Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tavoitteena mielekäs oppiminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tavoitteena mielekäs oppiminen"— Esityksen transkriptio:

1 Tavoitteena mielekäs oppiminen
Suomen Yrittäjäopiston verkko-opetuksen kehittäminen 2010 – 2017 ITK 2017 Lauri Kivelä

2 Miksi – ja mitä tavoitellen
Asiakaskunta toivoi joustavampaa tapaa suorittaa valmistavaa koulutusta Vähemmän lähipäiviä Aseman vakiinnuttaminen valtakunnallisena toimijana Mahdollisuus suorittaa opintoja täysin etänä Tahto olla edelläkävijä  Uuden teknologian nopea käyttöönotto ja kehittäminen Miksi, mikä motivoi? Lähipäivät pois, valtakunnallinen toiminta sekä kunnianhimo olla edelläkävijä

3 Miten - perusarvot Työelämä-, yrittäjä- ja opiskelijalähtöistä kehittämistä Rohkeasti erilaisia käytänteitä ja välineitä testaten, mallintaen ja tuloksia tutkien. Henkilöstön jatkokoulutukseen liittyvät projektityöt pyritään integroimaan verkko-opetuksen kehittämiseen Tavoitteena kehittää verkko-opetusta osana kokonaisuutta johon kuuluu kiinteästi sekä tekniikka että pedagogiikka Laaja-alaisen kehitystyön mahdollistava toimiva organisaatio sekä kiinteät kehittämiseen suunnatut työaikaresurssit Asiakaslähtöistä Rohkeaa Kokonaisuuteen sidottua Koko organisaation tukemaa

4 Miten - organisaationkin oli kehityttävä
Kouluttajat: Pedagoginen osaaminen Tietohallinto: Tekninen osaaminen ja järjestelmät Miten saadaan homma toimimaan. Vastuutetaan ja resursoidaa. Perinteinen kuilu kouluttajan ja It-puolen väliltä kurottava umpeen vaikka väkisin.

5 Miten – organisaation tuki
resurssi Kouluttajat: Pedagoginen osaaminen Tietohallinto: Tekninen osaaminen ja järjestelmät Verkko-opetuksen kehittäjä: Vastuu Miten saadaan homma toimimaan. Vastuutetaan ja resursoidaa. Perinteinen kuilu kouluttajan ja It-puolen väliltä kurottava umpeen vaikka väkisin.

6 Suomen Yrittäjäopiston verkko-opetusympäristö (2010)
Moodle Ja tältä lopputulos näyttää kokonaisuutena. Avaa tästä oleellisimmat ja selitä eri osien toiminta ja rooli (viitaten aikasempaan)

7 Suomen Yrittäjäopiston verkko-opetusympäristö (2016)
Ja tältä lopputulos näyttää kokonaisuutena. Avaa tästä oleellisimmat ja selitä eri osien toiminta ja rooli (viitaten aikasempaan)

8 Kehitysaskeleita - Mitä on saatu aikaan
Ensimmäiset luentotallenteet (Echo360) Ensimmäinen merkonomien opintopolku kokonaan verkkoon Yrittäjän AT kokonaan verkkoon Ensimmäinen videonjakopalvelu (oma) Uusi videonjakopalvelu käyttöön (Dream Broker) Ensimmäiset opetusvideot Virtuaalikoneet käyttöön (VMware) 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Virtuaaliluokka käyttöön (BBB/Moodle) Moodlen päivitys 2.2 versioon Datanomit verkkoon Taloushallinnon koulutukset verkkoon Webinaarit (Skype for business) Mitä on saavutettu viimeisen kuuden vuoden aikana.

9 Kehitysaskeleita - välietappeja
2013 koko yrittäjän ammattitutkinto oli mahdollista suorittaa verkossa. 2014 alussa liiketalouden perustutkinnon toisen osaamisalan verkkoon siirtyminen. 2014 Nonstop-verkkokurssit nostivat esille ohjauksen merkityksen Tästä alkaen verkko-opintojen ohjaus on ollut kehityksen keskiössä 2015 kaupallisten koulutusten kehittäminen taloushallinto ja toimistotyövälineet edellä 2017 Verkkokauppa kaupallisten koulutusten myyntikanavaksi

10 Kurssin kehitys – esimerkki yksittäisen kurssin kehittymisestä
Ajasta ja paikasta riippumaton NONstop-koulutus Verkkokauppa / yksityiset asiakkaat Kaupalliset kurssit / yritysasiakkaat Ajastettu / automatisoitu Verkko-oppimisympäristö Aikaan sidottu verkko-opetus Verkossa tapahtuva ohjaus käyttöön Lähipäivien vähentäminen  monimuotoisuus Sama makrotasolla, eli mitenkä yksittäinen kurssi voisi kehittyä. Opetusmateriaalin monipuolistaminen

11 1-2-3 – eli sama suomeksi Tavoitteen asettaminen
Toimintasuunnitelma ja siihen sitoutuminen Pedagogisen ja teknisen osaamisen rajapinta kuntoon Henkilöstön koulutus Tarvittaessa rekrytointi Innostuneen henkilöstö tukeminen Resursointi Miten tämä kaikki oli mahdollisesttu. Voi mainita myös nega-puolen eli 1) tavoitteeton toiminta 2) IT-tuettoman kehitysräpiköinnin ja 3) muutosvastarinnan.

12 Kokemuksia - ja tuloksia
Pääsääntöisesti erinomaista palautetta opiskelijoilta Aiempaa laadukkaampaa opiskelijamateriaalia ja aiempaa laajemmalta alueelta Tutkinnon suorittamisaika lyhemmäksi Vuorovaikutteisuus läsnä koko koulutuksen ajan eri välineillä rajoittumatta vain lähipäiviin tai –jaksoihin Parhaimmillaan verkko-opetus ei vain korvaa lähiopetusta vaan luo uusia oppimisen malleja ja tapoja Kokemukset omasta toiminnasta.

13 Ja tulevaisuudessa… Tutkinnon vastaanottaminen ja arviointi täysin sähköiseksi Valmiudet järjestää kaikki kaupalliset ja lyhytkestoiset koulutukset myös kokonaan tai osittain verkossa Kaikissa pitkäkestoisissa koulutusohjelmissa mahdollisuus rakentaa verkko-opintopolku Verkkokaupan tarjonnan monipuolistaminen ja sen avulla tarjonnan laajentaminen Jatkuvan kehittymisen tukeminen Ja mitä seuraavaksi tavoitellaan.

14 Kiitos. Lauri Kivelä Järjestelmäasiantuntija, verkko-opetus
Sano kiitos. Lauri Kivelä Järjestelmäasiantuntija, verkko-opetus Suomen Yrittäjäopisto


Lataa ppt "Tavoitteena mielekäs oppiminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google