Nummenpakan koulun aurajoen yksikön järjestyssäännöt

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tässä on Saku. Saku on huomannut, että koulussa on paljon sääntöjä.
Advertisements

TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
JÄRJESTYSÄÄNNÖT   Toiminnan ja käyttäytymisen tiloissa on oltava asiallista. Toiminta ei saa loukata tai syrjiä ketään. Alkoholin ja muiden päihdyttävien.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
LUVALLISET POISSAOLOT
Puuttuminen perusopetuksen oppilaan tupakointiin.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Hyvinvointia koulun liikunnalla Etätehtävä Tavoite: Opiskelija soveltaa kurssin ” Hyvinvointia koulun liikunnalla” tietoja omaa koulua kehittävän projektin.
Kohti osallistuvaa toimintakulttuuria Oppilaskunnan, opettajakunnan ja vanhempainyhdistyksen yhteistyö Aleksanterin koulussa.
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Miten tuo Kalle on tuohon nukahtanut? Pitäisköhän se herättää? On niin vaikeaa ja kokeitakin!
Kolarissa leivomme kunnon kansalaisia
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
Käyttäytymisen arviointi
Nummenpakan koulu Nummen yksikön järjestyssäännöt
TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Täydellinen koulu.
Sairaalakoulu osana Kellokosken nuorisopsykiatrista hoitopolkua
Epäasiallinen käyttäytyminen
Akateeminen terveyskeskus Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Kirsi-Marja Jekkonen-Cavenius.
Kruununhaan yläasteen 7. luokkalaisten huoltajien vanhempainilta 21. 8
Päiviönsaaren koulun yleiset ja yhteiset käyttäytymisen odotukset
ARVIOINTI Kauhajoen yhteiskoulu ARVIOINTI JA SEN TEHTÄVÄT KÄYTTÄYTYMINEN OPPIMIS- TULOKSET TYÖSKENTELY ARVIOINNIN TULEE OLLA YKSILÖLLISTÄ, TOTUUDENMUKAISTA.
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
Liikunnan arviointi luokilla
OPETUSHALLINNON LUENTO Eija Kumpulainen ONK.
Kuparivuoren koulu 1.Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa.
TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.
TERVETULOA!.  Opettajat: - Marjo Miettinen, 1.luokka ja vararehtori - Erika Heikkilä, 2.luokka - Elisa Konttila, 3.luokka - Eemeli Räihä, 4.luokka -
Elokuussa 2016 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille.
NUMMENPAKAN KOULUN AURAJOEN YKSIKÖN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Tarkennukset /Opp.kunta. Päivitetty
LUOKAN SÄÄNNÖT 3.b. 1.EI SAA KIUSATA 2. PITÄÄ ANTAA TYÖRAUHA.
 Tervehtiminen kuuluu hyviin tapoihin  Häirinnäksi luetaan puhuminen, kuiskuttelu, lörpöttely, leikkiminen puhelimella, puhelimeen vastaaminen, meikkaaminen.
Käsitelty henkilöstökokouksessa Käsitelty Nummen luottamusoppilaiden kanssa Nummenpakan koulun Nummen ja Halisten yksiköiden tarkennukset.
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
7H Huoltajienilta Heikki Jyrkönen.
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Äetsän koulun järjestyssäännöt
Lisää liikettä koulupäivään
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Oppilaskysely2017 Jynkänlahden koulu
SAMPPALINNAN KOULU Yksilöllisiä pedagogisen kokonaiskuntoutumisen palveluita Jorma Kauppila, rehtori
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
Vanhempainilta
Keskustelua wilma-merkinnöistä ja järjestyssäännöistä
Perusopetuksen maksuttomuuden lainsäädännöllinen perusta
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
Peacekeeper -toiminta
Nummenpakan koulun aurajoen yksikön järjestyssäännöt
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Tervetuloa.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
SÄÄNNÖT.
SAMPPALINNAN KOULU Yksilöllisiä pedagogisen kokonaiskuntoutumisen palveluita Jorma Kauppila, rehtori
KOULUTULOKKAIDEN TUTUSTUMISPÄIVÄ
Opettajan oikeudet ja velvollisuudet
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Tervetuloa uudelle luokalle!
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

Nummenpakan koulun aurajoen yksikön järjestyssäännöt Hyväksytty johtokunnassa 6.10. 2009

Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 §:n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä.” ”Oppilaan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti .” ”Oppilaan on käyttäydyttävä asiallisesti."

Miksi säännöt? ”Järjestyssäännössä ja muissa järjestysmääräyksissä voidaan antaa kouluyhteisön turvallisuuden ja viihtyisyyden kannalta tarpeellisia määräyksiä käytännön järjestelyistä ja asianmukaisesta käyttäytymisestä. Lisäksi määräyksiä voidaan antaa koulun omaisuuden käsittelystä sekä oleskelusta ja liikkumisesta koulurakennuksissa ja koulun alueella.”

