Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tässä on Saku. Saku on huomannut, että koulussa on paljon sääntöjä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tässä on Saku. Saku on huomannut, että koulussa on paljon sääntöjä."— Esityksen transkriptio:

1 Tässä on Saku. Saku on huomannut, että koulussa on paljon sääntöjä. Tässä tarinassa Sakun koulun säännöt on kirjoitettu tällaisiin sääntötauluihin. Jos haluat auttaa Sakua koulun sääntöjen oppimisessa ja ymmärtämisessä, niin näpäytä Sakun lippistä.

2 Harjoitus tekee mestarin!
Yritäpä uudelleen. Vastasit väärin. Näpäytä nuolta, niin pääset takaisin tehtävään.

3 OHJE: Lue huolellisesti sivulla oleva Sakun koulun sääntö
OHJE: Lue huolellisesti sivulla oleva Sakun koulun sääntö. Paina sen jälkeen vihreää nuolta. Pääset tehtäväsivulle. Lue tehtävä ja näpäytä oikeaa vastausta. Jos vastaat oikein pääset seuraavalle sääntösivulle. Pojat ottavat päähineen päästään sisätiloissa. Tytöt saavat pitää päähineen päässään sisällä vaatenaulakoille asti. Asuun kuuluvaa huivia saa kuitenkin pitää sisätiloissa.

4 Mitä lippalakista sanottiin?
Pojat eivät saa olla lakki päässä sisällä. Lippalakki on kylmä päähine talvella. Huivi ja lippalakki saavat olla sisällä päässä sekä tytöillä että pojilla.

5 Vastasit oikein! Oppilaat tervehtivät asiallisesti kaikkia koulun alueella kohtaamiaan aikuisia tavatessaan heidät päivittäin ensimmäisen kerran.

6 Mikä näistä on koulun aikuisille tarkoitettu asiallinen tervehdys?
Moikka! Huomenta! Hip hurraa!

7 Vastasit oikein! Kouluun saavutaan asiallisesti pukeutuneina, tehtäviin valmistuneina ja tarvittavat varusteet mukana.

8 Mitä tarkoitetaan asiallisella pukeutumisella?
koulupukua hienoja vaatteita kouluun ja säätilaan sopivia vaatteita sopivan kokoisia vaatteita

9 Vastasit oikein! Päällysvaatteet jätetään naulakkoon.

10 Mikä näistä on päällysvaate?
takki paita pyyhe reppu

11 Vastasit oikein! Pyöräkatokseen meneminen, roskaaminen, istutusten repiminen ja puissa kiipeily eivät kuulu välituntien toimintaan.

12 Saako välitunnilla kiipeillä puissa?
Saa, jos poimii omenoita. Ei, sillä puusta voi pudota. Saa, jos on varovainen.

13 Vastasit oikein! Jokaisella on oikeus leikkiä välituntileikkejään muiden häiritsemättä. Lumipallojen heittäminen on turvallisuussyistä kielletty. Katolle ei mennä.

14 Mitä lumipallojen heittämisestä sanottiin?
Lumipalloja ei saa heittää katolle. Lumipallojen heittäminen on kokonaan kielletty. Lumipallojen heitteleminen on turvallista.

15 Vastasit oikein! Kaikilla on oikeus leikkiä, mutta ei oikeutta rikkoa ja pilata toisten leikkejä. Pelivuoroja ja sääntöjä tulee noudattaa.

16 Mitä leikeistä sanottiin?
Toisten leikkejä ei saa häiritä. Säännöt eivät ole tärkeitä. Kaikilla on oikeus pilata toisten leikkejä.

17 Vastasit oikein! Lunta ja kiviä ei saa heitellä eikä oppilastovereita kiusata eikä muutenkaan vaarantaa kenenkään turvallisuutta.

18 Saako koulussa tapella?
Saa, jos kysymyksessä on leikkitappelu. Ei. Tappelu on kiusaamista. Kiusaaminen on kiellettyä. Saa, jos tappelijat ovat samankokoisia. Ei sisällä, mutta välitunnilla saa.

19 Vastasit oikein! Ketään ei saa kiusata. Kaikkien kanssa täytyy yrittää olla kaveri. Jos oppilas näkee jotakuta kiusattavan, hänen tulee kertoa siitä välittömästi opettajalle.

20 Mitä pitää tehdä, jos näkee kiusaamista?
Juosta pois, ettei joudu itse kiusatuksi. Lyödä kiusaajaa. Kertoa opettajalle kiusaamisesta. Mennä itse mukaan.

21 Vastasit oikein! Tapaturmista tai kiusaamisesta ilmoitetaan heti välituntivalvojalle.

22 Toivottavasti kukaan ei tönäise.
Mitä tarkoitetaan sanalla tapaturma? tappelua tapahtumaa huonoa käytöstä onnettomuutta

23 Vastasit oikein! Koulun omaisuutta on kohdeltava huolella ja  käytetyt välineet  on palautettava paikoilleen. Rikkoutumisesta on tehtävä välittömästi ilmoitus rehtorille. Tahallisesti koulun omaisuudelle aiheutettu vahinko on korvattava.

