RAKENNEMUUTOKSET ARKKIHIIPPAKUNNASSA Pori 2.4.2014 Kaarlo Kalliala.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Alueellinen rakennemuutosseminaari
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos
-Jatkuvasti, eli useammin. kuin neljän vuoden välein Strateginen omistajaohjaus ”Yhtiökokous” ”Hallitus” ”Superlauta- kunta” Strategiset asiantuntijaryhmät.
Nykykulttuuri ja minä Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua.
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Seurakysely 2012 Seurakyselyn kehittäminen Seurafoorumi Anton Ahonen Jyväskylän yliopisto.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 Maakunnan tila Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelma Eeva Kiuru Vt. toiminnanjohtaja Oulu Wellness Institute.
Ydinvoimaprosessista Anni Sinnemäki Vihreät näkemykset prosessista •Olkiluoto 3:sta otettava opiksi •Yhteiskunnan kokonaisetua arvioitava riittävän.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman.
Rakkaat ystäväni!.
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
Palveluliiketoiminta osana korkeakoulua Heikki Saastamoinen.
VTT TECHNICAL RESEARCH CENTRE OF FINLAND SYSTEEMINEN NÄKÖKULMA ASIANTUNTIJAYHTEISTYÖHÖN Systeemiälytapaaminen Kristiina Hukki.
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat työyhteisön arjen tarkasteluun.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.
Mikä vika on kuvannoissa? Kuvannot ovat nyt oikein!
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
Juha Kauppinen Consulting oy Rakenneselvitykseen liittyviä tutkimuksia Tiedotustilaisuus Karjasillan kirkolla Juha Kauppinen.
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Jaana Simola.
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Wlan –teknologian rooli Suomen laajakaistamarkkinoilla Tekijä: Markus Aarnio Valvoja: professori Heikki Hämmäinen suorituspaikka: ei suorituspaikkaa.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Anna-Liisa Lämsä: Tuhat tarinaa lasten ja nuorten syrjäytymisestä.
Ympäristöväittämien käyttö tuotteiden myynninedistämisessä Johtaja Anja Peltonen Kuluttajavirasto Ympäristöseminaari Kuluttajavirasto.
Maakunnallisesta omistajaohjaus- ja omistajapolitiikkavalmistelusta - alatyöryhmän johtopäätöksiä Paras-johtoryhmälle Jyrki Myllyvirta
Mitä asenne tarkoittaa?
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Yhteysopettajakoulutus
Muovien kierrätys.
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Markkinoinnin kilpailukeinot Jakelu, vai Saatavuus ? Asiakaslähtöisyys. Vaikuttaako ajattelu toimintaan, ja vaikuttaako muutos ajat- telussa.
Opetus- ja kulttuurin työryhmä Paikkatiedot – Vakituinen asunto on helppo ja lähtökohtana väestötietona – Parkkipaikat – Vanhempien valinta, asiointihalut.
Palauteseteli Sosiaalinen innovaatio © Nisse Suutarinen,
1Kehittämiskeskus Tyynelä Kokemuksia kolmikantayhteistyöstä Lähipalveluseminaari, RAY-talo Seppo Sulkko.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
OEH ja todellinen tuote OEH ja tuotemielikuva ?
KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja.
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Suunnittelun lähtötiedot hallintaan rakennusprojektin alussa Kirsti Saarremaa EPSHP.
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
HYVY001 – Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä Syksy 2012 (2 op.)
RYHMÄ Ryhmäprosessin vaiheet Ohjaajan rooli prosessin eri vaiheissa
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Joustavat oppimispolut
KUIVAKETJU10 Uudella kosteudenhallinnan toimintamallilla tulevaisuuden haasteita vastaan.
Askelmerkit Rahoitusmahdollisuuksia julkisen sektorin toimijoiden tuotekehitykselle ja vientiavauksille. Valtion vientitakuun tulee koskea myös koulutusvientipalveluja,
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Liikenne ja viestintä digitaalisessa Suomessa 2020
Melindan laatuohjelma Lähtotietokyselyn tulokset ja toimenpiteet
Yhteiset palautekäytännöt laadun arvioinnissa
Päivittäinen toiminta Mittarit Muutos toiminnassa
Hyvinvointi-ja terveyssovellusten arvioinnin selvitystyö
Kevan ajankohtaiset Etelä-Savo Maakuntatilaisuudet 2019.
Esityksen transkriptio:

RAKENNEMUUTOKSET ARKKIHIIPPAKUNNASSA Pori Kaarlo Kalliala

Rakenteet aina saadaan kuntoon, mutta… • … on (ainakin) kahdenlaisia sudenkuoppia, joita on syytä varoa • Nostalgis-taantumukselliset • Taloudellinen ja rakenteellinen mahdollisuus olla niin kuin ennenkin • Maailman uskottelu sellaiseksi kuin se (ehkä) oli ja sellaiseksi kuin sen toivoisi olevan • Muutosten tarkastelu pelkästään nykyisen rakenteen ja organisaation kannalta; ks. kolme tapaa reagoida muutokseen • Utopistis-edistykselliset • Mielikuva astumisesta pimeydestä valoon, kurjuudesta hyvinvointiin: ennen kaikki oli huonosti, epätarkoituksenmukaisesti ja väärin, nyt automaattisesti päinvastoin • Kaikella on hintansa, mikä onkin ainoa kriteeri – laatua tunnistamatta ja tunnustamatta

Tuomiokapitulin ja piispan näkökulma • Koska sudenkuopat saattavat pahimmillaan tappaa, on… • …luotava realistinen kuva siitä, mikä (yleensä pienten) paikallisuudessa on olennaista ja mitä sen vuoksi on syytä tukea ja säilyttää; kerran menetettyä paikallisyhteisöllisyyttä ja sen mukaisia toimintatapoja ei ole mahdollista palauttaa • …luovuttava sellaisista ajatuskuluista, joissa maksaja määrää, joissa suurimman toimintamallit ovat oikeita ja joissa ”hengellisten palvelujen yksikköhinta” ratkaisee • …lakattava haraamasta itsetarkoituksellisesti ja kaikessa vastaan ja suostuttava tunnistamaan ja tunnustamaan myös yhteistyön ja yhdessä elämisen suuret edut • …rakennettava sellaisia yhteenliittymiä (yhtymiä), joiden rakenneratkaisut ovat tarkoituksenmukaisia (mukana olevat seurakunnat ja niiden koko; yhtymän keveys tai painavuus) • …suostuttava selkeään johtajuuteen varhaisessa vaiheessa (tai alusta asti) • …oltava vuorovaikutuksessa niin paikallisesti kuin tuomiokapitulin ja piispankin kanssa