Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Paniikkihäiriö.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Paniikkihäiriö."— Esityksen transkriptio:

1 Paniikkihäiriö

2 Taudinkuva Ahdistuneisuushäiriöihin kuuluva mielenterveyden häiriö.
Sairastunut henkilö saa ilman erityistä syytä toistuvia paniikkikohtauksia. Mielenterveyden häiriö saattaa kuulosta pahalta, mutta usein ympärillä olevat ihmiset eivät edes huomaa, jos henkilö joutuu paniikkikohtauksen kouriin.

3 Esiintyvyys Oireet ilmenevät usein nuorella aikuisiällä
Suomen naisväestöstä n. 2,5% kärsii paniikkihäiriöstä jossakin elämäntilanteessa miehistä n. 1,5% Naiset ovat alttiimpia paniikkihäiriölle kuin miehet erilaisen hormonitoimintansa vuoksi.

4 Oireet Oireet alkavat yllättäen ja kestävät 10 minuutista jopa useaan tuntiin Oireet vaihtelevat hyvinkin paljon tapauskohtaisesti Yleisiä oireita ovat: kehon vapina, sydämen tykytys, puristuksen tunne rinnassa, raajojen puutuminen, huimaus, epätodellisuuden tunne, sekoamisen tai kuoleman pelko.

5 Hoito Paniikkihäiriö estää siitä kärsivää henkilöä nauttimaan elämästään jatkuvan kohtausten pelon vuoksi Varsinaista lääkitystä paniikkihäiriöön ei ole, mutta hoitoon voidaan käyttää tiettyjä masennuksen hoitoon käytettäviä lääkkeitä Hoitoon suositellaan myös psykoterapiaa ja vähitellen omiin pelkoihin totuttautumista Joillakin ihmisillä oireet katoavat itsestään iän myötä

6 Lähteet Matti Huttunen 14.8.2013
( ) Lauri Yli-Pohja ( ) Kirjoittajaa ei mainittu artikkelissa ( ) ( ) ( )


Lataa ppt "Paniikkihäiriö."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google