Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Itä-Suomen asumispäivä –ideoita kehittämiseen Kuopio 23.5.2013 AVAUS Maakuntajohtaja Jussi Huttunen Pohjois-Savon liitto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Itä-Suomen asumispäivä –ideoita kehittämiseen Kuopio 23.5.2013 AVAUS Maakuntajohtaja Jussi Huttunen Pohjois-Savon liitto."— Esityksen transkriptio:

1 Itä-Suomen asumispäivä –ideoita kehittämiseen Kuopio 23.5.2013 AVAUS Maakuntajohtaja Jussi Huttunen Pohjois-Savon liitto

2

3

4

5

6 Kehittämisen kohteita asumisessa Asumiskustannukset ovat nousseet merkittävästi. Tulisi etsiä uusia keinoja niiden alentamiseen. 1975 2011 Asumisen osuus yksityisistä kulutusmenoista %: (Lähde: Helsingin Sanomat 12.5.2013 ja Tilastokeskus, Kansantalouden tilinpito Yleinen epävarmuus ja pankkien pyrkimys omarahoitusosuuden nostoon heijastuu asuntomarkkinoille. 20 prosentin pakollista omavastuuta ei tulisi toteuttaa. Väestön ikääntyminen on merkittävä haaste Itä-Suomessa. On myönteistä, että kehysriihessä on päätetty korottaa erityisryhmien palveluasumisen investointi- avustuksia ja hissiavustuksia. Hissiavustuksiin on tulossa tarveharkinta, joka herättää kysymyksiä, ja määrärahakehitys ei vaikuta vielä riittävältä tarpeeseen nähden. Tulisi myös tukea vahvemmin ikääntyneiden omassa kodissa asumista, koska siihen hyvinvointipolitiikassa muutoin pyritään.

7 Itä-Suomessa vapaa-ajan asuminen on erittäin merkittävää. Kesämökkejä valmistuu Kainuussa ja Etelä-Savossa jopa lähes saman verran kuin vakinaisia asuntoja. Kesämökkejä myös muuttuu vakinaisiksi asunnoiksi aiempaa enemmän. Valtakunnan asuntopolitiikka on keskittynyt pääkaupunkiseudun ongelmiin. Olisi hyvä kuitenkin muistaa, että Itä-Suomessa on noin 360 000 asunnon asuntokanta, jonka kunnossapidosta ja käyttökelpoisuudesta myös pitkällä aikajänteellä tulee huolehtia. Tämä merkitsee huomion kiinnittämistä aiempaa enemmän korjausrakenta- miseen ja sen kehittämiseen. Tämä päivä kokoaa monipuolisesti asumisen parissa työskenteleviä sekä luottamus- henkilöitä. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita!


Lataa ppt "Itä-Suomen asumispäivä –ideoita kehittämiseen Kuopio 23.5.2013 AVAUS Maakuntajohtaja Jussi Huttunen Pohjois-Savon liitto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google