HAMK verkko-opetus Jaana Kullaslahti 30.01.2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Advertisements

W w w. h a m k. f i Verkko-opetukseen valmentautuminen Verkko-opetuksen parhaan palat 2011.
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
eVarikko - veturina ja tukena arjessa Tampereen seudulla
ISOverstaan kouskuttamispäivä
W w w. h a m k. f i OSKARI Opiskelijaportaali tutuksi henkilöstölle Lukuvuosi Koulutuksen kehittämispalvelut.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
INSSI-hanke = Tekniikan alan ammattikorkeakoulutuksen kehittämishanke INSSI Arenen tekniikan ja liikenteen alan kehittämisryhmän yhteishanke. Rahoittajina.
PK-kehittämispalvelut
Sähköinen viestintä projektitoiminnassa Georges Segura / Hanna Toijala Sähköisen viestinnän muotoja ja web 2.0 työkaluja.
VETURI II Vertaistuutoritapaaminen Kuopio
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
ELMO2009 – AIKATAULU JA VASTUUT - SUUNNITELMA Juha KnuuttilaELMO2009 Sivu 1 Benchmarking Pilottiopintojaksot: valinta ja suunnittelutyö.
Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää.
TTL Sosiaalisessa mediassa
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
Pirjo Rauhala: Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista... 1 Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista valtakunnassa ja Tampereella Alustus Virtuaalikielikeskuksen.
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tampereen yliopiston virtuaaliyliopisto, mitä se on? Virtuaaliyliopistoseminaari TaY.
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Suomen Oppimiskeskus ry Mobiilit oppimisessa ja vuorovaikutuksessa – projektiesittely Outi Vahtila
Suomen Oppimiskeskus ry Projektipalaveri Outi Vahtila.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
EAPE-kokonaisuuden toteutus Aloitus- seminaari I & II 8 h + 8 h Loppu- seminaari 8 h Työskentely ja ohjaus virtuaaliympäristössä.
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
Etäkäyttö ja tietoturvatasot
Verkko-opetuksen tuki ja kehittäminen Koulutuksen ohjausryhmä , Jaana Kullaslahti.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Opettamisesta osaamiseen -seminaari
Edusaimaa-opetusverkko HarjoitustyönHarjoitustyön esitys.
Kielikoulutuskeskus / HAMK Mari Kokkonen
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
PLE – Personal Learning Environment PeLE - Henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen - projekti 2008 – 2011 Aija Hietanen.
FUAS Kielet ja viestintä
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
Tuutorointi- ja Vertaistuutorointi- työrenkaiden yhteistapaaminen Tampereella Ryhmätyöskentelyn tuotokset.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
Verkko-opetuksen tiimin & vastuuhenkilöverkosto lv kooste ja tulevaisuus Jaana Kullaslahti.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
W w w. h a m k. f i Verkko-opiskelu Yrittäjyyden ja liiketoiminnan KT-keskuksessa Emmi Tarvainen
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
Sosiaalisen median hyödyntäminen työssäoppimisen ohjauksessa ja opettajien tukena Sirkka Hulkkonen Otto Burman
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Virtuaaliammattikorkeakoulu Yhteyshenkilöpäivät Outi Vahtila
Virtuaali-informaatikkojen tapaaminen Tampere,
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
EWorking, eLearning käytännöt TKI:n ja opetuksen integroinnissa Leena Vainio, HAMK
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Copyright VirtuaaliAMK 1 Verkkokirjastopalvelut osana Virtuaaliammattikorkeakoulua –projekti Kaisa Rissanen Ammattikorkeakoulukirjastojen johtajien kokous.
Opetusteknologiasta ja verkko-opetuksen tukihenkilötoiminnasta Katja Kunttu Viikin tiedekirjasto.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Juha KnuuttilaSivu 1 VERKKO-OPETUSPALVELUT – KEKKO Strategia ja yleinen kehittäminen: koulutuspalvelupäällikkö Mauri Kantola.
Valmentajakoulutuksen laatu. ”Käsikirja 3” Arvot Tavoitteet Toimintatavat –Verkostotoiminta –Valmennusosaamisen kehittämisen yhteiset valinnat ja toimintatavat.
Harjoittelukoulujen ja Opeko Oy:n yhteistyö. Agraarin perinteen kasvatuksen saaneet opettajat opettavat teollisissa rakenteissa postmoderneja nuoria jälkiteollisille.
IT-palvelut opetuksen tukena? Soile Väänänen suunnittelija, IT-palvelut
Vastuullisuus ja Kestävä kehitys Aalto-yliopisto työryhmä
Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Tavoitteena mielekäs oppiminen
Mikä on digiopo? Uusi ammatillinen opinto-ohjaajakoulutus
ePortfolio ohjauksen apuvälineenä
OsaOppi IV– Osaamisen osoittaminen digitaalisilla osaamismerkeillä
Virtuaalikuuntelun hyödyntäminen
Laaja-alainen arviointi
Seija Mahlamäki-Kultanen ja Jaana Muttonen
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Esityksen transkriptio:

