Arvoituksellinen vihannes

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Härän selykset 120g naudan sisäfileepihvejä mustapippuria, suolaa
Advertisements

Savuhaukimousse 200 grammaa Lämminsavustettua haukea
Heijastin neulahuovutuksella.
Aineen yhtymistä happeen
Mustikkatrio.
Syömisen ohjaus– pullonkaula ajattelulla eteenpäin
JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA
Metallit Kuva :
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa.
Paine p.
Tekijät: Jani Kalliomäki Nina Högdahl Essi Lauttamus
Sydämen huovutus.
O3 Well purifier Puhdistaa avokaivosi tehokkaasti käyttäen luonnon menetelmiä veden puhdistuksessa. Crystal Air O3 Well purifier puhdistaa kaivosi veden.
Syömisen hallinta - käyttäytymisketju vihje tunteet ajatuksia valinta.
MUOTTI- HUOVUTUS Nina Kivimäki 2008.
Kahdet markkinat.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
LYPSYN TARKOITUS Maidontuottajan kannalta:
Sinisorsa Sinisorsan tieteellinen nimi Anas platyrhynchos merkitsee leveänokkaista ankkaa. Sinisorsan kesytetty muoto on ankka.
Simpukat, kotilot ja mustekalat
Kohti puolimaratonia! THE GRIND
Valmisohjelmat Pyöräilyasetukset Yleiset asetukset.
KASVIKSET.
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Valo ja ääni Valon ominaisuuksia heijastuminen värit taittuminen
Ongelmapuu täyttöpohja
Pakkauksen kasaaminen
Väinö Niskanen1 Kirjolohikeitto 5 annosta. Väinö Niskanen2 Kirjolohikeiton raaka-aineet kirjolohta ½ kg perunaa ½ kg porkkanaa 200 g sipulia 200 g purjosipulia.
Mikä sanaluokka? Appelsiini näyttää ilta-auringolta pilvien joukossa taivaanrannalla. Hedelmän koko vastaa tennispalloa tai miehen nyrkkiä. Maku muistuttaa.
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
POLYKAPROLAKTONI polyestereihin kuuluva alifaattinen polymeeri
perinteinen peittokirjonta
OLOMUODON MUUTOKSET KUMPI SULAA HELPOMMIN, JÄÄ VAI TINA?
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
Kuva: Teltta pussilakanasetti | Ivana Helsinki
Urheilevan nuoren ravitsemus
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Muovien kierrätys.
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Pitkät sekunnit JH, MJ, EM & SK Lauantaiyön. Mitä tulee huomioida? Valotusaika Aukko ISO Tuki/seuranta.
Metalliseoksia.
KASVIVÄRJÄYS Näin värjätään suomenlampaan villaa kasveilla.
Matkalla.
Komodonvaraani Varanus komodoensis.
©Marja-Leena Pelkonen
Kalasta ruokaa.
VIHANNESHEDELMÄT Janita ja Anniina.
LEHTI päätehtävä yhteyttäminen muita tehtäviä: varastointi (mehilehdet) kiipeily (kärhet) puolustautuminen (piikit) Keuda Mäntsälä, Eija Heikkilä1.
Käytätkö säännöllisesti energiajuomia?. Tiesitkö että? Energiajuomia käyttävillä nuorilla on kaksinkertainen määrä päivittäisiä univaikeuksia, päänsärkyä.
KASVIEN VESITALOUS ELÄVÄ KASVI HYVIN VESIPITOINEN: KESKIMÄÄRIN % MEHEVÄT LEHDET, HEDELMÄT YLI 90 % TUORE PUU 50 % SIEMENET %
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
Lämmönsiirtyminen Lämpö siirtyy aina korkeammasta lämpötilasta matalampaan.
13. Karboksyylihapot, esterit ja rasvat. Karboksyylihapot  Ovat heikkoja happoja  Heikko happo ja vahva happo, mitä tarkoitetaan?  Vahva happo luovuttaa.
Rapu. Ravun rakenne Ravun ruumis koostuu päästä ja keskiruumiista, jotka ovat käytännössä yhteensulautuneet, sekä takaruumiista eli pyrstöstä. Kymmenjalkaisille.
Itsenäisyyspäivä 2 ruokalajin menu Kananmunaton ruokavalio.
Vedytetyn kasvidieselin valmistus
PUSU Uutta ja vanhaa kasvisten käytössä.
Kukkakaali Brassica oleracea var. botrytis
Afrikkalainen kulttuuri
Esivalmistusvälineet
2 Paine.
Ilmoita heti opettajalle vahingosta
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
Peg-huuhteluavanne potilaan ohjaus
5. KASVIT JA LEVÄT 7. BIOLOGIA.
Yrttisuklaa Täytteen valmistus
Esityksen transkriptio:

Arvoituksellinen vihannes Latva-artisokka Arvoituksellinen vihannes

Latva-artisokka Latva-artisokkaa on kahta lajiketta: Kookkaita, pyöreitä Pieniä, pitkäsuomuisia Väri on vihreänharmaa Paino 150-400g Hyvä yksilö on kiinteä, tuntuu painavalta ja suomut ovat avautumattomat.

Tuore vs. säilötty artisokka Latva-artisokat ovat meillä harvinaista herkkua. Niitä saadaan syksyisin ja ne ovat aina tuontitavaraa. Artisokanpohjia ja -sydämiä saa myös säilöttynä.

Syömisen rituaali Latva-artisokka syödään kuin rapu, sormin, osa osalta ja nautiskellen. Artisokan syöminen voi olla rituaali sinänsä, ja se sopiikin mainiosti alkuruoaksi, keitettynä kastikkeen kera.

Syöminen - lyhyt oppimäärä Latva-artisokat syödään sormin lehti kerrallaan. Aloita uloimmista lehdistä: Irrota lehti ja kasta sen tyviosa kastikkeeseen Vedä lehden mehevä osa hampaiden välissä suuhusi Jatka näin lehti lehdeltä Lehtien keskeltä paljastuu parta, joka poistetaan veitsellä ja haarukalla. Parran alla on mehevä pohja, joka syödään kokonaan.

Keitetyt latva-artisokat Valmisteluaika 10 min Poista latva-artisokasta varret ja huuhdo artisokat kylmässä, juoksevassa vedessä. Pyyhi pohjat sitruunan mehulla tummumisen ehkäisemiseksi Pane artisokat kanta alaspäin kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua kunnes uloimmat lehdet irtoavat helposti (n. 30 min).

Kastike artisokalle - raaka-aineet 1 tl sinappia 1 tl erilaisia pippureita 6 rkl etikkaa, 1 dl punaviiniä 2 löysäksi keitettyä kananmunaa 2 dl öljyä 1 salottisipuli 1 valkosipulin kynsi 2 rkl hienonnettua rakuunaa ja kirveliä

Kastike artisokalle - valmistus Sekoita sinappi, etikka, punaviini ja hienonnetut pippurit. Lisää hienonnettu muna ja öljy. Sekoita kunnes keltuainen on jakautunut tasaisesti. Lisää kastikkeeseen maun mukaan raastettua sipulia, valkosipulia, mausteyrttejä ja suolaa.

Vaihtoehtoisia tarjoiluehdotuksia Artisokan vieruskumppaniksi käy myös muut kastikkeet tai jopa kirnuvoi sellaisenaan. Ehdottomia suosikkejani: Sitruunalla maustettu, vaahdotettu voi Sienimuhennos