O PETUSMINISTERIÖ / /1.  Kulttuuriviennin kehittämisohjelma 2007-2011 Visio 7. kehittämisaluetta Kehittämistoimenpiteet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma Johtajuusosaamisen lisääminen kehittämisohjelman näkökulmasta.
Advertisements

1 Exporting Culture – Kulttuuriviennin ammattilainen -valmennus.
Millaisia hankkeita rahoitetaan? Kannattaako kulttuurienvälistä työtä hankkeistaa? Verkostotapaaminen Terhi Nikula Asiantuntija, Euroopan sosiaalirahasto.
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Projektiassistentti Sanna Hälvä Luovien alojen Kaakkois-Suomen kehittämisstrategia -hanke –
Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma Hanketyöpajat Oulu ja Turku Kirsi Kaunisharju.
Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma Kulttuuriviennin valmisteluryhmän kokous , Helsinki,
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman vuosiraportti 2010 Esittely Päijät-Hämeen MYR:ssä
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
EAKR-toimenpideohjelmien arviointi Neuvotteleva virkamies Marikki Järvinen Työ- ja elinkeinoministeriö, Alueiden kehittämisyksikkö.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Mikä on hyvää hanketoimintaa? Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ryhmäpäällikkö Anna-Liisa Hietala.
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Manner-Suomen ESR-ohjelma Pohjois-Suomen suuralueosion ESR-tilannekatsaus ESR-seurantakomitea Päivi Jaakola Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Kertakorvausmenettely: Pohjois-Savon ELY-keskus Rakennerahastoasiantuntija Merja Hilpinen.
Museoliitto, Tampere, KULTTUURIVIENNIN TUKIVERKKO TIEDOTUSVÄYLÄNÄ.
Kulttuuriverkoston toiminta Alueelliset työpajat luovien alojen kehittäjille: loppuraportti - Jatkotyöpajoja/tilaisuuksia 5 alueella - Hyvien käytäntöjen.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
Kulttuuriviennin koulutus Suomessa Anna Kanerva CUPORE Kirsi Kaunisharju OPM.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENNIN PRIORITEETTITOIMET Alustava esitys
HANKEINFO
Kulttuurivienti –syksy 2009 Kulttuuriviennin tukiverkoston infopäivä, Opetusministeriö,
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
EU-RAHOITUS KAINUUSSA JORMA TEITTINEN KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
O PETUSMINISTERIÖ1 Manner-Suomen ESR-ohjelma Valtakunnallinen osio Toimintalinja 1 KULTTUURI-, LIIKUNTA- JA NUORISOALOJEN KOLMAS SEKTORI HYVINVOINTIPALVELUJEN.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
ESR -ohjelman tilannekatsaus Merja Hilpinen, suuraluekoordinaattori Mikkeli
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
EUROOPAN UNIONI Euroopan sosiaalirahasto ESR Merja Hilpinen ESR -koordinaattori Pohjois-Savon TE-keskus.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENNIN PRIORITEETTITOIMET Alustava esitys
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
Maakuntajohtaja Anita Mikkonen
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
Luovien alojen verkosto KOKO-ohjelma Yleistä luovista aloista  Kasvava yritystoiminnan alue  Euroopassa kulttuurin ja luovien alojen sektorin.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
EAKR-arviointisuunnitelma Sisältö Valmisteluprosessi Arviointityöryhmä asetettu elokuussa 2008 Valmistellut suunnitelman sekä.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Pätäkkä-projekti – Kumppanuutta yrittäjyyteen Innofocus ja Länsi-Uudenmaan Uusyrityskeskus ovat yhteistyössä avanneet ESR-rahoitteisen.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Kulttuuriviennin kehittämisohjelma Esityksen osat: –Kulttuuriviennin visio 2011 –Kulttuuriviennin ydinviestit –Kulttuuriviennin kehittämiskohteet.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
RR-info Timo Ollila Timo Ollila
Esityksen transkriptio:

O PETUSMINISTERIÖ / /1.  Kulttuuriviennin kehittämisohjelma Visio 7. kehittämisaluetta Kehittämistoimenpiteet

O PETUSMINISTERIÖ / /2.  Kulttuuriviennin kehittämisvisio 2011  Kulttuurivienti on kasvanut tunnustetuksi osaksi suomalaista vientitoimintaa.  Kulttuuriviennin arvo on vähintään kaksinkertaistunut ja luovat toimialat ovat monipuolistaneet maamme elinkeinorakennetta ja vahvistaneet työllisyyttä.  Kulttuuri on nykyistä selkeästi vahvempi osa Suomi-kuvaa ja –brändiä.  Kulttuurin kentässä toimivien yksilöiden ja ryhmien taloudellinen hyvinvointi on parantunut vientitoiminnan ansiosta.

