Palkansaajajärjestö Pardia

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

STTK-J / Palkansaajajärjestö Pardia Ay-asialla 20 vuotta
Työmarkkinaosapuolten oma neuvottelujärjestelmä EU:ssa
Ohjeita sähköisestä liittymisestä
Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä
TEKNIIKAN JA TIEDON TOIMIHENKILÖT TTT RY
Akavan Erityisalat on kulttuurin, hallinnon ja liike-elämän asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien ja niihin valmistuvien opiskelijoiden etujärjestö.
Mikä? •Matemaattis-luonnontieteellisten alojen ammattilaisia yhdistävä ja edustava ammatillis-aatteellinen järjestö. •Tavoitteena edistää matemaattis-luonnontieteellisten.
Tuki-info 2014 Tuki-info Vihti Lohja
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Hyvälaatuinen talousvesi ja tehokkaasti puhdistetut jätevedet ovat hyvinvointimme perusta. Yli 90 % suomalaisista on vesihuoltolaitosten vesijohtoverkostojen.
Uudenmaan Yrittäjät Yritysten ilta – Kerava Menesty sähköisessä liiketoiminnassa! Kerava Vpj. Ritva Lill-Smeds ja Tj. Petri Graeffe.
STEKAN YKSITYISEN SEKTORI
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
STEKAn valtiosektori Puheenjohtaja Pasi Vallivuori GSM pasi.vallivuori(at)coachmasters.fi.
Työhyvinvoinnin tekijät Akavan Erityisalojen työmarkkinatutkimusten tuloksia Tiivistelmädiat
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
KT Kuntatyönantajat virallisesti Kunnallinen työmarkkinalaitos
Finna tiedonhankinnassa : case LAMK
Yhteenveto Pardian raamisopimusneuvotteluista
VEERA EINOLA TEHYN OPISKELIJAYHDISTYKSEN PJ STTK-OPISKELIJOIDEN JOHTORYHMÄ, TYÖELÄMÄ & KANSAINVÄLISYYS KANSAINVÄLINEN OPISKELIJAYHTEISTYÖ.
Työmarkkinajärjestelmä
BPW Finland UUSIA AJATUKSIA TOIMINNASTAMME - MITEN NE TOTEUTETAAN Leena Roivas Puheenjohtaja
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Tekniikan ja Tiedon Toimihenkilöt TTT ry
SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI 7/2012 MAAHANMUUTTAJAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA N=1153.
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Ikääntyvä työntekijä työelämässä
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
1 YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO ry YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN v
STEKA RY TOIMII SOSIAALI-, TERVEYS- JA KASVATUSALOILLA TYÖSKENTELEVIEN JÄSENTEN AMMATILLISENA EDUNVALVOJANA Edunvalvontaa vuodesta 1947.
Sairaaloiden tuottavuus 2012 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2012 – Tilastoraportti 2/2014.
TOIMINNAN PAINOPISTEET 2014 JYTYLIITTO ITÄ-SUOMI ALUEHALLITUS, Liite 2.
Strategiset tavoitteet Käytämme monipuolisesti ammattiyhdistystoiminnan keinoja jäsenten asioiden ajamiseen. Vaikutamme luottamusmiesjärjestelmän toimivuuden.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY Kohti kunnallisvaaleja 2012 Yksityisen sosiaalialan kunnallisvaaliteemat yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle tasaveroiset.
Itellan Ylemmät Toimihenkilöt ry
Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Enni Räisänen Asiamies Palvelutoimialat, YTN.
Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry Toimitusjohtaja Harri Hietala Näkökulma työnantajaliitosta
Suomen Kiinteistöliitto Kiinteistönomistajien edunvalvoja ja alan asiantuntijaorganisaatio. Kiinteistöliitto pyrkii siihen, että ihmisillä olisi viihtyisiä.
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Työmarkkinatoiminta.
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
Akavalainen neuvottelutoiminta AKAVA  talous- ja tulopolitiikka  yhteiskuntapolitiikka, verotus, sosiaalipolitiikka, koulutus, työvoimapolitiikka,
Kirjastoammattilainen 2020 Arvostus, osaaminen, palkkaus
YHTEISKUNTAOPPIA VAIKUTTAMINEN. MITEN ELIITTI VAIKUTTAA?  Pitää yllä omaa vuorovaikutusverkkoa.  Vaikutustavat: 1. ”Saunaillat” 2. Puheet 3. Media 4.
Kuntoutuksen edunvalvontaverkostot KUVE Kuntoutusverkosto Marjukka Aaltonen Kuntoutusjohtaja, Kiipulasäätiö.
Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry. Ylempi toimihenkilö Ylempi toimihenkilö toimii asiantuntija-, esimies-, päällikkö- tai johtotason tehtävissä. Ylemmän toimihenkilön.
Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen.
Yhteistyöjärjestöt Akavan Erityisalat
Ohjeita sähköisestä liittymisestä
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Nuoren luottamusmiehen arkea
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
Pardian jäsenjärjestöt 2017
AO:n vuosikokous Porissa
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Palkansaajajärjestö Pardia
JHL – Satakunnan aluetoimisto
TULOPOLITIIKKA KERTAA YH1 -Työehtosopimus → Yleissitovuus
ETELÄ-POHJANMAAN PIIRI RY
Esityksen transkriptio:

