KUKA KUUNTELEE KÖYHÄÄ Suhdanteiden heiluttamat Kemi 18.2.2010 1.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Advertisements

Etuuksia koskevat kannanotot AKKU-johtoryhmän esitysten johdosta •Aikuiskoulutus on tullut myöhään tuen piiriin, ja sen taso on myös alhaisimpia. Ajatuksena.
Lähde: Tilastokeskuksen väestöennuste
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Tiedätkö, mitä aloittavan yrittäjän tulee tietää?
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
Työhyvinvoinnin tekijät Akavan Erityisalojen työmarkkinatutkimusten tuloksia Tiivistelmädiat
Pardian jäsentutkimus 2013: Työssäjaksaminen koetuksella jatkuvassa muutoksessa 1.
Pellavatehdas Märkäkehruuta Vanha kura-3 -koneella. Kuva otettu ennen vuotta Kuva: Tampereen museoiden kuva-arkisto.
Yliopistojen 26. työsuojelupäivät 9. –
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3)
THL koordinoi Tutkimusyhteistyö  THL  Kela  VATT  Kuntoutussäätiö  Työterveyslaitos  Helsingin yliopisto  Lapin yliopisto Tutkimusrahoitus:  STM,
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Tutkimusosasto Vanhempainvapaiden kustannusten kohdentumisesta työnantajille Sosiaaliturvan kuumat perunat Kela Anita Haataja, Tutkimusosasto.
Lahden kaupungin vanhusten kotihoidon palvelujen uudistaminen tarinateatterin keinoin Prosessi liittyy Lahden kaupungin "Kotiin kohdistuvien palveluiden.
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Uusi Väylä Ammattiin.
Perustulo ja työmarkkinat Ruurik Holm Työn vaihtosuhde  Työn vaihtosuhde käsitteenä viittaa työpanoksen ja työstä saatavien palkkioiden suhteeseen.
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
Pia Virtanen Hyvät ratkaisut kaupan työssä Pia Virtanen Marketpäällikkö.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Väestönmuutos , maakunnittain
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Johtava sosiaalityöntekijä terveyssosiaalityön toimijana
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Itä-Suomen asumispäivä –ideoita kehittämiseen Kuopio AVAUS Maakuntajohtaja Jussi Huttunen Pohjois-Savon liitto.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
SOVATEK-SÄÄTIÖ Ty ö valmennuss ää ti ö Tekev ä ja Jyv ä skyl ä n Seudun P ä ihdepalvelus ää ti ö sulautuivat alkaen uudeksi SOVATEK -S ÄÄ TI.
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
HALLITUSBAROMETRI Barometrin toteutus Toteutus 14 kauppakamarin alueella Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsingin seutu, Häme, Keski-Suomi,
KESKI-SUOMEN KEHITTÄMISEN HAASTEET
Kokkolan ammattiopisto
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Sanat suoriksi – uudet termit
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Sosiaalimenot ja rahoitus 2009 Esa Arajärvi, Nina Knape.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
TYÖNANTAJA - TYÖNTEKIJÄ
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Työttömyys Työvoima = 15-74v. työlliset ja työttömät henkilöt
Metsäteollisuus on oleellinen osa maakuntien elinvoimaisuutta
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
Työpaikan ristiriidat SAK:n luottamushenkilöpaneeli 12/2016 n= 964
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Metsäteollisuus on oleellinen osa maakuntien elinvoimaisuutta
Osatyökykyisille tie työelämään
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
Rahoituksen kohdentuminen 2018
Massa- ja paperiteollisuuden päästöt ilmaan
Suomen Ensiapukoulutus
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Massa- ja paperiteollisuuden päästöt ilmaan
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

KUKA KUUNTELEE KÖYHÄÄ Suhdanteiden heiluttamat Kemi

S UHDANTEIDEN HEILUTTAMAT Helsingin yliopiston (Ruralia-instituuttti) tutkimuksen mukaan on vuoden 2007 jälkeen massa- ja paperiteollisuuden kapasiteetti vähentynyt Suomessa yhteensä 19 prosenttia. Supistamispäätökset kerrannaisvaikutuksineen ovat alentaneet maakuntien BKT:tta 1,4 miljardia euroa ja hävittänyt n työpaikkaa. Vuoden 2007 jälkeen on lakkautettu 4 sellutehdasta ja 5 paperi/ kartonkitehdasta. Maakuntatasolla leikkaukset kohdistuvat selkeimmin Kainuuseen, Kymenlaaksoon ja Pohjois-Savoon. 2

S UHDANTEIDEN HEILUTTAMAT Edellä esitetyn lisäksi on kaikilla tehdaspaikkakunnilla toteutettu lomautuksia ja saneerausohjelmia, joiden seurauksena on aina henkilöstöä vähennetty. Aiemmin muutostilanteet pystyttiin neuvottelemaan siten, että lähes poikkeuksetta vähennykset tapahtuivat ns. pehmein keinoin. Nyt työnantajat toteuttavat saneeraukset siten, että lähes poikkeuksetta työvoiman vähennys kohdistuu myös sellaisiin henkilöihin joilla ei ole mahdollisuutta päästä eläkeratkaisujen piiriin. 3

S UHDANTEIDEN HEILUTTAMAT On siirrytty pelolla johtamisen ilmapiiriin. Toisiaan seuraavat yt-neuvottelut ja saneerausohjelmat pitävät työntekijät jatkuvan epävarmuuden tilassa. Tämä ei ole yksinomaan seurausta suhdanteista ja rakennemuutoksesta vaan yhtenä keskeisen vaikuttajana on osakkeenomistajien ahneus ja yritysjohdon toimintamallit. Työssä olevien työehtojen kiristämisen ohella ja lisäksi ollaan esittämässä heikennyksiä työttömien elinolosuhteisiin. Esimerkkinä viimeaikoina käyty keskustelu ns. eläkeputken tukkimisesta(lisäpäiväoikeuden poistamisesitys). 4

S UHDANTEIDEN HEILUTTAMAT Mielestäni yhteistä arvomaailmaa tulisi rukata siihen suuntaan, että TUOTANNOLLINEN – SEKÄ PALVELUTOIMINTA TULEE JÄRJESTÄÄ SITEN, ETTÄ TYÖSSÄJAKSAMINEN JA TOIMEENTULON TURVAAMINEN MYÖS TYÖTÄ VAILLA OLEVILLE OVAT ETUSIJALLA. NÄIN JÄRJESTETYN TYÖELÄMÄN SEURAUKSENA ON KESTÄVÄLLÄ TAVALLA JAETTAVAA MYÖS OSAKKEENOMISTAJILLE. 5