NUORISOTYÖN ARVIOINTI PALVELURAKENTEEN TEHOKKUUS -Käyntimäärät -Ryhmätoiminta -Suunnitelmallisesti tuetut nuoret LAADUN ARVIOINTI -Vertaisarviointi -Itsearviointi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HEVY = Helsinki-Espoo-Vantaa nuorisotoimien yhteistyön hedelmät ja haasteet KANUUNA-SEMINAARI KOTKA Eija Ahola Nuorisopalveluiden johtaja.
Advertisements

6Aika-strategian esittely Toukokuu Suurimpien kaupunkien kestävän kehittämisen strategia •Uuden EU:n rakennerahasto-ohjelmakauden 2014−2020 yhtenä.
”Määrittää ihmisen yksilönä”
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Opi ja kasva -konferenssi osaamisen kehittämisen välineenä Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Kunta- ja palvelurakenneuudistus Päijät-Hämeen aluevaiheen seminaari Vesa Harmaakorpi Vesa Harmaakorpi Professori Innovaatiojärjestelmät Lappeenrannan.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Elinvoimainen kaupunkiseutu - tulevaisuuden vaihtoehdot vaikutuksineen Kjk
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Maaseutuvisio Verkosto- ja hanketapaaminen Tampere Hilkka Vihinen.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Miten vaikuttavuudesta puhutaan? Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia.
MONIALAINEN NUORTEN OHJAUS-JA PALVELUVERKOSTOTYÖ
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
www.nuorisokanuuna.fi1 Kanuunassa tapahtuu Lappeenranta.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
www.nuorisokanuuna.fi1 Kanuunassa tapahtunutta Kotka.
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Oppiaine-kokonaisuus
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Ops seminaari Askola.
KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja.
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
N UORISOLAIN 8 §: N EDELLYTTÄMÄ NUORTEN OSALLISTUMINEN JA KUULEMINEN KUNNISSA Peruspalvelujen arviointi
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Strategiaperusta ja ohjelmat
Terveyden määritelmät
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Toimialajohtaja Marita Lehikoinen
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
Lukion tehtävä antaa laaja-alainen yleissivistys
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
Maaseutuohjelma hyvinvoinnin tekijänä
Elinkeinopolitiikalla kasvua
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Liikunnan Perusopinnot
Esityksen transkriptio:

NUORISOTYÖN ARVIOINTI PALVELURAKENTEEN TEHOKKUUS -Käyntimäärät -Ryhmätoiminta -Suunnitelmallisesti tuetut nuoret LAADUN ARVIOINTI -Vertaisarviointi -Itsearviointi -Ulkoinen arviointi VAIKUTTAVUUDEN ARVIOINTI -Vaikutukset nuorten valmiuksiin -Vaikutukset nuorten elämänkulkuun -Aggregaattitason vaikutukset -Suhteutus kunnan nuorten määrään ja nuorisotyön tavoitteisiin -Ei pelkkien lukujen keskinäistä vertailua Allianssin ja Kanuunan kehittämishanke Lappeenrannassa -Kanuuna/PKS selvitystyö -Helsingin nuorisotoimi ja kaupungin tietokeskus

NUORISOTYÖN JA NUORISOPOLITIIKAN VAIKUTUS luonnos VAIKUTUKSET NUORTEN VALMIUKSIIN:  Kyky toimia tavoitteellisesti  Itsensä kehittämisen taidot  Yhteiskunnallinen toimijuus  Nuorten toimintakykyisyys (Martha C Nussbaum) VAIKUTUKSET NUORTEN ELÄMÄNKULKUUN:  Minkälaisia valintoja nuoret ovat tehneet 4 vuotta perus-koulun päättymisen jälkeen? YHTEISKUNTATASON VAIKUTUKSET:  Vaikuttamistoimintaan osallistuminen  Internetin käyttö mieli- piteen ilmaisuun  Viihtyminen koulussa ja suhteet vanhempiin  NEET prosentti  Harrastusten lukumäärä  Tupakointi/terveys

