Kohtaamisia ja kohtauksia nuorten arjessa. Avausvalmennus  ABC Niiralan avaus toukokuussa 2010  Yhteistyön avaus Nuortenpalvelun kanssa ja toimintasuunnitelma.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
LUVALLISET POISSAOLOT
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Puuttuminen perusopetuksen oppilaan tupakointiin.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
JOUSTAVUUTTA JA TOIMINNALLISUUTTA KOULUUN
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Toimintaohjeet opelle
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Virtuaalimaailmat Tekijät:
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
TTL Sosiaalisessa mediassa
Turvallisuussuunnitelma 2010 RA-SK Oy Marko Lahtinen.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
TOIMINTAKYVYN EDISTÄMINEN JA KOTIKUNTOUTUS
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
ART sosiaalisia taitoja nuorille
OPS2016-alkuaskeleita.
Täydellinen koulu.
A SIAKASPALVELUKOULUTUS Antin kalvot M ITEN KEHITTÄÄ ASIAKASPALVELUA ? Kehittämistä voi lähestyä kahdesta suunnasta 1. Organisaation Miten luomme.
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
TIETOVERSTAS KPAMKin tapaan Hanna-Riina Aho Satu Salmela.
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Tupakointi ja työelämä
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Joustavat opetusjärjestelyt Siilitien peruskoulu
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa.
Kehittämishanke: Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Akateeminen terveyskeskus / STM Perustana Mari Heikkisen ja Kaarina Järvenpään tutkimukset.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Vältä koukkua – Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Ops seminaari Askola.
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
KOULU-NUORISOTYÖNTEKIJÄN AMMATTI- IDENTITEETTI Koulun erityisnuorisotyöntekijä Ritva Rantola Pieksämäen kaupunki
TERVETULOA LENTÄVÄNNIEMEN KOULUUN
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Kohtaamisia pelimaailmassa
Tietoa välittävä puheenvuoro
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Esityksen transkriptio:

Kohtaamisia ja kohtauksia nuorten arjessa

Avausvalmennus  ABC Niiralan avaus toukokuussa 2010  Yhteistyön avaus Nuortenpalvelun kanssa ja toimintasuunnitelma avausvalmennuksesta

Näyttelijäkoulutus-pilotti  Tilannearvioinnit näyttelijäsuorituksista  Oman asenteen miettiminen  Hyvän toimintatavan havainnointi  Ymmärrys väärästä toimintatavasta  Avaukseen lähtö tällä koulutuspohjalla  Haasteena nuorten puuttuminen kesällä

Hatsalan koulu mukaan  Tupakointi ja oppilaiden välituntiliikehdintä näyttäytyy suurimpana turvallisuuteen liittyvänä haasteena  Turvapäivä tms. teemallinen koulussa järjestettävä tapahtuma  ei luentoja, kukaan ei jaksa kuunnella – raflaavat kuvat voisivat toimia ennaltaehkäisevästi (esim. tupakoitsijan keuhkot jne.)  toiminnallista, jotain mihin voi itse osallistua  esim. kiusaamisesta oli pelkkä luento, eikä paljon kiinnostanut

Turvapäivän toteutus  Tietoiskumalliset lyhyet (n min kukin) puheenvuorot oheismateriaaleineen  Terveydenhuolto-oppilaitos; tupakoinnin terveydelliset haitat, kustannukset  Laillisuuskysymyksiin vastaili poliisi  Pelastuslaitoksen asiantuntijaa mittarikentän turvallisuusasioissa / kaasu  Pelisäännöt ABC näkökulmasta

Tupakkavalistusta  Savonian edustajien kanssa sovittiin että terveydenhoitajaopiskelijoita voisi käyttää "tupakkavalistukseen".  Savuton Kuopio –teeman mukaisesti ja onnistuessaan toimintamallin voisi monistaa myös muihin kouluympäristöihin Kuopiossa.  Viikon seuranta  Hatsalan terveydenhoitajan kanssa mahdolliset vieroitusryhmät

Varsinaiset kohtaukset ABC:llä  Olemme suosittu kokoontumispaikka aamuin, iltapäivisin, illoin, arkisin, viikonloppuisin  Meillä nuoret ryhmässä harjoittelevat kehityksen kannalta tärkeitä sosiaalisia taitoja, luovat kontakteja muihin sekä kokeilevat rajojaan.

Varsinaiset kohtaukset ABC:llä  Miten nuori kohdataan asiakkaana?  ABC-henkilökunnan yhteiset toimintamallit erilaisiin tilanteisiin  Pelisäännöt: Nuorten on helpompi sitoutua yhteisiin pelisääntöihin, kun he ovat olleet niitä itse laatimassa.

Varsinaiset kohtaukset ABC:llä  Kontaktin ottaminen nuoriin: Kun nuoret asiakkaat oppii tuntemaan, yhteisymmärrys lisääntyy ja kanssakäyminen on helpompaa.  Järjestyksen ylläpitämisen keinot  Haasteellisiin tilanteisiin reagoiminen  Tilannekohtaisia ratkaisumalleja; Jokainen kohtaaminen on erilainen, eikä ole olemassa yhtä oikeaa tapaa toimia nuorten kanssa. Pelisilmä kehittyy.

Varsinaiset kohtaukset ABC:llä  Asiaton kielenkäyttö  Pitkä hengailu  Evästäminen eli marketista ostettujen tuotteiden nauttiminen ravintolan puolella  Tupakointi  Päihtyneet nuoret

Varsinaiset kohtaukset ABC:llä  Tupakkatuotteiden ja alkoholin välittämisen valvonta  Rahapelaaminen ja valvonta  Yhteyden ottaminen vanhempiin  Lapsi tai nuori avun tarpeessa  Mopoilu

Kohtaaminen ABC:llä  Osaamisen jatkuvaa ylläpitämistä, muututaan tarvittaessa, muutetaan toimintamalleja tarvittaessa  Positiivinen vuorovaikutus lisää kaikkien asiointiviihtyvyyttä ja parantaa myös henkilökunnan työhyvinvointia ja jaksamista.  Asiointitilanteissa toisinaan syntyvät konfliktitilanteet helpottuvat ennakoivalla työotteella.

Varsinaiset kohtaukset ABC:llä  Miten nuori kohdataan asiakkaana? ”tulevaisuuden asiakkaita” ja erittäin tärkeä asiakassegmentti. Se millaista asiakaspalvelua hän saa nyt, vaikuttaa hänen asiakkuuteensa nyt ja tulevaisuudessa. Tet-, koulutus-, harjoittelu-, ja työpaikanvalinta kysymykset Tuetaan nuoren kasvamista turvallisessa ja huolehtivassa ympäristössä ennen 18 vuoden rajapyykin ylitystä rakentamalla rajoituksia ja rajoja yhdessä