24 Kuka joutuu maksamaan, jos Saku rikkoo koulussa tahallaan jotain?
Rehtori maksaa. Hän vastaa koulun tavaroista. Saku maksaa. Hän joutuu korvaamaan rikkomansa tavarat. Koulun tavarat eivät ole kenenkään. Kenenkään ei tarvitse maksaa niistä.

25 Vastasit oikein! Makeisten tuonti kouluun on sallittu vain erityistapauksissa ja opettajan luvalla. Purukumin tuonti on kielletty. Koulutilojen roskaamista ja turmelemista tulee välttää.

26 Mitä karkeista sanottiin?
Karkkien tuominen kouluun on ehdottomasti kielletty. Karkkia voi tuoda, jos opettaja antaa luvan. Karkit ovat sallittuja, mutta purukumia ei saa tuoda kouluun.

27 Vastasit oikein! Kouluun ei saa turvallisuussyistä tuoda rullalautoja, rullaluistimia tai potkulautoja.

28 Saako Saku mennä kouluun skeittilaudalla?
Ei, koska joku voi varastaa laudan. Kyllä, jos hän käyttää suojuksia. Ei, koska skeittilauta on rullalauta ja rullalautailu on kielletty. Kyllä, mutta hänen pitää noudattaa liikennesääntöjä.

29 Vastasit oikein! Koulun säännöt koskevat myös koulumatkoja. Koulumatkoilla noudatetaan liikennesääntöjä ja hyviä tapoja, eikä vahingoiteta luontoa.

30 Miten koulumatkoilla käyttäydytään?
Ihan miten haluaa, koska liikennesäännöt eivät koske koulumatkoja. Pitää noudattaa liikennesääntöjä, mutta koulun säännöistä ei tarvitse välittää. Koulumatkoilla pitää noudattaa sekä liikennesääntöjä että koulun sääntöjä.

31 Vastasit oikein! Koulussa puheenvuoroa pyydetään viittaamalla ja kuunnellaan, mitä toiset sanovat.

32 Milloin pitää viitata? Silloin kun muut eivät kuuntele. Silloin kun haluaa puhua tai vastata. Silloin, kun kaikki muutkin viittaavat.

33 Huh huh! Mitähän tuokin tarkoittaa suomeksi?
Vastasit oikein! Huh huh! Mitähän tuokin tarkoittaa suomeksi? Tavoitteena on hyviä ruokailutapoja noudattava, hillittyä keskustelua sisältävä ruokailu ja terveet ruokailutottumukset.

34 Valitse näistä jokin itsellesi mieluinen välipala ja näpäytä sitä.

35 Ruokajonossa odotetaan vuoroa saapumisjärjestyksessä, rauhallisesti etuilematta ja ollaan kohteliaita muille ruokailijoille.

36 Mitä tarkoitetaan sanalla saapumisjärjestys?
Opettaja kulkee melkein ensimmäisenä. Oppilaiden täytyy olla parijonossa. On hyvä antaa muiden ohittaa. Uudet tulijat menevät jonon viimeiseksi.

37 Vastasit oikein! Kännyköiden käyttö koulun sisätiloissa on kielletty.

38 Saako Saku ottaa kännykän kouluun?
Ei, sillä kännykät ovat koulussa kiellettyjä. Saa, mutta hän saa käyttää sitä vain luokassa. Saa, mutta hän ei saa käyttää sitä koulun sisällä. Saa, mutta se on pidettävä suljettuna.

39 Vastasit oikein! Toisen henkilökohtaisia tavaroita ei oteta eikä lainata luvatta.

40 Mitä ovat henkilökohtaiset tavarat?
Tavaroita, jotka kuuluvat vain yhdelle ihmiselle. Tavaroita, joita kuka tahansa saa käyttää ja lainata. Tavaroita, jotka ovat koulun omaisuutta.

41 Vastasit oikein! Tietokonetta saa käyttää vain opettajan luvalla. Tietokoneeseen ei saa tallentaa mitään ilman lupaa. Tietokoneella ei saa tehdä mitään sopimatonta.

42 Mitä Saku saa tehdä tietokoneella?
Tallentaa musiikkia koulun tietokoneelle. Tehdä opettajan antamia tehtäviä. Surffailla internetin keskustelupalstoilla. Pelata taistelupelejä.

43 Vastasit oikein! Huoltaja on velvollinen ilmoittamaan lapsensa opettajalle poissaolon syyn kolmen päivän sisällä sairastumisesta. Toivomme kuitenkin, että jätätte viestin opettajahuoneeseen jo samana aamuna.

44 Mitä pitää tehdä, jos on sairaana ja poissa koulusta?
Poissaolosta täytyy ilmoittaa opettajalle. Poissaolosta ei tarvitse ilmoittaa, sillä opettaja näkee, ettei oppilas ole paikalla. Poissaolosta ilmoitetaan kaverille. Koulusta ei saa olla poissa sairauden takia.

45 Hienoa! Vastasit, oikein viimeiseenkin kysymykseen.
Koulun sääntöjä noudattamalla kaikilla on koulussa turvallisempaa ja mukavampaa. Kiitos, kun autoit Sakua! Nähdään taas, hei, hei!


Lataa ppt "Tässä on Saku. Saku on huomannut, että koulussa on paljon sääntöjä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google