Tuumasta toimeen – opiskelijahuollon suunnitelmat eläviksi Jipot ja jekut Loimaa 10.11.2010 Mervi Leino Projektikoordinaattori.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Advertisements

Nivelvaiheen tiedonsiirtokäytänteet ammatillisessa koulutuksessa
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukeminen Variassa Kamut-projektin yhteenvetoa Varian opettajien kokemuksia.
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Erityisopiskelijoiden työssäoppimisen kokeilu- ja kehittämishanke OHJAAJAN KANSIO TYÖSSÄOPPIMISEN TUKENA Tuula Rantanen
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
Joustava työssäoppimispolku TO La-To La-To TO La-To HOPS La-To HOJKS ROPS.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen •Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Kolmas sektori ja koulutus kotouttajana
Minä oppijana 1 ov..
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Seurantaa kehittämässä Ammattistartti-seminaari Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen- tavoitteista näkyviksi teoiksi KOKKOLASSA Sedu Seinäjoki ammattistartti.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
Oulun kaupunki: oppilaanohjauksen kehittäminen Oppilaantuntemus oppimisen ja ohjauksen rakennuspuina Työelämä perusopetuksen oppimisympäristönä.
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut – Kainuun ammattiopisto
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Jukka Vehviläinen, DiaLoog AMMATTISTARTIN SEURANTA VUONNA 2010 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa hankkeen, jonka aikana (v. 2010) suunnitellaan.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
ATOT TYÖSSÄOPPIEN ATTO-AINEIDEN TYÖVALTAISTAMINEN, ESIM. TYÖPAJAT, YHTEISOPETTAJUUS KENELLE? KAIKILLE TEKEMÄLLÄ OPPIVILLE MITÄ TARKOITTAA? KAIKKI ATOT.
Miten hallita haasteellista ryhmää/opiskelijaa JIPOT JA JEKUT Loimaa Erityisopettaja ja opinto-ohjaaja Anu Parantainen, Turun ammatti-instituutti.
Toiminnan suunnittelu
Polkuja läpäisyn tehostamiseen – tavoitteista näkyviksi teoiksi
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Yksilölliset polut / laajennettu työssäoppiminen
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
SeduCoachin mahdollisuudet laajennetun työssäoppimisen tukena - tavoitteet, toiminnan kehittäminen ja kokeileminen Anne Lepistö, projektikoordinaattori.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa Nuorten kuuleminen Läpäisy ja työelämään.
Atto-aineita työssäoppien Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12.
AHOT - Opiskelijalle. Lomakkeen hyödyntäminen Ei menetelmiä luotuna? Hyödynnyksessä kysymyksiä? Mikä on etenemis prosessi? Miten päätös näkyväksi? Onko.
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
Verkostossa mukana: – Turun aikuiskoulutuskeskuksen Paimion yksikkö (ent. Paimion aikuiskoulutuskeskus PAKK) –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto Rahoitus:
VOIMAA Voimavaroja maahanmuuttajista. MITÄ? VOIMAA-hankkeen tavoitteena on kehittää maahanmuuttajataustaisille joustava väylä opintojen aloittamisesta.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa
Armi – arkiohjauksen malli Paremmin arjentaidoin ja opintojen kautta työelämään Marika Lius ja Katja Bergström.
Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma.
Ohjauksen arviointi Lukuvuosi
MIKSI LUKIOON???.
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Opettajien valmentaminen työpaikkaohjaajien kouluttajiksi
RYHMÄNOHJAAJANA TOIMIMINEN
MIKSI LUKIOON???.
Vaasan ammattiopisto / cpa & kjo
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Esityksen transkriptio:

Tuumasta toimeen – opiskelijahuollon suunnitelmat eläviksi Jipot ja jekut Loimaa Mervi Leino Projektikoordinaattori

Opiskelijahuoltoon liittyviä suunnitelmia Oppilaitoksen velvollisuus laatia opiskelijahuoltoon suunnitelmat: -Opiskelijahuollon suunnitelma -Opinto-ohjauksen suunnitelma -Erityisopetuksen suunnitelma -Menettelytapoja ongelmatilanteisiin -Keskeyttämisen ehkäisyohjelma -Toimintaohjeet Suunnitelmat ja ohjelmat sisältävät käytännön toimenpiteitä opiskelijan ohjaamiseen ja tukemiseen

Mihin suunnitelmia tarvitaan vai tarvitaanko niitä? -Johtoryhmän vahvistamia toimintaohjeita, joihin voi tukeutua, ei tarvitse itse tietää/päättää, mitä tehdä? -Meidän oppilaitoksen tapa toimia erilaisissa tilanteissa -Osoittaa vastuun ja vallan; kuka tekee, mitä, missä tilanteessa -Esim. oppilaitoksen vastuu olla aktiivinen koulun ja kodin välisessä yhteistyössä

