Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

O PETUSMINISTERIÖ1 Manner-Suomen ESR-ohjelma 2007-2013 Valtakunnallinen osio Toimintalinja 1 KULTTUURI-, LIIKUNTA- JA NUORISOALOJEN KOLMAS SEKTORI HYVINVOINTIPALVELUJEN.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "O PETUSMINISTERIÖ1 Manner-Suomen ESR-ohjelma 2007-2013 Valtakunnallinen osio Toimintalinja 1 KULTTUURI-, LIIKUNTA- JA NUORISOALOJEN KOLMAS SEKTORI HYVINVOINTIPALVELUJEN."— Esityksen transkriptio:

1 O PETUSMINISTERIÖ1 Manner-Suomen ESR-ohjelma 2007-2013 Valtakunnallinen osio Toimintalinja 1 KULTTUURI-, LIIKUNTA- JA NUORISOALOJEN KOLMAS SEKTORI HYVINVOINTIPALVELUJEN TARJOANA 7.10.2008 Koulutus- ja verkostoitumistilaisuus kulttuuri- ja nuorisoalojen toimijoille Kulttuuriasiainneuvos Mirja Virtala OPM/LY

2 O PETUSMINISTERIÖ2 Manner-Suomen ESR-ohjelma 2007-2013 RAKENNE VALTAKUNNAL- LINEN OSIO ALUEELLINEN OSIO ALUEELLINEN KATTAVUUS Koko maa Itä-Suomen aluetta lukuun ottamatta Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Pohjois-Suomi, Itä-Suomi SISÄLLÖLLI- NEN LÄHTÖKOHTA Kansallisen politiikan tavoitteiden & ministe- riöiden strategioiden tukeminen Lähtökohtana kansallisen strategian painopisteet ja alueiden omat kehittämistarpeet. ORGANI- SOINTI ♥ Tiettyjä kehittämista- voitteita toteuttavat toimintalinjat (4) ♥ Ministeriöiden valta- kunnalliset kehittämis- ohjelmat (23) ♥ 4 toimintalinjaa JULKINEN RAHOITUS 544,5 milj. euroa510,0 milj. euroa + Itä-Suomi 359,6 milj. euroa

3 O PETUSMINISTERIÖ3 VALTAKUNNALLINEN ESR-KEHITTÄMISOHJELMA 2007 – 2013 Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana ■ KEHITTÄMISOHJELMAN TAUSTA - Hyvinvointipalvelujen kysyntä kasvaa - Kolmannen sektorin toimijoilla on osaamista, jota voitaisiin tarjota myös jäsenkenttää laajemmille väestöryhmille. - Perusvastuu palvelujen tarjonnasta kunnilla, jotka etsivät uusia palvelujen järjestämis- ja tuottamistapoja mm. osana PARAS-hanketta - Hallitusohjelma: kehitetään julkista, yksityistä ja kolmannen sektorin kumppanuutta palvelutuotannossa.

4 O PETUSMINISTERIÖ4 VALTAKUNNALLINEN ESR-KEHITTÄMISOHJELMA 2007 – 2013 Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana LÄHTÖKOHTIA Rakennerahasto-ohjelmilla on neljä toimintalinjaa: Toimintalinja 1: Työorganisaatioiden, työssä olevan työvoiman ja yritysten kehittäminen sekä yrittäjyyden lisääminen. (Toimintalinja 2: Työttömyyden ja syrjäytymisen ehkäisy Toimintalinja 3: Työmarkkinoiden toimivuus osaamis-, innovaatio- ja palvelujärjestelmien kehittäminen Toimintalinja 4: Jäsenvaltioiden ja alueiden yhteistyö ESR- toiminnassa)

5 O PETUSMINISTERIÖ5 Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana: ■ Tavoitteet –vastata palvelurakennemuutokseen ja kehittää kolmannen sektorin palveluosaamista ja palvelujen tuottamista –lisätä hyvinvointipalveluita eri väestöryhmille yhteistyössä kunnan kanssa –kehittää työhyvinvointiin liittyviä toimenpiteitä ja toimintamalleja työssäjaksamisen, -viihtymisen ja -pysymisen tukemiseksi –vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa –synnyttää erilaisten yhteistyötahojen verkostoja: kunnat, yritykset ja järjestöt

