Majakka Markku ja Virve Pellinen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Advertisements

Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Opettaja ja tunteet.
Naisen elämänkaari ja henkinen hyvinvointi
Paavalin kirje Filemonille
Mission Impossible? - kestävä parisuhde luvulla Majakka Markku ja Virve Pellinen.
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
Rakkaussuhteen tuhoojat
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Naisen ainoa vika.
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Hyvä elämä ja rationalismi Oo Jot Jot Rationalistinen vapauskäsitys Vapaus = itsensä toteuttaminen rationaalisen suunnitelman mukaan Vrt. Platonin.
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Kaksi nunnaa lähti luostarista kaupunkiin myymään pikkuleipiä
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
Kiukustumisen kulku Luento nro 2..
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
eli raskauden keskeytys
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Juho Niskanen  Turvallisen ryhmän muodostumiselle on tärkeää, että osataan kommunikoida tunnetasolla ja ylläpitää tätä kommunikaatiota.
Kommunikaatio parisuhteessa
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
Partioaate.
TUNTEET -spontaani fysiologinen reaktio -yhteys aikaisempiin kokemuksiin -usein myös tiedostamattomaan Tunneälytaitoja voi oppia prosessiin osallistumalla.
Tapahtukoon sinun tahtosi
KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Korkeakouluopiskelutaidot 5 op Tutkinto-opetuksen seuraaminen
Seikkailu- ja elämyspedagogiikka
Iltapäiväl passaa rauhottuu! Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan neuvottelupäivät Imatra Tervetuloa !
Paniikkihäiriö.
SundaySoup Oulu Hupisaaret.fi Rahoita: Mesenaatti.me Osallistuaksesi, hae mukaan 5.5. mennessä osoitteessa: hupisaaret.fi/sundaysoup-oulu.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Suuttumuksen hallinta
 Mikä päätös pitää tehdä  Tunnista ja kokoa yhteen tarvittava informaatio päätöstä varten  Listaa vaihtoehdot, joita on tarjolla  Kirjoita muistiin.
Elämän pyhyys. Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan Jo äidin kohdussa ihminen on ainutkertainen kokonaisuus ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun.
ELÄMÄ TOTEUTUU SUHTEESSA MUIHIN Luku 11  Ydinsisältö.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
1 Islamista on hyvä tietää perusasiat, se edistää hyvää kohtaamista muslimien kanssa ja rakentaa vankkaa ammatillisuutta.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Mielenterveyden häiriöt
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
6 MORAALIN PAIKKA JA MERKITYS
Käyttäytymisen erityisen tuen ryhmämuotoinen tuki
Sosioemotionaalinen kehitys
Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Fyysis-psyykkis-sosiaalinen kokonaisuus
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
RAAMATUN ETIIKKA.
Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Oletko sinä vuorovaikutuksen mahdollistaja ?
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Persoonallisuus-teoriat
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Kaiken mitä kerran rakastin, mille elämäni rakensin, kaiken luovutan
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

Majakka 22.01.2011 Markku ja Virve Pellinen Järki ja tunteet Majakka 22.01.2011 Markku ja Virve Pellinen

Tahto, järki ja tunteet Tahdotko ottaa tämän…..? Tahto on veturi, järki ja tunteet vaunuina Vrt. Jeesuksen seuraaminen Ihminen on kokonaisuus ja kaikkia tarvitaan myös keho tukee tätä kokonaisuutta

Tunteet rikastuttavat elämää ovat viestejä sisimmästämme opettavat tuntemaan itseämme Jumalan luomia tie tunneyhteyteen ovat elintärkeitä yhteydessä kehoon

Miksi tunteet räiskähtelee? Aitoja, spontaaneja viestejä Vrt. nuppineulatesti Purkautuvat aina jotenkin Suora / epäsuora Fyysinen Syntiinlankeemuksen vaikutus Eivät aina luotettavia ja totuudellisia Kiusaukset usein tunteiden kautta

Ahdistavien tunteiden torjuntaa Supressio, repressio, isolaatio, intellektualisaatio, reaktio, kieltäminen, rationalisaatio, siirtäminen, projektio, introjektio, identifikaatio, regressio Torjunta ei vie yhteyteen Muut kärsivät Tunnista, tunnusta, vie Jeesukselle

Angry Outbursts Sielunvihollinen toimii helposti ihmisen tunne-elämän kautta silloin, kun tunne-elämä saa hallita ihmistä joko tunteiden tukahduttamisen tai kontrolloimattoman ilmaisemisen kautta. Aivotutkimus: Ihminen raivostuessaan kadottaa täysin yhteyden järkeen (Väestöliitto)

Järjen käyttö sallittua Ymmärrys, älykkyys ja järki ovat Jumalan lahjoja Usein mies luonnostaan analyyttisempi, periaatteellisempi ja nainen konkreettisempi ja kokonaisvaltaisempi Ohjaa ja suojaa (talous, lastenkasvatus…)  järjen linnakkeet (vrt. sota) turvarakenteet

Järjen linnakkeet Liian vahvat linnakkeet eristävät Yksinäisyys, yhteyden puute Turvattomuus ja pelko liian suuria Elämä jää elämättä Länsimaissa ylikorostunutta rationaalisuutta Vrt. sydämellä johtaminen Voi estää Jumalan syvempää tuntemista 2. Kor 10:4-5 (ylpeys ja ennakkoluulo)

Mistä löytyy sydänten yhteys? Small talk Asiat ja ihmiset Omat mielipiteet ja arvostukset Tunteet Sydän

Miten riidellä rakentavasti? Jokaisella on tarve tulla kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi On oikeus olla eri mieltä ja ilmaista se Silti voi kokea syvää kumppanuutta ja yhteyttä Ei tarkoituksellista loukkaamista Molempien tunteet oikeutettuja ja hyväksyttäviä Samastuminen toisen tunteisiin Edellyttää rinnalle tulemista ja avoimuutta

Rakentavaa kommunikaatiota Millaisen mallin perin kotoa? Yhteisen kulttuurin löytyminen Kuuntelemisen taito, tilan antaminen Ymmärtämispalaute Sydänkeppi Avoimet kysymykset Tunteiden hallinta Ef. 4:2 Gal. 5:22

Paritehtävä Minkälaisen keskustelukulttuurin perit kotoa Minkälaisen kulttuurin haluat rakentaa omaan kotiisi