HAMK verkko-opetus Jaana Kullaslahti 30.01.2011

Tietohallinto (eworking & HelpDesk) määrittää digitaalisen työskentelyn kehittämisen strategiset linjaukset ja niistä johdettavat toimenpiteet koulutus-, T&K -ja tietohallintastrategiaan tekee esitykset henkilöstön koulutuksesta, opetusteknologian hankinnoista tiedottaa ajankohtaisista asioista johtotiimille ja ideoi yhdessä T&K –hankkeita - laatii kehittämissuunnitelman TASO-kausittain HAMKin verkko-osaamisen tuki ja kehittäminen Digitaalisen työskentelyn ja verkko-opetuksen kehittäminen -ohjausryhmä Kehittämistiimi, verkko-opetuksen asiantuntija (1) suunnittelija/koordi-naattori (3) Hekilöstön taitojen kehittäminen - koulutus, suunnittelun tuki, ohjaus, konsultointi verkko-opetuksen työkalujen käytön tuki , ohjaus ja koulutus tukimateriaali Joustavan opiskelija-liikkuvuuden edistämi-nen Kehittämistyö strategiatyö asiantuntijatehtävät projekteissa ja kehittämisryhmissä verkostotoiminta ja yhteistyöhankkeet Tutkimus- ja kehittämistyö uusien innovaatioiden ja teknologioiden tutkiminen strategiatyö asiantuntijatehtävät projekteissa ja kehittämis-ryhmissä verkostotoiminta ja yhteistyöhankkeet Koulutuksen kehittämispalvelut Kirjasto Infra, laitteet ja ohjelmistot - valinta, ylläpito, asennus käyttäjähallinta HelpDesk koulutus, ohjaus, konsultointi ohjeet T&K (fokusryhmät ja hankkeet) Tietohallinto (eworking & HelpDesk) AOKK, Biotalous, Elinympäristö, Hyvinvointi, Toimitusketjujen hallinta, Teknologiateollisuus, Teollisuuden palveluliiketoiminta, Yrittäjyys ja liiketoiminta, YAMK, Kielikoulutuskeskus KT-keskukset Digitaalisen materiaali tuotanto, hallinta ja tuki ? Jokaisessa KT:ssa: verkko-opetuksen vastuuhenkilö verkko-opetuksen assitentti/tietotyö ope verkossa toimivat opettajat (valmennus, suunn. toteutus), resursointi toiminnan mukaan

