Alakylän koulun KU-KÄ –kerho

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Liikunnanopetuksen suunnittelun hahmottamisen tueksi
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
KYSYMYKSIÄ ITSEARVIOINNIN AVUKSI
AVARUUS Tutkiva oppiminen
LUONTOKUVASTA APPLIKOINTITOTEUTUS
Opiskelijan arviointi työpaikalla
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Päreiden tekeminen Ongelmalähtöinen oppimisprosessi Tavoite: Opiskelija osaa tehdä päreitä.
AS Harjoitustyön opiskelijapalaute Palaute vuosilta 2010, 2011, 2012.
Mosaiikkityö tilkkumaalaustekniikalla
Valinnainen käsityö vkt ( Kahden tunnin valinnainen )
Miten tuo Kalle on tuohon nukahtanut? Pitäisköhän se herättää? On niin vaikeaa ja kokeitakin!
Opetusmenetelmät Mitä opetusmenetelmillä tarkoitetaan
ARVIOINTI Vanhempainilta
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Slideshare koonti Mervi Isola.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Taidot taskuun -tunnit Tapanilan ala-asteella
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Metsänhenkeä etsimässä Prosessikuvaus Metsänhenki-naamiosta Katariina Kinnunen 2007.
Työn suunnittelu. 1 VAIHE: Hahmotus / mietintä. Mitä tehdään, Ideointia eril. työaiheista (ope ja lopuksi oppilas) Mitä tehdään, Ideointia eril. työaiheista.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Yrittäjyys- opetus-menetelmä!
Mitä kuuluu rakennekaavioille? Jari Sjölund
Käsityön oppimateriaali ©Riitta Huovila Oppimateriaali auttaa ymmärtämään  pelkät sanat eivät riitä – havaintomateriaali välittää tietoa usean.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Käsityön opetustuokio
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
Tytöt teknologian taitajiksi
T Ryhmä ”Tete” Henkilökohtainen SE-harjoitus Marko Nikula (Assesment of Architecture) Arkkitehtuurin arviointi.
Kotiin – Behind the Scenes
MITÄ TAPAHTUU 6. LUOKALLA? Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Luokanopettajat täyttävät.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
 Jäälin koulu 5-6D VANHEMPAINILTA MAANTIEDON PROJEKTI  Syksyn maantiedon projektissa tutustumme Euroopan valtioihin ja niiden tärkeimpiin.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Tekstiilityö ySV1-ySV4. ySV3 / ySV4 1. jaksossa ke ja to x 75 min. 4. jaksossa ti ja ke x 75 min.
Kilpisen koulu - 8- luokkalaisten projekti Kestävän kehityksen välitunnit Hanna-Kaisa Kärnä, Mikael Huhtakangas.
Yrittäjyyskasvatusta yläkoululaisille Kolme 9. -luokkalaisille suunnattua yrittäjyyskasvatus tuntia.
Yrittäjyyskasvatus oppimisen perustana
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Tämä on mun juttu – yrittäjyyskasvatusta alakoululaisille
PROJEKTI Elisa Juola Sonja Aittokoski Karoliina Isometsä.
3.c
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
Opetussuunnitelmassa 2016
Näin ennen, mutta EI kai enää..
Mikä käsityön opetuksessa muuttuu?
Sähköiset yo-kirjotukset
Lintulammen koulun valinnaiskurssit
Kotitalouden kurssit lukiossa
Timo Rissanen Kouluprojekti POM2STN Kevät 2017 Timo Rissanen
Valitse 2+1 TEKSTIILI TEKNINEN MENOSSA MUKANA LÄMPÖ MUOTO
Laaja-alainen arviointi
Pulmapeli.
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Yrittäjyys antaa virtaa
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Esityksen transkriptio:

Alakylän koulun KU-KÄ –kerho Kuvaamataidon ja käsityön kautta yrittäjyyteen. Tekninen työ: Pirjo Ek Tekstiilityö: Merja Väistö ja Anna-Kaisa Myllynen Kuvataide: Saila Järnberg

Projektin päätavoitteet Kokeilla kuvaamataidon ja käsityön elementtejä hyödyntäen yrittäjyys-kasvatuksen toteutumista 5. – 6. luokilla. Kolme opettajaa pääsee kokeilemaan 16 oppilaan kanssa yrittäjyyskasvatuksen tavoitteita käytännössä. Tuotesuunnittelun, kestäväkehityksen, ongelmanratkaisun ja yrittäjyyden peruskäsitteen opettaminen.