O PETUSMINISTERIÖ / /3.  Toimenpiteet: 1. Yritystoiminnan kehittäminen 1.1.liiketoimintaosaaminen •1.1.1.alkavien sekä pien- ja mikroyritysten neuvonta- ja kehittämispalveluiden ohjelma •1.1.2 kulttuuriviennin rahoituslähteiden hyödyntämistä koskevan neuvonnan järjestäminen 1.2.kasvu ja kansainvälistyminen •1.2.1.luovien toimialojen yritysten ja yritysverkostojen kasvun ja kansainvälistymisen ohjelma •1.2.2.yritysten ja ammattilaisten kansainvälistyminen ja täydennyskoulutus •1.2.3 kulttuuriyritysten vientitukijärjestelmän kehittäminen •1.2.4.kansainvälisten tuotantojen synnyn edistyminen ja kansainvälisen pääomituksen vahvistamistoimet •1.2.5.kärkihankkeiden vientituki

O PETUSMINISTERIÖ / /4.  Toimenpiteet: Yritystoiminnan kehittäminen 1.3 tuotekehitys ja innovaatiotoiminta • tuotekehitys ja demo-rahoitus •1.3.2.kulttuurin matkailullinen tuotteistaminen 1.4. tuottaja-, jakelija- ja välittäjäportaan vahvistaminen • markkinoinnin myynnin ja ansaintalogiikoiden kehittäminen

O PETUSMINISTERIÖ / /5.  Toimenpiteet: 2. Klusterien ja verkostojen vahvistaminen 2.1.toimialakohtaisten ja poikki- sektoraalisten klusterien vahvistaminen •2.1.1.taiteen tiedotuskeskusten ja toimialajärjestöjen vientiosaamisen ja –kyvyn lisääminen •2.1.2.toimialojen yhteishankkeet vientiosaamisen lisäämiseksi • kuntien ja alueiden toimenpiteet vientiosaamisen lisäämiseksi 2.2. vientirenkaiden kehitys • vientirenkaiden rahoitus

O PETUSMINISTERIÖ / /6.  Toimenpiteet: 3.Kansainvälinen markkinointi ja promootio 3.1.yritys- ja toimialakohtainen markkinoinnin ja promootion kehittäminen •3.1.1.vientitapahtumiin osallistuminen • viennin suurtapahtumien tuki • vienti- ja myyntitapahtumien tuottamisen tuki 3.2.tukirakenteiden kehittäminen •3.2.1.kulttuuriviennin tukiverkosto •3.2.2 kulttuuri-instituuttien ja Suomen edustustojen yhteistyön kehittäminen ja niiden kulttuuriviennin osaamisen parantaminen •3.2.3 vientimarkkinoinnin ja –viestinnän kehittäminen

O PETUSMINISTERIÖ / /7.  Toimenpiteet: 4. Kulttuuriviennin rakenteet 4.1.julkishallinnon kulttuurivientiä koskevan osaamisen ja yhteistyön kehittäminen • systemaattisen tiedonvaihdon, koordinaation ja kehittämisohjelman seurannan järjestäminen • kulttuuriviennin kehityksen esittely ja arviointi kauppa- ja teollisuusministeriön kulttuurivientifoorumissa

O PETUSMINISTERIÖ / /8.  Toimenpiteet: 5.Kansainvälinen kulttuurivaihto 5.1.kansainvälisen kulttuurivaihdon kehittäminen •5.1.1.ilman liiketaloudellisia tavoitteita olevan kahdenvälisen ja monenkeskisen kulttuurivaihdon edistäminen •5.1.2.uusien ja etenkin nuorten kykyjen promovointi yhteistyössä taide- ja ammattikorkeakoulujen kanssa tahojen kanssa • taiteen tuotannon perusrakenteiden ja rahoituksen turvaaminen • taiteilijoiden ja alan opiskelijoiden liikkuvuuden edistäminen

O PETUSMINISTERIÖ / /9.  Toimenpiteet: 6. Kulttuuriviennin toimintaympäristön kehittäminen 6.1.kilpailukykyisen tekijänoikeusverotuksen kehittäminen •5.1.1.tekijänoikeustulojen verotuksen kehittäminen 6.2. muiden kansallisten lainsäädännöllisten ja verotuksellisten reunaehtojen kehittäminen kansainvälisesti kilpailukykyiseksi

O PETUSMINISTERIÖ / /10.  Toimenpiteet: 7. Kulttuurivientiä tukevan tiedontuotannon vahvistaminen 7.1.kulttuurin tilastosatelliitin aikaansaaminen 7.2.vientimarkkinoita koskevan tiedontuotannon vahvistaminen kulttuurin toimialalla