Roolit ja tehtävät KT-keskuksissa koordinointi ja tuki Kehittämistiimi – HAMK kehittäminen ja koordinointi KT-keskuksissa koordinointi ja tuki Verkko-opetuksen asiantuntija verkko-opetuksen kehittämistyö ja verkoston koordinointi KT:n vastuuhenkilöiden tuki yhteistyö tietohallinnon, T&K:n sekä KT:n vastuuhenkilöiden kanssa digiohryn ohjausryhmä valmennuksen organisointi ja mahdoll. koulutus - HAMKin virtuaaliamk-toiminta valtakunnalliset verkostot (esim. virtuaaliamk, metropolia-alue) Verkko-opetuksen vastuuhenkilö (1-3/KT) - tilanneanalyysi KT:ssa - koulutus ja tuki: organisointi ja mahdoll. itse kouluttaa ja tukee - yhteydet :muiden KT-keskusten vastuuhenkilöt (tapaamiset 2x lukukausi),tietohallinto, tukipalvelut ja T&K - KT:n virtuaaliamk toiminta - uusien työkalujen testaus, valinta ja käyttöönotto (organisointi) - tiedotus: HAMKin yleiset verkko-opetusasiat & muiden välittämä - koulutus ja osaamisen ylläpito (esim. yhteiset seminaari- ja konferenssimatkat ) Verkko-opetuksen assistentti - perehtyy uusiin työkaluihin -> opastaa näiden käytössä - ratkoo arjen pienet ongelmat, tuki sisällöntuotannossa - ennen toteutusta suunnittelee opettajan kanssa toteutuksen - toteutuksen aikainen tuki: opiskelijoiden ja opettajien saatavilla (myös ilta- ja vl-opetuksessa) - tuntemus KT:n toimintatavoista, verkko-opintojaksoista, työkaluista, materiaaleista - ympäristöjen testaukset ennen opetusta ja tarvittaessa sen aikana - tuki istunnoissa (esim. WebEx-tallenteet, Second Life opastus) - toteutuksen palaute ja kehitys kootaan palaute yhteen ja käsitellään muutoksia varten - verkko-opetuksen kehitystyö KT:ssa yhteistyössä vastuuhenkilön ja opettajien kanssa Suunnittelija/koordinaattori Moodle kehitys, koulutus ja opettajien tuki WebEx-koulutus ja opettajien tuki Second Life kehitys, koulutus ja opettajien tuki opettajien tuutorointi sisällöntuotantoprosessissa hamk ja valtakunnalliset verkostot (virtuaaliamk, moodle-rengas yms)

- etäasennukset ja -säädöt, tietojenkäsittelyn mikrotuki Taulukko 1. Roolit ja tehtävät verkkotutkinnoissa (esim. Yrittäjyys ja liiketoiminta KT) Tuutoropettaja Opintojakson opettaja Tekninen tuki - ohjausympäristö Moodlessa, samassa myös opiskelijana ammattikorkeakoulussa opintojakso - vuoden opintopolku näkyvissä Moodlessa - käytössä kalenteri - tukena koulutus- ja opintosihteerit, opo ja koulutusohjelmajohtaja - ”työnjohtaja” periodeilla, viestittää asiat opiskelijoille ja opettajille - ohjeistukset, tiedotteet - mahdollisuus opiskelijoiden etenemisen seurantaan myös winhassa - osaa verkkotyökalujen ja luokkien peruskäytön - oma työtila Moodlessa kullekin opintojaksolle - vastaa oman opintojaksonsa ohjauksesta - tekee pedagogisen käsikirjoituksen ja toteutussuunnitelma Moodleen - tekee yhteistyötä samalla periodilla ja/tai teemalla opettavien kanssa, yhteissuunnittelua - palautettavat ja arvioitavat oppimistehtävät tehtävätyökalulla päivämäärineen -> näkyvät muiden kanssa samasta kalenterista - arvioinnit, materiaalit, nauhoitteet opintojakson työtilassa osaa verkkotyökalujen ja luokkien peruskäytön vastaa oman opintojaksonsa työtilan ylläpidosta ja varmuuskopioinnista - offline: HAMK helpdesk ja assistentit (Moodle, WebEx, TeamSpeak, Vitka) - etäasennukset ja -säädöt, tietojenkäsittelyn mikrotuki - online: WebEx-sessiot assistentti mukana ( myös puhelintuki), hoitaa nauhoituksen ja sen tallennuksen - testaukset etukäteen verkossa - ohjeistukset, myös Mac, Vista, Linux erilliset ohjeet - verkkotyökalujen ja luokan peruskäytön opastus opettajille

