1 Kestävä kehitys Oulun opetustoimessa 4.10.2010 Seppo Saloranta Rehtori Hönttämäen koulu/ Timosenkosken luontokoulu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Advertisements

Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
Kokkolan yhteislyseon lukio
Varsinais-Suomen koulutusstrategia Toisen asteen ammatillinen koulutus - aikuiskoulutus Päivi Lehtinen1.
Liikevaihdon kehitys Pirkanmaalla 2009
Kirkkovaltuusto § 29, liite nro 9 Strategia 2015
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
3.45 3.40.
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
X:t ja Y:t toimituksissa
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2012
Uusi oppilashuoltolaki ja muutokset koulussa
Turun perusopetuksessa
Turun perusopetuksessa
Turun esi- ja perusopetuksessa
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Kotitalouksien rahoitusvarat ja -velat
Laajennettu työssäoppiminen Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Työpaikkaohjaajille suunnattu kysely keväällä 2011 Alustavia tuloksia.
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon.
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Perusopetuksen oppilaat 2014 Generated on :03.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
Perusopetuksen ryhmäkoko
Kestävä kehitys Pekka Halosen akatemiassa.
KAAKKOIS-SUOMEN TYÖMARKKINOIDEN KATSAUS 2012  Ilmestyy piakkoin sähköisessä muodossa  Teemoina:  Väestö, työikäinen väestö, tuotanto, työllisyys, työttömyys.
VERKOSTON VOIMAA! - Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerien ja ohjelmien maastouttaminen - oppimisympäristöhanke Juulia Tuominen
Tämän esityksen pohdittavana teemana on yleisen kehittämisen näkökulmasta koulun toimintakulttuuri Lähtökohtaisesti jokaisessa kouluyhteisössä tarvitaan.
Eksponentiaalinen kasvaminen ja väheneminen
Kestävän kehityksen kasvatuksen organisoituminen suurissa kunnissa
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Oulu ALO-luokka 12kyl, 4pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl:
ViND – Visuaaliset ja Nopeat Demot -koulutushanke
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
1 © 3/28/2015 Koulumestarin koulu - Espoo ITK
Laajennettu työssäoppiminen Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Työpaikkaohjaajille suunnattu kysely keväällä 2011 Tiivistelmä tuloksista.
OPS-ajatuksia.
JIK KY:N TALOUS Tilinpäätökset Talousarvio 2013 Info-tilaisuus Etelä-Pohjanmaan Opisto Talousjohtaja Arto Saarela 1.
Energiavuosi 2014 Sähkö Energiateollisuus ry.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Maakuntajohtaja Anita Mikkonen
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
OPPIVA OPS –prosessi Turun perusopetuksessa 2014 – 2015 OPPIVA OPS /VÄNNI Palvelun tuottajat: PRO koulutus ja konsultointi sekä Rondo Training.
KESTÄVÄ KEHITYS OPPILAITOKSISSA (Cantell, H. toim
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
KESTÄVÄ KOULUKULTTUURI NIINA MYKRÄ TOIMINNANJOHTAJA, SUOMEN LUONTO- JA YMPÄRISTÖKOULUJEN LIITTO KASVATUS JA YHTEISKUNTA –TOHTORIOHJELMA, TAMPEREEN YLIOPISTO.
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.
OPS Oppimisen ja koulunkäynnin tuki 8. Oppilashuolto.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Kirsi Verkka POL Peruskoulujen ympäristöjärjestelmä Ympäristökartoitus 2005 > 2009 Ympäristöohjelma Toimenpiteet Seuranta ja arviointi.
ME-hengen kehittäminen
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen ja liikenneturvallisuustyön käynnistäminen - Raportointi.
Opetustoimi osana Jyväskylää
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Kaupunkistrategian laadinta
Vihreä lippu & vasu Kuinka Vihreä lippu -toiminta tukee valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman toteutusta?
Esityksen transkriptio:

1 Kestävä kehitys Oulun opetustoimessa Seppo Saloranta Rehtori Hönttämäen koulu/ Timosenkosken luontokoulu

2 Visio Oppiva ihminen luo kestävää tulevaisuutta. Opetustoimen strategiset päämäärät vision saavuttamiseksi: 1. Osaamista ja hyvinvointia edistävät toimintatavat ja rakenteet 2. Ehyet ja joustavat palvelut kuntalaisille 3. Terve talous ja kehittyvät opetuspalvelut 4. Yhteisöllinen ja osallistava toimintakulttuuri 5. Hyvä henkilöstöpolitiikka ja motivoitunut henkilöstö 6. Kestävä kehitys ja turvallinen tulevaisuus Laatukriteeri 2011 Kestävän kehityksen toimintaohjelman tehneiden koulujen lukumäärä

3 KESTÄVÄ KEHITYS OULUN OPETUSTOIMESSA OULUN OPETUSTOIMI KOULUT 52 KPL Keke:n toteuttaminen • opetuksessa • toimintakulttuurissa Johto ja seuranta •Opetustoimen keke -yhdyshenkilö •Opetustoimen kaksi ilmastovastaavaa •Keke työryhmä - vuosittaiset keke tavoitteet - vuosittainen raportointi toteutumasta - ympäristötilinpäätös Tukea kouluille: •Luontokoulu •Maailmankoulu •Ohjaavat opettajat •Erityisen tuen keskus •Turvallisuustiimi •Koulut tekevät kestävän kehityksen toimintasuunnitelman sähköisesti • Tavoitteena on saavuttaa vuosittain 1-3 uutta sertifikaattia tai Vihreää lippua - Edellyttävät kestävän kehityksen kasvatusta

4 Kysely kestävän kehityksen toteutumisesta kouluissa 2009 => Tiedoksi opetuslautakunnalle 1.Mikä estää keken toteuttamisen?  tietämättömyys, resurssien vähyys, materiaalin puute  ”inhimillinen velttous ja laiskuus” 2. Mikä auttaisi keken toteuttamista?  Olisi tarjolla tietoa, resursseja ja materiaaleja  Oulun opetustoimen kestävän kehityksen uutiskirje  Oulunkoulunkeke –ryhmä

5 1. Vastuulliset hankinnat ja kestävä kulutus (32) (x=17.9, y=19.6) 2. Jätteen synnyn ehkäisy ja kierrätys (32) (x=79.6, y=89.3) 3. Energia ja vesi (32) (x=15.1, y=23.6) 4. Kuljetukset ja liikkuminen (32) (x=52.7, y=16.8) 5. Koulurakennuksen ja pihaympäristön hoito ja ylläpito (32) (x=37.2, y=73.7) 6. Ravinto ja terveys (32) (x=97.5, y=77) Kaikki Kestävän kehityksen ekologisten ja taloudellisten teemojen toteutuminen koulun opetuksessa ja päivittäisessä toiminnassa (toimintakulttuurissa)

6 1. Turvallisuus koulussa ja koulumatkalla (32) (x=50.5, y=46) 2. Henkilöstön ja oppilaiden hyvinvointi (32) (x=32.3, y=76.3) 3. Kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisy (32) (x=90.8, y=84.5) 4. Oppilashuolto ja muu oppimisen tuki (32) (x=84.8, y=71.5) 5. Kulttuuriympäristö, tavat ja perinteet (32) (x=2.5, y=2.9) 6. Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys (32) (x=39.2, y=18.7) Kest ä v ä n kehityksen sosiaalisten ja kulttuuristen teemojen toteutuminen koulun opetuksessa ja p ä ivitt ä isess ä toiminnassa (toimintakulttuurissa) Kaikki