NUORISOLAIN UUDISTAMINEN Budjettikirjassa mainitaan nuorisolain uudistaminen ”ohjausmekanismin vahvistamiseksi”. Osana uutta hallitusohjelmaa? Ikä: Onko järkevää pitää lapsipolitiikkaa mukana? 7-24 –vuotiaat? Nuorisotyön pätevyysvaatimukset? 7§ Työnjako perusnuorisotyö ja muu; Kehittämiskeskukset? 8 § Nuorten osallistuminen. Nuorisovaltuustot pakollisiksi? Nuorisotyön painotus: korjaavaa, varhaista tukea vai peruspalvelua? Ajankohdan vaikutus? Yksilö- vai ryhmätyön painotus?

Lain yksityiskohtaisuus ja ohjaavuus: Pakollisia nuorisotyön palveluja, tukea peruspalveluihin, tukea nuorisotyön kehittämiseen vai nuorten oikeudet, perustoimintavalmiudet? Miten eri toimijoiden yhteistyötä voitaisiin edistää lakisääteisesti? Miten lakisääteisesti voidaan edistää nuorisotyön merkitystä ja arvostusta? Edellisten lakien arviointi: Miten ENT ja NOP-verkostot ovat toimineet? Mitä muuta Kanuuna edellyttää uudelta nuorisolailta? Strategia: Wrede: kerätään kentältä toiveita ja näkemyksiä. Tavoitteena katsoa mistä asioista koko nuorisotyön kenttä on samaa mieltä ja lobbata yhdessä, esim. Nukeven kautta: Ohjausryhmä

Taustamuistio kuntalain uudistamistarpeista ja kehittämisvaihtoehdoista

HALLITUKSEN TULEVAISUUSSELONTEKOA JA HIMASTA Julkisen sektorin mittavat leikkaukset ovat edessä ja niitä koskevista valinnoista on aloitettava avoin keskustelu. Ei kuitenkaan tingitä syrjäytymisen ennaltaehkäisystä, kestävästä kehityksestä ja globaalista vastuusta (kouluviihtyvyys, nuorisotyöttömyys, ’de-growth’). Osaavat ihmiset+digitaalitalous+globaalit markkinat=menestys ”Ihminen voi hyvin kun hän pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan” Tulevaisuuden, uusia taitoja: ”kokonaisuuksien näkeminen, toteutusosaaminen, luova ongelmanratkaisu, tunne-, yhteistyö- ja kommunikaatiotaidot sekä valmius ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ajattelun ja kommunikaation välineitä” ”Menestyksen ja hyvinvoinnin perustana on sivistys, yhteisöllisyys ja osallisuus”.

”Avoimuus, läpinäkyvyys, vuorovaikutteisuus ja kaikkien mahdollisuus osallistua aktiivisesti ovat tulevaisuuden vaikuttamista” Kansalaisyhteiskunnan kanssa tarvitaan ”uudenlaista vuoropuhelua ja yhdessä tekemistä”. Myös julkisen hallinnon on ryhdyttävä tuottamaan innovaatioita ja kehittämään itseään, digitaalitekniikan avulla ja kansainvälisesti verkostoutuen, on panostettava ”alhaalta ylöspäin” toimintakulttuurin luomiseen. Julkisen sektorin innovaatio- ja kehittämiskumppaneina ovat kolmas sektori ja yritykset. Vuonna 2030 ”Hallinto ja kansalaisyhteiskunta on kytketty sulavasti yhteen…paikallinen demokratia ja osallistuva budjetointi yleisesti käytössä, virkamiehistä tulee fasilitaattoreita”. Toiminnan seuranta ja tutkimus on tärkeää. ”Edellytys … tulevaisuuden tekemiselle on sektorirajojen poistami- nen ja ilmiöiden yhteinen käsittely laajemmilla näkökulmilla”. Painopistettä tulee siirtää suunnittelusta toimimalla oppimiseen, strategioista fokusoidusti merkittävään uudistavaan toimintaan.