Mihin suunnitelmia tarvitaan vai tarvitaanko niitä? - Opiskelijoiden oikeudenmukainen /tasavertainen kohtelu - Opettajan työn helpottaminen - Varmuus omaan työhön; vastuut - Uuden henkilöstön perehdyttäminen - Yksin ei tarvitse selviytyä, täällähän on muitakin! - Suunnitelmat ja toimintaohjeet; käytännön toimenpiteitä koottuna ja kirjattuna, ei lakitekstiä uudelleen kirjoitettuna

Opiskelija tutuksi, miksi? -Tutustuminen käytössä olevaan tietoon uudesta opiskelijasta -Tiedonsiirrossa saatu tieto; kuka ottaa vastaan ja kuka välittää edelleen, tiedon hyödyntäminen -Ryhmänohjaajan rooli erittäin tärkeä -Alkukartoitukset (lomakkeet) -Alkuhaastattelut (lomakkeet) -Ryhmäyttäminen (ohjeet) -Kotiyhteistyön aloittaminen positiivisissa merkeissä (toimintaohje) -Tärkeintä alussa on tavalla tai toisella tutustua uusiin opiskelijoihin yksilöinä -Ryhmänohjaaja/ opettaja on aikuinen, joka on oikeasti kiinnostunut - Tiedätkö mistä ohjeet löytyy?

Haasteita ja mietteitä -Miten aika riittää kaikkeen perehtymiseen, kun on niin paljon kaikkea? -Iso talo, paljon toimijoita, kuka tekee mitäkin? -Pitäisi ehtiä opettamaankin, kun ops vaatii niin paljon! -Opiskelijat eivät ole täällä päivähoidossa, jos homma ei kiinnosta….

Kannattaako kasvatus kuitenkin? Työkaluja arjen ongelmatilanteisiin -Opiskelijahuoltohenkilöstön osaamisen hyödyntäminen, silloin kun omat toimenpiteet ei riitä -Työparin käyttö -Kotoa löytyy useimmiten paras asiantuntemus nuoresta -Laajempi verkoston käyttö, oppilaitoksen ulkopuolelta

Käytännön työkaluja •Opiskelijan opintojen etenemisen seuranta, se puuttuu joka huomaa •Opettajan arvio ykköstärkeä! •Tukiopetus •Yksittäisten aineiden mukauttaminen •Erityisopetus, HOJKS määritellään annettava lisätuki •Tiedon siirto oppilaitoksen sisällä; jaksoittain, opettajien välillä vrt. salassapito

•Erityistuen tarpeen huomiointi työssäoppimisen ja näyttöjen yhteydessä •Oppilaitoskohtaisia erilaisia järjestelyjä, joilla halutaan varmistaa opiskelijoiden etenemisen seuranta •Erva-opettajat •Ammattimiehet eri aloilla •Rästipajan käyttö

Palaute opiskelijoilta ja kotiväeltä -Opiskelijakyselyt -Vastausten hyödyntäminen -Toimenpiteet kyselyjen johdosta -Kotiyhteistyön jatkuminen täysi-ikäisyyden jälkeen -Arviointiraportit 2. ja 4. jaksolla, miten toimii? -Vanhempaintoimikunnat, olisiko tarvetta -Jaksopalautekokeilu -Koulutuskokonaisuudet, keskustelumahdollisuudet, ope-treffit

MAST jatkaa… Keskeisiä toimenpiteitä: -Tiedonsiirron toimintamallien edelleen kehittäminen -Kehityskeskustelulomakkeet 2. ja 3. vuodelle -Keskeyttämisen ehkäisyn ja läpäisyn edistämisen toimintamallin suunnittelu -Keskeyttämisaikeissa olevien tai keskeyttäneiden opiskelijoiden tiedot kotikuntaa, nivelvaihetyöntekijälle vrt. nuorisolaki -Nivelvaiheen uraohjaajan työnkuvan mallintaminen -Nivelvaiheen koulutukset –oppaan julkaiseminen -Siirtyminen perusopetuksesta toiselle asteelle –infopaketin julkaiseminen -Hyvien käytäntöjen kehittäminen työelämään siirtymisen nivelvaiheeseen -Työelämään siirtymisen teemaviikot -Oppilaitosten ja pajojen välisen yhteistyön edelleen kehittäminen -MAST-koulutusten jatkaminen

Aikataulu ja rahoittajat alkanut hanke päättyy Hankkeen rahoittajina toimivat Euroopan sosiaalirahasto, Suomen valtio ja hankkeen toteuttajaorganisaatiot. Lisätietoja: Mervi Leino