Palkansaajajärjestö Pardia 3.1.2014

Palkansaajajärjestö Pardia keskustason neuvottelu-, sopimus- ja edunvalvontajärjestö jäsenjärjestöjensä kanava Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon yhteiskuntavaikuttaja ammattiliitto 24 jäsenjärjestölle, joihin kuuluu 60 000 jäsentä STTK:n suurimpia ammattiliittoja 3.1.2014

Strategia 2014–2017 Visio: Pardia on paras palkansaajajärjestö Toiminta-ajatus: Pardia takaa jäsenilleen laadukkaimman edunvalvonnan Arvot: • Yhdenvertaisuus • Vastuullisuus • Läheisyys TOIMINNAN PAINOPISTEET 2014 Virka- ja työehtosopimustoiminta STRATEGISET TAVOITTEET Yhteiskunnallinen toiminta Järjestöllinen toiminta Vahva neuvottelu- ja sopimustoiminta sekä aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaminen tuottavat hyvät työehdot, työhyvinvointia ja turvan muutostilanteissa. Toiminta vastaa jäsenistön tarpeisiin jatkuvasti muuttuvassa työelämässä. Osaavat toimijat ja järjestön kestävä talous mahdollistavat tuloksellisen edunvalvonnan.   3.1.2014

Pardian jäsenprofiili (Pardian jäsenrekisteri ja jäsentutkimus 2013) miehiä 39 % - naisia 61 % ammattitehtävissä 55 % asiantuntijatehtävissä 35 % esimies- ja työnjohtotehtävissä 10 % ylempi korkeakoulututkinto tai tieteellinen jatkotutkinto 9 % alempi korkeakoulututkinto 21 % opistoaste tai alin korkea-aste 39 % ammatillinen toinen aste 22 % muu koulutus 9 % 3.1.2014

Pardian jäsenjärjestöt 2014 Alkoholialan toimihenkilöt Henkilöstöunioni HU Kelan toimihenkilöt Luotsiliitto – Lotsförbundet Maanmittauslaitoksen tekniset MATE Maanpuolustuksen Henkilökuntaliitto MPHL Maataloustoimihenkilöjärjestöjen liitto MTJL METO - Metsäalan asiantuntijat* ProUnioni Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA* Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen ammattiliitto STEKA Suomen Konepäällystöliitto SKL* Suomen Laivanpäällystöliitto SLPL* Suomen Palomiesliitto SPAL* Suomen Poliisijärjestöjen Liitto SPJL Suomen Tietoliikennetekniset ST Tekniikan ja Tiedon Toimihenkilöt TTT Tehy* Tjänstemän vid Ålands Landskapsförvaltning TÅLC Tullivirkamiesliitto Työ- ja elinkeinohallinnon henkilöstöliitto THHL Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistys UHVY Verovirkailijain Liitto Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL YHTEISTYÖJÄRJESTÖT Suomen Pankin Henkilöstöyhdistys (SPHY) ry Tähdellä* merkityt ovat Pardian jäsenjärjestöjä vain valtioyhteisössä työskentelevien jäsentensä osalta. 3.1.2014

Organisaatio- ja toimintamalli 60 000 jäsentä 300 jäsenyhdistystä 24 jäsenjärjestöä Jäsenet Jäsenyhdistykset Jäsenjärjestöt Jäsenjärjestö nimeää edustajansa Edustajakokous valitsee jäsenjärjestön esityksen pohjalta Edustajakokous Hallitus pj + 25 jäsentä Työvaliokunta pj +8 jäsentä Valtion sopimusalojen toimintaryhmä Yksityisten sopimusalojen toimintaryhmä Aluetoimikunnat Johtoryhmä Toimisto 16 kpl jäsenjärjestön edustaja 3.1.2014

Pardian toimisto-organisaatio Puheenjohtaja Edunvalvonta- osasto Hallinto-osasto Järjestö- ja koulutusosasto Viestintäosasto Kehittämis- ja tulevaisuusyksikkö Henkilöstö: puheenjohtaja 41 toimihenkilöä neuvottelutoiminta kv-toiminta yhteiskuntavaikuttaminen tutkimus ja tilastot talousasiat henkilöstöasiat palveluasiat järjestötoiminta koulutustoiminta sisäinen ja ulkoinen viestintä julkaisutoiminta verkkopalvelut 3.1.2014

