KIRKON HALLINTOVIRKAMIEHET RY:N KOULUTUSPÄIVÄT SEINÄJOELLA 20. –21. 9

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Julkiset hankinnat kysynnän synnyttäjinä ja innovaatioiden edistäjinä yrityksissä - plussat ja miinukset asioinnissa julkisyhteisön kanssa Global-seminaari.
Advertisements

Tapahtumaverstas ja tutkimuksen lähtökohdat •Tapahtumaverstas –Perustettu v.2007 (Fregatti Oy Yrityspalveluiden sisar) –Tarjoaa Tapahtumaviestintää.
Oikean osaamisen merkitys yritykselle Työelämän kehittämisstrategian seminaari
Uuden hankintalain pääperiaatteet
HE Hankintalaiksi ja erityisalojen hankintalaiksi
Rakennamme palvelua - muuttuuko mikään ? Tampere-talo Tiia Veko toimitusjohtaja Pirkanmaan Hoitajapalvelu Oy.
OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE Hankintapäällikkö Tanja Welin
Tuotekehityksen ja kansainvälistymisen kautta laajemmat markkinat Samuli Vanhala
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Talousjohtaja Henri Partanen
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Terveydenhuollon esimiesten koulutuspäivät
Nuorten suosima nettiyhteisö
Digi Electronics Limited
HANKINTOJEN KILPAILUTTAMINEN Kertausopinnot ”Lyhyt oppimäärä”
Julkisen tiedon hyödyntäminen
EU ja sähköiset hankinnat Saila Eskola KTM.
Yritystoiminnan raportti
Verkko-osuuskunnan ja toteuttajan yhteistyömallit sekä yhteistyön syventämisen mahdollisuudet Jukka Kapela
Hankintaprosessi- asianhallinta /Tampere
Videoneuvottelufoorumi. Mikä on videoneuvottelufoorumi  Videoneuvottelufoorumi on kansallinen yhteistyöalusta yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille,
Hitech Business Breakfast Perjantai Kimmo Paajanen.
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
ITÄMERI-STRATEGIA JA ITÄ-SUOMI ESKO ANTOLA.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Pienet ja keskisuuret tavarantoimittajat kaupan yhteistyökumppaneina - HoReCa-tukkukaupan näkökulma Järjestöpäällikkö Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa.
Asianajotoimisto Knuutinen Ky Oy Audiator Ab Mikko Knuutinen, YTT, HTL
Elinvoimaa ja älykkäitä hankintoja Hankinta asiamies Häme.
HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari Anne Kalmari
Sähköiset hankinnat kuntasektorilla Lainsäädännön kehitys Saila Eskola KTM.
Miten turvata infraosaaminen 2020 Turku
SOSTEn hallitusohjelmatavoitteet: hankintalaki Tammikuu
Hankintojen suorittaminen
Viestintäsuunnitelma
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Jyväskylä Paviljonki.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
FinELib-aineistojen kilpailuttamisen hyödyt ja haasteet FinELibin asiantuntijaseminaari Toni Vesterinen.
INSPIRE-direktiivin suhde PSI-direktiiviin Tampere Tuire Taina, maa- ja metsätalousministeriö.
Asiakkaan päätösprosessi
FinELib-aineistojen kilpailuttaminen Osa FinELibin aineistoista (vuosittain n aineistoa) kilpailutetaan hankintalain mukaisilla menettelyillä Aineisto.
Tampereen Tietotekniikkakeskus
Standardisointi Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
Liikeidean esittelyohje
Asiakkuusmallit liikunta-alalla murroksessa
HANKINTAILTA YRITTÄJILLE
Sairaalatekniikan päivät Hankinta-asiantuntija Kimmo Vuorela.
Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Perusparannushankkeen toteutus tiekunnassa  Mitä tiekunnassa päätetään?  Milloin päätöksiä pitäisi tehdä?  Onnistuuko kilpailuttaminen?
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Sähköiset työkalut tarjousten jättäjän apuna
Vapaa kilpailu hyödyttää kuluttajaa
Asiakaslähtöisyys hankinnoissa Innomarkkinat
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
Hankinnoilla työllistämisen malli
Parasta palvelua ”kansallinen toiminnan muutos ja uusi tietojärjestelmä” Johanna Mätäsaho.
CableX YRITYS LYHYESTI.
Kuntien pienhankinnat Marjojen jatkojalostuskurssi
Pro Gradu tutkielma Taru Hynninen
Kaupungin hankintaohjeistus uudistuu
Hankintalain mukainen menettely
Sisältö Miksi hankintojen erityispiirteiden tunnistaminen on tärkeää
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
Yritys CableX on 2008 perustettu sähkökomponenttien ja kaapeleiden maahantuontiyritys. Yritys perustettiin alan kokeneiden ammattilaisten palavasta intohimosta.
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Esityksen transkriptio:

KIRKON HALLINTOVIRKAMIEHET RY:N KOULUTUSPÄIVÄT SEINÄJOELLA 20. –21. 9 KIRKON HALLINTOVIRKAMIEHET RY:N KOULUTUSPÄIVÄT SEINÄJOELLA 20.–21.9.2007 Uusi hankintalaki Learnpoint Oy

