JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomen Kuntaliitto Juha Henriksson Erityisasiantuntija,
Advertisements

JÄRJESTYSÄÄNNÖT   Toiminnan ja käyttäytymisen tiloissa on oltava asiallista. Toiminta ei saa loukata tai syrjiä ketään. Alkoholin ja muiden päihdyttävien.
LUVALLISET POISSAOLOT
Nummenpakan koulun aurajoen yksikön järjestyssäännöt
S2-tiimin muistiinpanot
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
KUVATAIDEPAINOTTEINEN ERITYISKOULU
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Hyvinvointia koulun liikunnalla Etätehtävä Tavoite: Opiskelija soveltaa kurssin ” Hyvinvointia koulun liikunnalla” tietoja omaa koulua kehittävän projektin.
Uusi oppilashuoltolaki ja muutokset koulussa
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Kodin ja koulun yhteistyö Harjun koulun huoltajien kysely Harjun koulu 2014.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Käyttäytymisen arviointi
Nummenpakan koulu Nummen yksikön järjestyssäännöt
TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki ja opetussuunnitelmauudistus 1. 8
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Yhteisöllisen ohr:n huomioitava
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Kruununhaan yläasteen 7. luokkalaisten huoltajien vanhempainilta 21. 8
SEKOPUSSI. SEKOITETAAN: Kaikki TAVI-talon 2 vsk:n opiskelijat Kaikki kynnelle kykenevät opettajat MILLOIN - Syksyn ensimmäisellä opetusviikolla.
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI alkaen
Terveisiä Vistan koulusta!
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Erityisopetuksen rehtori Lari Marjamäki
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Ops seminaari Askola.
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
OPPILAS- /OPISKELIJAHUOLTO SEKÄ OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ( ) Kuopion kaupunki Perusopetus.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
OPS Oppimisen ja koulunkäynnin tuki 8. Oppilashuolto.
TERVETULOA! OSALLISTAVAA OPPILASTOIMINTAA. NUKSUN YDIN Nuoret tekevät –aikuiset tukevat Anna nuorten tehdä itse Innosta, tue, kannusta Nuorten kyvyt esiin!
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
AMPUMARATAVASTAAVA Ampumaratalaki 763/2015 Jorma Riissanen
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
PITKÄLAHDEN JA PYÖRÖN KOULUT.  Rehtori (toimii ryhmän vetäjänä)  Apulaisrehtori  Apulaisjohtajat  Kouluterveydenhoitajat  Koululääkärit  Koulupsykologi.
NUMMENPAKAN KOULUN AURAJOEN YKSIKÖN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Tarkennukset /Opp.kunta. Päivitetty
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Käsitelty henkilöstökokouksessa Käsitelty Nummen luottamusoppilaiden kanssa Nummenpakan koulun Nummen ja Halisten yksiköiden tarkennukset.
Ops-iltapäivä
Tupakkatuotteiden käyttämiseen puuttuminen
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Ajankohtaista opetustoimen lainsäädännön muutoksista
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Äetsän koulun järjestyssäännöt
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
Keskustelua wilma-merkinnöistä ja järjestyssäännöistä
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
Peacekeeper -toiminta
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
KiVa Koulu -ohjelma.
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Tervetuloa.
Oppilashuoltolaki muuttaa koulun toimintakulttuuria
Opettajan oikeudet ja velvollisuudet
Esityksen transkriptio:

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on varmistaa opetukseen osallistuvan oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön POL 29 § 1 mom. huolehtia siitä, että oppilas suorittaa tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäytyy asiallisesti POL 35 § 2 mom. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä opiskelun esteetöntä sujumista kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä POL 29 § 4 mom.

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssäännöillä voidaan antaa kouluyhteisön turvallisuuden ja viihtyisyyden kannalta tarpeellisia määräyksiä käytännön järjestelyistä asianmukaisesta käyttäytymisestä tarkempia määräyksiä esineistä tai aineista sekä niiden käytöstä ja säilytyksestä koulun omaisuuden käsittelystä koulun tilojen siisteydestä huolehtimisesta sekä oleskelusta ja liikkumisesta koulurakennuksissa ja koulun alueella POL 29 § 5 mom.

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssäännöt ovat voimassa ajan, jolloin oppilas osallistuu opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan tai muuhun opetukseen tai toimintaan, joka on perusopetuslain tai sen nojalla annettujen säädösten nojalla laaditun suunnitelman mukaista. POL 29 § 6 mom.

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssäännöt ja niihin tehtävät merkittävät muutokset tulee koulukohtaisesti valmistella yhteistyössä koulun henkilökunnan, vanhempien ja oppilaiden kanssa. POL 3 § 3 mom.   Oppilaille tulee järjestää mahdollisuus osallistua opetussuunnitelman ja siihen liittyvien suunnitelmien sekä koulun järjestyssäännön valmisteluun. POL 47 a § 1 mom. Opetuksen järjestäjän tulee kuulla koulun oppilaskuntaa ennen 1 momentissa mainittujen suunnitelmien ja määräysten vahvistamista sekä ennen muita oppilaiden asemaan olennaisesti vaikuttavia päätöksiä. POL 47 a § 3 mom. Järjestyssäännöt eivät saa olla perusopetus-lain tai minkään muun säädöksen (laki, asetus tms.) vastaisia, eikä niillä voida kaventaa oppilaan perusoikeuksia. perustuslaki 2 luku/perusoikeudet

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LYHYESTI Tavoitteina: varmistaa kaikille opetukseen osallistuville turvalliset olot, opettaa tekemään työnsä asiallisesti ja elämään sujuvasti toisten kanssa. Laaditaan/päivitetään: yhdessä oppilaiden ja huoltajien kanssa osaksi oppilashuoltosuunnitelmaa. Voimassa: oppilaan osallistuessa ops:n tai muun ao. suunnitelman mukaiseen toimintaan. Sisältö: ei saa olla muiden lakien tms. vastainen

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nyt: Kouluille pohja, johon alaotsikoittain täydennetään yhdessä oppilaiden ja huoltajien kanssa laaditut/päivitetyt 1. järjestyssäännöt ja 2. suositukset/ohjeet. Hyväksytään osana koulukohtaisen ops:n oppilashuolto-suunnitelmaa (jaostot). alaotsikko

Positiivisesti parempi lopputulos? Säilyykö ymmärrettävyys? JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Hyvän säännön edellytyksiä: laillinen ei kavenna perusoikeuksia tarkoituksenmukainen ymmärrettävä oikeaan ohjaava positiivinen Suosituksista/ohjeista: ohjaava eivät sääntöjä tai määräyksiä rikkomisesta ei seuraa kurinpito- tai ojentamistoimia aiemmin olleet ”järjestyssääntöjä”: esim. pyöräily kouluun pukeutuminen Positiivisesti parempi lopputulos? Säilyykö ymmärrettävyys?

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntö vai ei? Toisesta luokasta alkaen voit tulla kouluun pyörällä. Koulumatkat ovat osa oppilaan koulupäivää ja koulun järjestyssäännöt ovat voimassa koulumatkalla. En häiritse oppituntia enkä käyttäydy sopimattomasti. En pilkkaa, kiusaa enkä kiroile. Häiritsevä meikkaaminen on kielletty. Sään viiletessä koulussa julistetaan talvipäähinepakko, jota kaikkien on noudatettava.

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä järjestyssäännöt tupakkatuotteiden, alkoholin ja muiden päihteiden käytön ehkäiseminen ja käyttöön puuttuminen