KÄNNYKKÄ Helsingin Sanomissa 31.8.2003: Kunnia kännykkä-sanan keksimisestä kuuluu Aarne Visurille. Hän toimi Nokian radiopuhelinosaston myynti-insinöörinä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Puhetaito * Puhetaidosta on hyötyä kaikissa niissä tilanteissa, joissa haluat vaikuttaa toisiin ihmisiin. -Kukaan vaikuttamisammatissa toimiva.
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Suomalaisten mielipiteet nykyisistä alkoholi- poliittisista rajoituksista Gallup-tutkimusten mukaan vuosina kk/v Pitäisi väljentää Pitäisi tiukentaa.
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Maija Laatikainen Anni Lantto Jannika Sammalkangas
Dialogi William Isaacs.
Kirja •Kirjan nimi:Loppan och Ceasar •paino: 266g •sivumäärä:123 •kirjailija:Kerstin Gavander •julkaisuvuosi:
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Helppoa ja ymmärrettävää suomea
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Uusi Leader-brändi 2014 Mikä, miksi ja miten?.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
3 April, 2017 Sonera Multi-SIM Internal.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Puhelinkäyttäytyminen
4H-Yrityksen liiketoimintasuunnitelma
OPETTAJAN AIKAHARHA OPETTAJAN AJAN TAJU VÄÄRISTYY KUN HÄN ASTUU YLEISÖN ETEEN. OPETTAJAN AIKA OPISKELIJAN AIKA OPETTAJA LUULEE ETENEVÄNSÄ HITAASTI, MUTTA.
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
NAISEN ITSETUNTO.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Täysivaltainen osallisuus – vammaisalan tulevaisuusseminaari
Vasta n. 30% jalankulkijoista käyttää heijastinta. Liikenneturva tiedottaa jalankulkuun liittyvistä vaaroista. Kotimaiset heijastimien valmistajat huolehtivat.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Haarajoen koulu, Jan Mikkonen
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Toimintalinjojen toteutumisen suhde ja muutostarpeet Aluekehityspäällikkö Jukka Ollikainen, Etelä-Savon maakuntaliitto.
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
Mitä asenne tarkoittaa?
Tik Harjoitustyön Tilannemuutos Etappi IV.
Sankarit ja sankaruus Venäjällä Makula, kevät 2015 Tavoitteet, suorittaminen ja aikataulu.
Epätoivoisena katsoo pomo kelloaan, ja toteaa, että hänen alaisensa ei ehdi ajoissa pitämään erittäin tärkeää tiedotusta konferenssiin, joka on juuri alkamassa.
Tutkijan tarpeet tuotekehitykselle/tuotteistamiselle Tutkijoiden olisi hyvä tietää ennakkoon organisaation ja ohjelman pelisäännöt: IPR- asiat, ym. Ohjelmalla.
Yhteysopettajakoulutus
Oman elämänsä sankarittaret
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Lentokone on juuri putoamassa. Koneessa on 5 matkustajaa mutta vain 4 laskuvarjoa.
Kappale 7 Mikä sana? 1.Kun Hanna ei ole kesällä työssä, hänellä on _____________. 2.Suomalaiset syövät tätä yleensä kello Sana on _________. 3.Jos.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Suomi 2A Maanantai 15. helmikuuta 2016 North South Ladies.
Jukka Saari haastattelu. Tietoa jota et ehkä tiennyt henkilöstä jota et tiennyt!!!
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Sanatyypit ja sijamuodot.
1. Monimuotoinen terveys
II Luonnonuskonnot Pyhä, mana ja tabu
Mitä tällä tunnilla tehdään?
Pataluodon koulu Draamaluokka Klikkaa lisätietoja:
Pataluodon koulu Draamaluokka
Puhetilanteen kieli.
ESSEE.
Liisa Hentilä ja Jesse sjölund
Pataluodon koulu Draamaluokka
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
OPISKELEN KYSYMYSTEN AVULLA
Työpajatyöskentelyn yhteenveto
Pataluodon koulu Draamaluokka.
Esityksen transkriptio:

KÄNNYKKÄ Helsingin Sanomissa : Kunnia kännykkä-sanan keksimisestä kuuluu Aarne Visurille. Hän toimi Nokian radiopuhelinosaston myynti-insinöörinä. Kännykkä- sanan hän keksi vuonna 1977, jolloin Nokia lanseerasi Suomen markkinoille uuden radiokäsipuhelimen (malli SV1500). Kyseinen puhelin oli tarkoitettu yritysten ja viranomaisten käyttöön - tuolloinhan NMT-verkkoakaan ei ollut vielä avaattu. Lanseerauksen yhteydessä kauppiaita yritettiin houkutella ottamaan uusi puhelin myyntiin käyttämällä tehosteena käsin piirrettyjä diakuvia. Toisessa luki "Kevään kukka on kämmekkä" ja toisessa "Kevään tuote on kännykkä". Nokia rekisteröi nykyään yleiskieleen levinneen kännykkä- nimikkeen tavaramerkiksi vuonna Tätä nykyä rekisteröinti on rauennut, eikä sitä ole katsottu tarpeelliseksi uusia; kännykästä kun on tullut koko kansan yleiskieltä.

OMAN MIELIPITEEN ILMAISU Minusta …Minun mielestäni … Olen sitä mieltä, että …Minun mielipiteeni on, että.. Minulla on sellainen käsitys, että …Olen samaa mieltä siitä, että Olen eri mieltä siitä, että …Minusta tuntuu, että … YLEISIÄ NÄKEMYKSIÄ Vaikuttaa siltä, että …Näyttää siltä, että… Yleensä sanotaan, että …Nykyään puhutaan … Kuulee sanottavan, että …Ihmiset ajattelevat, että... LAUSERAKENTEITA On tärkeää, että …On selvää, että … On mahdollista, että …On hienoa, että … On kummallista, että …On harvinaista, että … Olisi ihanaa, että … On mielenkiintoista (tutustua)On toivotonta (yrittää) On hauskaa (kokeilla)On järkevää (opiskella) On tyhmää (ostaa) On sivistömätöntä (puhua) On mahdotonta (kuvitella)Ei ole viisasta (jäädä)

ITSE 1. itse 2. itse+ni (itse+si, itse+nsä …) 3. itseä+ni (itseä+si, itseään …) 4. itsee+ni (itsee+si, itsee+nsä …) 5. itsessä+ni (itsessä+si, itsessään …) 6. itsestä+ni 7. itselle+ni 8. itsellä+ni 9. itseltä+ni 10. itsekse+ni !! itsekseen = yksin, itsensä kanssa – Mies puhui itsekseen. 11. itsenä+ni