Learnpoint Oy lyhyesti: Perustettu vuonna 1999 Suomalainen, henkilökunnan omistama konsulttitoimisto Liikevaihto: 2006: 1.620.000€ Toimipisteet: Helsinki, Tampere, Turku ja Hollola Arvot: Puolueettomuus Rehellisyys Korkea ammatillinen osaaminen Kokemukseen perustuva vankka ammattitaito Suomessa yli 900 asiakasta, joista noin 200 julkiselta sektorilta Vahva kokemus yrityspuolelta on etu myös julkiselle sektorille Toimialalla ainutlaatuinen toimija ”Haluamme olla erilainen vaihtoehto. Varmistamme asiakkaidemme tavoitteiden ja tulosten toteutumisen”

Strategiamme Vahvuutemme Learnpoint Oy:n toiminta perustuu asiakaskeskeisyyteen. Sitoudumme palvelemaan asiakastamme pitkäjänteisesti. Yhteistyö tuo asiakkaallemme tuottoja, säästöjä ja tehokkuutta. Toiminta ja ratkaisut ovat innovatiivisia, henkilöstön tarpeet huomioivia ja auttavat saavuttamaan asetetut tavoitteet. Vahvuutemme Tekninen ja inhimillinen osaaminen Referenssit Kumppanuus: Asiakkaat Palveluntarjoajat Yhteistyökumppanit

Uuden hankintalain erityispiirteet Voimaan 1.6.2007 (laki julkisista hankinnoista 348/2007) Kansallinen kynnysarvo tavara- ja palveluhankinnoissa 15 000 euroa, jonka alittavia hankintoja ei tarvitse kilpailuttaa, eikä niistä ole valitusmahdollisuutta. EU-kynnysarvot säilyivät ennallaan. EU tai kansallisen kynnysarvon ylittävät tavara- ja palveluhankinnat tulee ilmoittaa HILMA-palvelussa (www.hankintailmoitukset.fi). Hankinnan ennakoitu arvo tulee olla tiedossa menettelytapaa valittaessa. Sopimusaika vaikuttaa hankinnan arvon määrittelyyn. ”Vanhan hankintalain” rajoitettu menettelytapa on poistunut, jossa tarjouspyyntö lähettiin vain valituille vastaanottajille. Pakollinen odotusaika hankintapäätöksen ja sopimuksen tekemisen välillä on poistunut (ennen 21 päivää) kansallisen kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa. Hankinnan kohteen määrittely ei saa perustua tuotemerkkiin tai vastaavaan, esim. ”Nokia 1600 GSM-puhelin”.

Hankinnan suunnittelu ja haasteet Asioita on paikoin hoidettu useita kymmeniä vuosia paikallisen toimittajan kanssa ja kynnys kilpailuttaa voi olla korkea. Toimittajien tarjoamien tuotteiden ja palveluiden ominaisuuksissa saattaa olla hyvin merkittäviä eroja. Valittaminen hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen on yleistä. Osa toimittajista tuntee hankintalain huonosti ja tarjousten hylkäämiset tarjouspyyntöön vastaamattomina ovat yleisiä. Hankintoja suunniteltaessa tulee paneutua myös mahdollisuuteen kehittää ja uudistaa hankinnan avulla toteutettavaa palvelua, jotta hankinnalla saavutettaisiin tuottoja, säästöjä ja tehokkuutta. Tekninen osaaminen ja inhimillisten seikkojen huomioiminen on erittäin tärkeää koko hankintaprosessin läpi.

Hankinta osakokonaisuuksina vai ei? Tulee tarkkaan miettiä ja myös tietää, kannattaako hankinta jakaa osakokonaisuuksiin vai niputtaa yhdeksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi telealan osakokonaisuudet ovat aina enemmän tai vähemmän kytköksissä toisiinsa niin teknisesti, kuin hinnoittelultaankin. Toimittajat käyttävät näitä kytköksiä hyödykseen ja päätöksenteko saattaa vaikeutua, ellei asioita määritellä selvästi tarjouspyynnössä. Nykyään saavutetaan toiminnallisia sekä taloudellisia etuja, kun eri osakokonaisuudet yhdistetään järkevästi laajemmaksi kokonaisuudeksi.

Tarjouspyynnössä huomioitavaa Hankinnan kohde tulee määritellä hyvin tarkasti: kohde tulee määritellä ja rajata selvästi, mutta samalla antaa riittävästi vapautta, ettei toimittajia syrjitä tai rajata hyviä toteutusvaihtoehtoja pois riskejä on määritellä vähimmäisvaatimukset liian tiukoiksi tai tehdä ne jotain toimittajaa suosiviksi laatupisteytys määriteltävä realistisesti ja oikeilla painotuksilla taustatiedot ilmoitettava riittävällä tarkkuudella oman työn kustannukset tulee huomioida vs. palveluna hankittaessa muodostuviin kustannuksiin Pitää ymmärtää ja tuntea: tuotteet ja palvelut sekä niiden erityispiirteet toimittajat, heidän palveluidensa ominaisuudet sekä hinnoittelu markkinat, hintataso ja kehityssuunta markkinaoikeuden päätökset, jotka koskevat alan hankintoja

Yhteystiedot: Learnpoint Oy www.learnpoint.fi Puh. 0424 1424 1 Jussi Kivimäki Senior Partner Puh. 0424 1424 21 jussi.kivimaki@learnpoint.fi Olli Mäkinen Analyst Manager, Partner Puh. 0424 1424 27 olli.makinen@learnpoint.fi