Projektin oppimistavoitteet Oppilas oppii arvioimaan realistisesti ideansa toteuttamiskelpoisuutta Oppilas osaa suunnitella pitkäjänteisesti omaa työtään Oppilas oppii hallitsemaan ajankäyttöä työskentelyssään Oppilas oppii työssään pääsemään ongelmakohtien yli. - Oppilaat suhtautuivat joustavasti muutoksiin, joita he joutuivat esim. ajan puutteen takia tekemään Oppilas ymmärtää tuotteen tien ideasta valmiiksi tuotteeksi.

Oppilas toteuttaa oman suunnitteluprosessin vaiheiden pohjalta kokonaisen tuotteen. Oppilas oppii arvioimaan työtään kirjallisesti ja käsittelemään sekä antamaan myös kriittistä palautetta koko oppimisprosessin ajan. -Oppimispäiväkirjan pitäminen oli hedelmällistä ja tässä työssä tarkoituksen mukaista, koska esim. ongelmakohdat ja niiden ratkaiseminen jatkui näin koko työskentelyn ajan. Oppilas osaa kuluttajana arvioida tuotteen hinnan muodostumiseen vaikuttavia tekijöitä monipuolisesti. Oppilas oppii yrittäjyyteen liittyvää perusajattelua ja käsitteitä.

Projektin toimintasuunnitelma (= kerhon sisältö) Tuotesuunnitteluun johdatus Mukin suunnittelu: Oppilaat saivat tehtäväksi suunnitella muovailuvahasta prototyypin mukista valitsemalleen kohdeasiakkaalle Työn valmistuttua oppilaat esittelivät mukinsa muille kerholaisille saaden palautetta suunnittelutyöstään. ( Kaksi tuntia työskentelyyn oli riittävä aika, mutta olisi ollut hyvä jos oppilaat olisivat voineet jatkaa työskentelyä annetun palautteen mukaan. ) Kotitehtävä: Suunnittele ja toteuta ”kerhokansion” kansilehti. Kierrätysmateriaalista uudeksi tavaraksi, kestäväkehitys Romusta peili: Oppilaiden tehtävänä oli miettiä miten romusta voisi tehdä jotakin uutta ja kenelle? ( Vanerin aukon sahaaminen oli ennakoitua hankalampaa oppilaille. Peilien kiinnittämien, työn arvioiminen ja näytteille asettamien jäi seuraavalle kerralle. KIIRE!) Kotitehtävä: Tuo kerhoon jokin sinusta kaunis esine. Ongelman esittely Ryhmätyö. Oppilaat etsivät ryhmissä huonekaluliikkeiden nettisivuilta (Asko, Isku, Stemma ja Suomi-soffa) valmiita raheja ja suunnittelivat rahin materiaalit, käyttötarkoituksen ja kohdeostajan. Lopuksi ryhmien työt esiteltiin ja arvioitiin. Kotitehtävä: Mieti valmiiksi kysymyksiä verhoomoyrittäjälle.

Vierailu Verhoomo Korttinen Tutustumien yrittäjän arkeen: Siirryimme linja-autolla Lauritsalaan ja saimme tutustua verhoomoyrittäjän arkeen. Vierailu oli niin oppilaille kuin opettajillekin antoisa ja saimme kuulla laajasti verhoomotyöstä. Oppilailla oli paljon kysymyksiä ja yrittäjät sekä näyttivät että kertoivat eri työvaiheista. Oman rahin suunnittelu Suunnittele vähintään kolme erilaista rahia, jotka voisit valmistaa. Valitse mieleisin ja esittele se opettajalle. Rahin koko 350mm X 350mm X 350mm. Materiaali: jalat 2”x2” lauta, sivut 6mm vaneri ja kansi 10mm vaneri. ( 3:n vaihtoehdon suunnittelu oli, joillekin oppilaista työlästä kun mielessä oli jo se ”ainoa oikea”. Rahin työstäminen, työskentelyä 6 viikkoa Oman rahin valmistamista. (Aika oli loppua, sillä oppilailla oli niin erilaisia raheja valmistettavan perusrungon ympärille.) Palaute Oppilaat arvioivat omaa toimintaansa arviointikaavakkeella. Oppilaat antoivat palautetta toisten töistä. Näyttely Rahit olivat koulumme aulassa kaikkien nähtävillä viikon ajan.

Kerhon kulut Maalit 17,19€ Superlon pehmusteet 37,10€ Kankaat 79,75€ Puut 58,11€ Muut tarvikkeet saimme lahjoituksina mm. vaneria Kaukaalta, vanua Verhoomo Korttiselta, lasia Lasi- ja peilihiomolta. Lisäksi käytimme koulun varastoista ruuveja, nauloja ja maaleja.