Pardian tehtävät Neuvottelu- ja sopimustoiminta Viestintä valtion yleinen virka- ja työehtosopimus yksityisten alojen työehtosopimukset jäsenjärjestöjen neuvottelutoiminnan tuki sopimusten tulkinta ja neuvonta yhteistoiminta-, luottamusmies- ja työsuojeluasiat työelämän kehittäminen erimielisyysasioiden hoito tutkimus- ja tilastointi eläkkeet ja muu sosiaaliturva Yhteiskuntavaikuttaminen aluevaikuttaminen jäsenistön työn arvostus Eurooppa-tason edunvalvonta ja muu kansainvälinen toiminta työttömyysturva yhteiskuntavaikuttaminen STTK:ssa (verotus, elinkeinopolitiikka ym.) yhteiskuntavaikuttaminen (valtion budjetti, virkamies- ja hallintolainsäädäntö ym.) Viestintä viestintä rakentaa Pardian ulkoista ja sisäistä kuvaa ja tekee Pardian työtä näkyväksi ulkoinen ja sisäinen viestintä, verkkoviestintä ja julkaisutoiminta 3.1.2014

Pardian tehtävät Järjestötoiminta Koulutus aluetoiminta jäsenhankinta järjestösuhteet jäsenpalvelut työtaisteluvalmius nuorisotoiminta Koulutus jäsen-, yhdistystoiminta- ja henkilöstön edustajien koulutuksen suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi kurssihallintotietojärjestelmän ylläpitäminen koulutusmateriaalin tuottaminen ja välittäminen koulutustarpeiden kartoittaminen pardialaisen kouluttajaosaamisen vahvistaminen. vuosittainen koulutustarjonta suunnitellaan yhteistyössä jäsenjärjestöjen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa 3.1.2014

Pardian jäsenpalvelut 3.1.2014

Pardialainen ammattiyhdistystoiminta turvaa jäsenistölle: kilpailukykyiset virka- ja työehtosopimukset sopimuksiin liittyvän tulkinta- ja neuvontapalvelun luottamusmiestuen sopimuksiin liittyvän erimielisyysasioiden hoidon ja oikeusavun työttömyysturvan Pardia ja sen jäsenjärjestöt tarjoavat myös muita jäsenetuja 3.1.2014

Jäsenetuina muun muassa: PardiaNyt-jäsenlehti ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus järjestövakuutus vapaa-ajan tapaturma-, matkustaja- ja matkatavaravakuutus jäsenjärjestöjen lakkoavustukset hotelli- ja matkailualennukset 1.askel-hyvinvointijaksot aikuisille ja perheille risteilyalennukset polttoainealennukset 3.1.2014

Kattavat sähköiset palvelut: Kotisivut www.pardia.fi PardiaPlus-jäsensivut - syventävää tietoa Pardian toiminnasta Sähköinen asiointi - voit muuttaa jäsenrekisterissämme olevia yhteystietojasi ja hakea koulutukseen Pardia tarjoaa RSS-palvelun etusivun Ajankohtaista-palstalla julkaistavista uutisista ja tiedotteista. Lisäksi voit tilata RSS-syötteen Pardian valtion uutisista, Pardian yksityisten alojen uutisista, Pardian neuvottelu-uutisista  ja koulutuksen ajankohtaisista uutisista.   Voit esittää kysymyksiä tai palautetta sähköisellä lomakkeella Lähettää sähköisiä postikortteja www.facebook.com/palkansaajajarjestopardia www.youtube.com/pardiary 3.1.2014

Pardian neuvottelutoiminta 3.1.2014

Hyvän Työn ulottuvuudet: tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus oikeudenmukainen ja kannustava palkka tietoisuus oman työyhteisön tavoitteista oman työn arvostus mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön hyvät kehitys- ja koulutusmahdollisuudet hyvä johtaminen ja työhyvinvointi turvallinen työympäristö ja palvelussuhde 3.1.2014

Pardian neuvotteluympäristö Elinkeinoelämän Keskusliitto EK EK:n liitot, joiden kanssa Pardialla on työehtosopimuksia: Palvelualojen työnantajat PALTA: mm. liikelaitosala, VR:n alat, Kela, tarkastusala ja maaseutualat Sosiaalialan työnantajat Sivistystyönantajat (yliopistot) Kaupan Liitto Valtion työmarkkina-laitos VTML Valtion virastot ja laitokset Pardia 3.1.2014

