko luontosuhteemme."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google