6 O PETUSMINISTERIÖ6 Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointi- palvelujen tarjoajana: ORGANISOINTI ■ Opetusministeriö: strateginen ohjaus - Poikkihallinnollinen ohjausryhmä - Ohjelmavastaava ja ohjelmatiimi ■ Kehittämisohjelman koordinointihanke: Kolmas Lähde - Suomen taideyliopistojen koulutus- ja kehittämisinstituutin (IADE), SLU:n ja Allianssi ry:n yhteistyönä - Tehtävänä ♥ tukea pilottihankkeita mm. koulutuksella, tiedotuksella ja hyvien käytäntöjen vaihdolla sekä ♥ laatia juridisia selvityksiä ja ohjeistusta yleishyödyllisyyden ja elinkeinotoiminnanrajapinnoista, palvelutoiminnan vaikutuksista yleishyödyllisyyteen sekä erilaisista palvelutoiminnan organisatorisista ratkaisumalleista ■ Rahoittava viranomainen: Lapin lääninhallitus - pilottihankkeisiin liittyvä hallinto

7 O PETUSMINISTERIÖ7 Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana RAHOITUS 2007-2010 RAHOITUS KOKONAISRAHOITUS YHTEENSÄ Vuotuinen rahoituskehys 9 794 100 € ( n. 1 200 000) KOORDINOIVA HANKE1.5.2008- 31.12.2010 1 216 800 € PILOTTIHANKKEET (4)1.5.2008- 31.12.2010 2 703 785 € MYÖNNETTY 2007-2010 YHTEENSÄ1.5.2008- 31.12.2010 3 920 585 € JÄLJELLÄ OLEVA RAHOITUSKEHYS - vuoteen 2010 - vuoteen 2013 1 114 415 € 5 873 515 €

8 O PETUSMINISTERIÖ8 Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana: MENOSSA HAKUKIERROS 6-31.10.2008 Haetaan esiselvityshankkeita Hakemuksia toivotaan erityisesti kulttuuri- ja nuorisosektorilta Valintaperusteet pisteytyksineen 1. Välttämättömät ehdot valinnalle (5 kohtaa/kukin 0-5) 2. Yleiset arviointiperusteet (5 kohtaa/kukin 0-5) 3. Erityiset (kehittämisohjelman painotuksiin perustuvat) valintaperusteet (5 kohtaa/kukin 0-5)

9 O PETUSMINISTERIÖ9 Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana: VALINTAPERUSTEET 1. Välttämättömät ehdot valinnalle 1. Hanke sopii ESR-ohjelmaan ja sen toimintalinja 1:een; 2. Hankkeen toteuttajaorganisaatio on tukikelpoinen; 3. Hanke toteuttaa vähintään yhtä seuraavista ESR- ohjelman horisontaalisista painotuksista: - sukupuolten tasa-arvo; - kumppanuus ja verkostoituminen; - teknologiset ja sosiaaliset innovaatiot; - kestävä kehitys.

10 O PETUSMINISTERIÖ10 Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana: VALINTAPERUSTEET 2. Yleiset arviointiperusteet 1. Projektisuunnitelma on toteutuskelpoinen ja perustuu ennalta selvitettyyn tarpeeseen. 2. Projektin toteuttajalla on riittävät taloudelliset edellytykset projektin toteuttamiseksi ja projektille esitetyt resurssit ovat realistiset projektisuunnitelman tavoitteiden saavuttamiseksi. 3. Projektin toteuttajalla on esitettyjen toimenpiteiden toteuttamiseksi riittävä osaaminen ja kokemus. 4. Projektin toteuttajalla on toteutuksen kannalta oleelliset verkostot ja järjestetty yhteistyö oleellisiin sidosryhmiin. 5. Projektissa on tarkoitus saavuttaa välillisiä tai välittömiä pitkäkestoisia työllisyyttä edistäviä ja ylläpitäviä tuloksia ja vaikutuksia.

11 O PETUSMINISTERIÖ11 Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana: VALINTAPERUSTEET 3. Erityiset arviointiperusteet 3.1. Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoaloihin liittyvät esiselvitysprojektit 3.1.1. Suunniteltava toiminta on kehittämisohjelman mukaista ja painottuu erityisesti kulttuuri- tai nuorisoalalle. 3.1.2. Esiselvityshankkeessa on selkeä suunnitelma yhteistyön rakentamisesta joko kuntien tai yritysten kanssa. 3.1.3. Suunniteltava toiminta on riittävän innovatiivista ja laaja-alaista. 3.1.4. Esiselvityshankkeen toteutussuunnitelma on konkreettinen ja aikataulutettu. 3.1.5. Suunniteltavalla toiminnalla on uskottavat mahdollisuudet jatkua varsinaisen hankkeen päättymisen jälkeen.


Lataa ppt "O PETUSMINISTERIÖ1 Manner-Suomen ESR-ohjelma 2007-2013 Valtakunnallinen osio Toimintalinja 1 KULTTUURI-, LIIKUNTA- JA NUORISOALOJEN KOLMAS SEKTORI HYVINVOINTIPALVELUJEN."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google