Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä 16.2.2012.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä 16.2.2012."— Esityksen transkriptio:

1 Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä 16.2.2012

2 Liittomme syntyi 40 vuotta sitten jotta pienetkin akavalaiset ammattialat saisivat voimaa työehtosopimuksista neuvoteltaessa.

3 Akavan Erityisalat lyhyesti  Akavan Erityisalat ry on kulttuurin, hallinnon ja liike- elämän asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien etujärjestö.  Kasvavaan liittoomme kuuluu 25 eri aloja edustavaa, itsenäistä jäsenyhdistystä, joissa on yli 26 000 jäsentä.  Opiskelevia jäseniä yli 4000.  Olemme Akavan seitsemänneksi suurin liitto.

4 Edustamamme alat  Akavan Erityisalojen jäsenyhdistyksiin liitytään ammatti- tai koulutusalan perusteella.  Yliopistoalat: humanistiset tieteet, kasvatustieteistä yleinen kasvatustiede, aikuiskasvatus ja erityispedagogiikka, hallinto- ja yhteiskuntatieteet sekä viestintäala ja taideaineet.  Ammattikorkeakoulut: humanistinen ala, taide- ja kulttuuriala, matkailu-, ravitsemis- ja talousala sekä johdon assistenttityön ja kielten, toimintaterapian, suun terveydenhuollon sekä liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelmat.

5 Keskusjärjestö, 34 liittoa Jäsenliitto, 25 jäsenyhdistystä Jäsenyhdistys Akava Akavan Erityisalat TAKU Jäsen Jäsenet ovat perusta

6 Liittomme arvot Kestävä kehitys Akavan Erityisalat kehittää työelämää ja yhteiskuntaa kestävän kehityksen ja eettisten periaatteiden mukaisesti. Oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo Akavan Erityisalat edistää jäsentensä oikeudenmukaisia ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia koulutuksessa ja työelämässä. Inhimillisyys Akavan Erityisalat edistää kaikessa toiminnassaan inhimillisyyttä työelämässä. Avoimuus ja luottamus Akavan Erityisalat korostaa päätöksenteossa ja toiminnassa avoimuutta ja luottamusta.

7 Opiskelijoiden edunvalvonta  Koulutus- ja sosiaalipoliittinen vaikuttamistyö sekä AMK- että yliopistosektorilla  Omien alojen työelämäkysymykset: perusteettomien määräaikaisuuksien rajoittaminen, pätkätyöläisen ja vuokratyöntekijän asema, korkeasti koulutettujen naisvaltaisten alojen oikeudenmukainen palkkaus  Yksilöedunvalvonta: työsopimukset ja työsuhdekysymykset – neuvonta ja neuvotteluapu ristiriitatilanteissa  Taloudellinen turva työttömyyden varalta: mahdollisuus ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan  Ajankohtainen tieto alan työmarkkinoista, työllistymisestä ja palkasta (tutkimukset ja suositukset)

8 Jäsenyys on työelämän täyskasko  2012 kolme opiskelijatapahtumaa, joista ensimmäinen Turussa 2.3. Tapahtumasta saat vinkit mm. työnhakuun ja työsopimusasioihin. Ilmoittaudu mukaan!  Seuraavat tapahtumat järjestetään syksyllä Joensuussa ja Rovaniemellä.  Vastuu- ja oikeusturvavakuutus: vuoden 2012 alusta liiton jäsenyhdistyksen jäseninä olevat opiskelijajäsenet ovat vakuutettuina paitsi opiskeluun tai työharjoitteluun liittyvissä asioissa, myös sellaisissa työsuhteissa jotka eivät liity opintoihin.  Urapalvelut – tukea esimerkiksi urasuunnitteluun.  Muista hyödyntää myös palkkasuosituksia ja -puntaria.

9 Akavan Erityisalojen opiskelijatoimikunta  Toimikunta vastaa liiton ja sen jäsenyhdistysten välisen yhteistyön koordinoinnista ja kehittämisestä opiskelijatoimintaa koskien.  Puheenjohtajana toimii Mika Kesseli.  Liiton hallitus valitsee opiskelijatoimikunnan jäsenet jäsenyhdistysten asettamista ehdokkaista. Toimikunnan kausi on kaksivuotinen, ja se kokoontuu 4-6 kertaa vuoden aikana.  Toimikunta vastaa toimialuettaan koskevasta yhteydenpidosta AKAVAn vastaaviin toimielimiin, liiton jäsenyhdistyksiin ja muihin yhteistyötahoihin nähden.

10 Akavan Erityisalat osana Akava- yhteisöä  Akava on Suomen johtava opiskelijoiden työmarkkinajärjestö. Akavan opiskelijat on yli 102 000 korkeakouluopiskelijan yhteisö, jonka äänenä Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVA toimii.  AOVA ajaa korkeakouluopiskelijoiden etua toimimalla aktiivisena ja aloitteellisena yhteiskunnallisena keskustelijana.  AOVAn puheenjohtajana toimii Ted Apter. Akavan Erityisaloja edustavat Mika Kesseli (varsinainen jäsen) sekä Riina Koivunen (varajäsen).  Viimeisin kannanotto 18.1.2012: Akavan opiskelijat vaativat laadullista työllistymistä ammattikorkeakoulu- uudistuksen päätavoitteeksi.


Lataa ppt "Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä 16.2.2012."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google