Valtion virka- ja työehtosopimusjärjestelmä Yleiset VES- määräykset VTML Pardia ”Sopimusaukot” palkkausjärjestelmät Valtuutus Pardia/ Pardian valtuuttamana jäsenjärjestöt Neuvottelu- viranomainen, virasto, laitos Virastokohtainen tarkentava VES tai TES r j e s t ö 3.1.2014

Yksityisen sektorin neuvottelujärjestelmä Elinkeinoelämän Keskusliitto, EK Yleissopimukset STTK Työnantajaliitto Työehtosopimus (esim. palkat, työaika, lomat) Pardia Pardian jäsenjärjestö Yritys Yrityskohtainen työehtosopimus Pardian jäsenjärjestö tai jäsenyhdistys Yritys Paikallinen sopimi- nen, työsopimus Luottamusmies Työntekijä 3.1.2014

Järjestötasojen työnjako Yhteiskuntavaikuttaminen Lainsäädäntöön vaikuttaminen Kansainvälinen edunvalvonta Toimihenkilöjärjestö STTK Valtion keskustason virka- ja Työehtosopimukset Yhteiskuntavaikuttaminen Lainsäädäntöön vaikuttaminen Kansainvälinen edunvalvonta Palkansaajajärjestö Pardia Tarkentavat virkaehtosopimukset ja työehtosopimukset Vaikuttaminen oman hallinnonalan päätöksentekijöihin Työyhteisöjen kehittäminen Sopimusten tulkinta ja soveltaminen Jäsenjärjestö ja / tai jäsenyhdistys 3.1.2014

Pardian kansainvälinen edunvalvonta 3.1.2014

Pardian kansainvälinen edunvalvonta Pardian kansainvälinen edunvalvonta ja vaikuttaminen on ensisijaisesti eurooppalaista ja pohjoismaista yhteistyötä Pardia on myös Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK:n jäsen EU:n / Euroopan tasolle on kehittynyt sekä edunvalvonta-, neuvottelu- ja sopimusjärjestelmä että vaikuttamisjärjestelmä ne täydentävät kansallisen tason vastaavaa toimintaa ja laajentavat toimintaa kansainvälisen päätöksenteon alueille 3.1.2014

Suomalainen ja pohjoismainen toimielin FIPSU= Finnish Public Services Unions’ EU Working Party eli Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys: Edustaa Suomen julkisen alan järjestöjä EPSUssa, NOFSissa ja PSI:ssä Jäsenliitot: Pardia, Jyty, TEHY, Super, KTN, JHL, OAJ, Talentia, AKAVAn erityisalat, jotka toimivat verkottuneesti NSO= Nordiska Statstjänstemanna organisation eli pohjoismainen valtion virkamiesten yhteisjärjestö NSO:n jäsenenä Pardia tekee yhteistyötä pohjoismaisten vastaavien järjestöjen ja työnantajien kanssa valtion sektorin, henkilöstön, työyhteisöjen, palvelussuhteen ehtojen ym. kysymyksissä 3.1.2014

Pardia on aktiivisena toimijana PSI= Public Services International eli julkisalojen ammattiliittojen kansainvälinen sihteeristö koko maailman tason julkisen alan ammattijärjestöjen yhteenliittymä edistää järjestäytymisoikeuksia, ay- oikeuksia ja demokratiaa puolustaa julkisen sektorin toimintaa ja olemassaoloa vaikuttaa kansainvälisiin järjestöihin ja organisaatioihin EPSU= European Public Services Unions’ Federation eli Euroopan julkisten palvelujen ammattiliittojen federaatio PSI:n hankkeiden yms. toteuttaminen julkisella sektorilla sosiaalisen vuoropuhelun (sosiaalidialogi) kehittäminen ja siihen osallistuminen EU:n tasolla TUNED (Trade Unions Delegation) NOFS= Nordic Public Service Unions eli Pohjolan vaalipiiri, joka valmistelee asiat pohjoismaisesta näkökulmasta EPSU:n yleiskokoukseen, hallitukseen ja pysyviin komiteoihin: mm. Valtion komiteaan (NEA) ja tasa-arvokomiteaan (GEC) 3.1.2014

Pardia on osana kansainvälistä edunvalvontaa STTK:n kautta vapaiden ammattijärjestöjen kansainvälisessä liitossa EAY:ssa eli Euroopan ammatillisessa yhteisjärjestössä PAY:ssa eli Pohjolan ammatillisessa yhteistyöjärjestössä TUAC to OECD:ssa eVAKL:ssa eli li Trade Union Advisory Commiteessa OECD:ssa (ammattiyhdistysliikkeen neuvoa- antava komitea OECD:ssa) 3.1.2014