O PETUSMINISTERIÖ / /11.  Kulttuuriviennin ohjausryhmä –  Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin, puheenjohtaja  Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen  Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen  Ulkoasiainministeri Ilkka Kanerva  Oikeusministeri Tuija Brax  Valtiosihteeri Velipekka Nummikoski  sihteereinä toimivat valmisteluryhmän pääsihteerit

O PETUSMINISTERIÖ / /12.  Kulttuuriviennin kehittämisen ajankohtainen avautuva mahdollisuus  Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma Luoviin aloihin kuuluu muun muassa kulttuuri- ja elämyspalveluiden toimialoja, kuten muotoilu, graafisen alan toiminta, arkkitehtuuri, elokuva- ja tv-tuotanto sekä jakelu, digitaalinen sisältötuotanto, musiikin ja äänitteiden tuotanto, kirjojen tuotanto ja jakelu, esittävä taide, kuvataide sekä kulttuurin ohjelmapalvelu- ja tapahtumatuotanto. Toiminta luovilla aloilla synnyttää teoksia, tekijänoikeuksia ja palveluja.

O PETUSMINISTERIÖ / /13.  Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma Ohjelma yleispiirteet –yksi valtakunnallisen ESR-ohjelman kehittämisohjelmista (toimintalinja 1: Työorganisaatioiden, työssä olevan työvoiman ja yritysten kehittämisen sekä yrittäjyyden lisääminen) –rahoitusta ESR-ohjelman valtakunnallisen osion alueilla toteutettaville hankkeille (Etelä-Suomi, Länsi-Suomi ja Pohjois-Suomi) –Itä-Suomi mukana omalla rahoitusosuudellaan, jolla luovien alojen yritystoiminnan kehittämishankkeita voidaan toteuttaa myös Itä- Suomessa –valtakunnallisen ohjelman päävastuulliset ministeriöt: opetusministeriö ja kauppa- ja teollisuusministeriö, koordinointivastuu opetusministeriöllä –valtakunnallisen ohjelman kokonaisrahoitus 14,6 miljoonaa euroa + kuntarahoitus (15 %) –pyrkimys isoihin sateenvarjohankkeisiin ja valtakunnalliseen koordinaatioon (mukaan lukien Itä-Suomi

O PETUSMINISTERIÖ / /14.  Ohjelmakokonaisuudet, joiden puitteissa ohjelmaa pannaan toimeen ja haut järjestetään  1) Tuotekehitys- ja innovaatiotoiminnan edistäminen  2) Liiketoiminta- ja yrittäjäosaamisen vahvistaminen  3) Tuottaja- ja manageritaitojen lisääminen  4) Luovien alojen toimintaympäristömuutosten ennakointiin liittyvät kysymykset ja alan tietoperustan vahvistaminen

O PETUSMINISTERIÖ / /15.  Kansainvälistyminen ja kulttuurivienti luovilla toimialoilla

O PETUSMINISTERIÖ / /16.  Kansainvälistyminen ja kulttuurivienti luovilla toimialoilla  Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen ohjelma –organisoituminen, hakukriteerit, aikataulutus yms. valmistelu syksyn 2007 aikana –välittävä toimielin: Etelä-Suomen lääninhallitus –kehittämisohjelmatiimi (valmisteluryhmä) –ohjausryhmä –koordinoiva hanke –ideahaku –ensimmäinen hakukierros päättyi

O PETUSMINISTERIÖ / /17.  Kansainvälistyminen ja kulttuurivienti luovilla toimialoilla •Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen ohjelma •Hankkeiden yleisiä kriteerejä, ohjelma- ja hakukohtaiset kriteerit tarkentuvat syksyn kuluessa:  Välttämättömät ehdot: –Ohjelmaan ja toimintalinjaan sopiminen –tukikelpoinen toteuttajaorganisaatio = juridisesti oikeuskelpoinen organisaatio, taloudellisesti vakavarainen –horisontaalisten painopisteiden edistäminen: sukupuolten välinen tasa-arvo, kumppanuus, innovaatiot, kestävä kehitys (ekologinen, taloudellinen, kulttuurinen tai sosiaalinen)  Yleiset arviointiperusteet: –toteutuskelpoinen, tarvelähtöinen projektisuunnitelma –realistiset ja kustannustehokkaat resurssit –projektin toteuttajan osaaminen ja kokemus –ESR-projektinhallinta –projektin sisällöllinen aihe –yhteistyökumppanit, verkostot ym. sidosryhmät –työllisyyttä edistävät ja ylläpitävät vaikutukset (välilliset tai välittömät)