Koulun toimintakulttuuri ja arvot pohjana koulun säännöille Nummenpakan koulun toiminta-ajatus ja arvot   Nummenpakan koulusta - Hyvät tiedot, taidot ja tavat! -turvallisessa, kannustavassa, välittävässä ja viihtyisässä oppimisympäristössä -avoimella yhteistyöllä kotien kanssa -ohjaamalla ja tukemalla oppilaita kasvamaan vastuuntuntoisiksi ja tasapainoisiksi nuoriksi -kunnioittaen ja suvaiten toinen toistamme riippumatta kielestä, kulttuurista, taidoista tai elämäntilanteesta

1. Hyvät tavat ja muiden kunnioittaminen Koulussa kaikilla on oikeus häiriöttömään työskentelyyn, oppilailla on oikeus oppia ja opettajilla on oikeus opettaa. Huomaavaisuus, avuliaisuus ja kohteliaisuus kuuluvat hyviin tapoihin, samoin tervehtiminen ja asiallinen kielenkäyttö . Koulun juhlissa ja tilaisuuksissa käyttäydytään asiallisesti ja tilanteeseen sopivalla tavalla.

2. Koulualue Koulualuetta ovat koulurakennus ja koulun aidan rajaama alue sekä muutkin sisä- ja ulkotilat, joissa opetusta järjestetään Polkupyörät ja mopot jätetään niille varatuille paikoille niin, että ajotie pihalle pysyy vapaana Pysäköintialueilla ei saa oleskella Jokainen kouluyhteisön jäsen on vastuussa koulualueen ja – tilojen siisteydestä Teräaseiden, ilotulitteiden ja muiden vaarallisten esineiden ja aineiden hallussapito on kielletty koulualueella ja koulun tilaisuuksissa

3. Kouluaika Kouluaika on lukujärjestyksen mukainen työpäivä. Kouluaikaa ovat myös koulun järjestämät tilaisuudet, kerhot, juhlat ja retket sekä koulussa että koulun ulkopuolella. Kouluaikana liikuttaessa pitää noudattaa liikennesääntöjä.

  4. Koulun omaisuus Kaikkea koulun omaisuutta on käsiteltävä huolellisesti. Jos oppilas vahingoittaa koulun tai toisen henkilön omaisuutta, on hän korvausvelvollinen. Koululta saaduista oppikirjoista ja opiskeluvälineistä huolehditaan hyvin, ja ne palautetaan ohjeiden mukaan.

5. Oppitunnit Oppitunneille pitää saapua ajoissa. Päivänavauksesta myöhästynyt oppilas odottaa luokan ulkopuolella häiritsemättä . Oppitunnilla ei pidetä päällysvaatteita. Puhelimet ja muut laitteet ovat ehdottomasti repussa ja äänettöminä oppitunneilla! Oppitunneilla noudatetaan opettajan antamia ohjeita ja annetaan työskentelyrauha toisille oppilaille.

6. Välitunnit Ulkovälitunneilla mennään ulos viivyttelemättä, muilla välitunneilla oppilaat voivat olla ulkona tai ala- aulassa. Koulualueelta ei saa poistua muuta kuin siirryttäessä muihin koulurakennuksiin tai koulun tilaisuuksiin. Lumipallojen heittäminen on kielletty .

7. Ruokailu Ruokailuun mennään ilman päällysvaatteita ja reppuja. Ruokajonossa ei etuilla. Ruokailussa noudatetaan hyviä ruokailutapoja sekä annetaan muille ruokarauha. Käytetyt astiat viedään niille varatuille paikoille.

8. Poissaolot Koulusta ei saa poistua kesken koulupäivän ilman lupaa. Luvan voivat antaa terveydenhoitaja, opettaja tai rehtori .

9. Tupakka ja päihteet Tupakointi, nuuskaaminen, päihteiden ja huumeiden käyttö sekä hallussapito on kielletty kouluaikana ja koulun järjestämissä tilaisuuksissa. Tulentekovälineiden käyttö sekä hallussapito on kielletty kouluaikana ja koulun järjestämissä tilaisuuksissa.

KURINPITOTOIMET Jos oppilas rikkoo koulun järjestyssääntöjä, opettaja keskustelee hänen kanssaan ja ottaa yhteyttä oppilaan kotiin Muita mahdollisia seurauksia järjestyssääntöjen rikkomisesta ovat: poistaminen jäljellä olevan oppitunnin ajaksi luokkahuoneesta tai muusta tilasta kotitehtävän laiminlyönyt oppilas voidaan määrätä työpäivän päätyttyä enintään tunniksi kerrallaan valvonnan alaisena suorittamaan tehtäviään jälki-istunto enintään kaksi tuntia poistaminen koulusta loppupäiväksi kirjallinen varoitus määräaikainen erottaminen

Nämä kun muistaa, niin koulunkäynti luistaa!