Tavoitteet 2011 Toimivat virtuaaliopetuksen ja -ohjauksen käytänteet sekä tuki eri tasoilla: koulutusohjelma, KT-keskus ja HAMK vastuuhenkilöt ja assistentit: toiminnan vahvistaminen ja tukeminen konsultointi ja koulutus, näkyväksi hamk-wiki Hyvien mallien ja käytänteiden jakaminen KT-keskusten sekä koulutusohjelmien välillä kuukausitapaamiset, konsultointi ja koulutus, näkyväksi hamk-wiki HAMKin hyvät käytänteet 19.5. Ajasta ja paikasta riippumattomien toteutusten kehittäminen opintojaksot, sivuaineet ja tutkinnot erilaiset toteutusmallit ja uusien työkalujen sekä tilaratkaisujen pilotit ja käyttöönotto (ePortfolio, mobiilimoodle , Echo 360, WebEx/AC, Second Life, sos.median työkalujen integrointi esim. moodleen) Opiskelijaliikkuvuuden edistäminen virtuaaliAMKissa ja FUAS

Käytössä olevat tuetut verkkotyökalut HAMKissa Moodle WebEx /ACP Skype ja TeamSpeak Confluence-wiki https://wiki.hamk.fi Second Life ECHO 360 Kyvyt.fi (ePortfolio), Mobiili-kokeilut ja vapaat sos.median työkalut Etäopetustilat kaikissa yksiköissä SoleOPS, eHOPS ja WinhaWiivi Opiskelija- ja henkilöstöportaali Webropol-kyselytyökalu Vitka, tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Virtualisoidut palvelimet ja -työasemat

Moodle työtilat oppimisprosessin koonti ja hallinnointi oppimistehtävien anto ja työskentely pienryhmissä - oppimistehtävien palaute ja ohjaus sisältömateriaalit linkitettynä SecondLife-tapaaminen TeamSpeak ja Skype yksilö- ja pienryhmäohjaus pikaviestit kollegoille pitää tiimin yhteydessä WebEx-istunnot rytmittävät työskentelyä, ohjausta aktiivista työskentelyä, luennot, katsottavissa myös tallenteina

HAMK opetuksen verkkoympäristöt PUOLIAVOIN Blogger Facebook Henkilöstöportaali Diigo TeamSpeak3 SoleOps Twitter Wiki Malleja opetukseen, miten kokonaisuus voi rakentua Oskari-opiskelijaportaali SlideShare Kyvyt.fi Moodle LinkedIn WebEx/AC eHops iGoogle SULJETTU SecondLife Flicker VirtuaaliAMK-portaali Ning GWMessenger Skype Delicious AVOIN

Opetus kahden pisteen välillä Opetus verkossa, osallistujat verkossa ja yhdessä pisteessä Kaikki osallistujat verkossa Echo360 tallentava luokka Osallistujat lähiopetuksessa, katsottavissa jälkeenpäin

Virtuaalinen ATK-luokka Opiskelija 3 & mobiililaite Opiskelija 1 Internet Ohjaaja Bla…bla..blaa Opiskelija 2

VDI - käyttötarkoitukset Tietohallinnon näkökulmasta neljä tärkeää tehtävää mahdollistaa ammattisovellusten etäkäyttö virtualisoida tietyt hankalasti perinteisiin atk-luokkiin soveltuvat ohjelmistot (esim. Visual Studio) vähentää tiettyjen ammattisovellusten luokkasidonnaisuutta, mahdollistaa opetustilanne missä tahansa luokassa pidemmällä tähtäimellä mahdollistaa oppilaille omien koneiden käyttämisen opetustilanteissa ja näin vähentää tarvetta ylläpitää nykyistä työasemamäärää