Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Laajennetun työssäoppimisen mahdollisuudet
Valtionavustukset 2013 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Läpäisyn tehostamisohjelman työseminaari Suunnitelma määrällisestä seurannasta Tampere
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustukset ammatillisen peruskoulutuksen kehittämiseen vuonna 2013 Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus.
SEINÄTÖN PAJA- VERKOSTOTAPAAMINEN Työpaja-seinillä ja ilman
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Tulevaisuuden työelämäyhteistyö Nuoret ja muuttuva työelämä -seminaari Oulu ke Opetusneuvos Seija Rasku
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Opso ry kevätseminaari Opetusneuvos Mari Pastila-Eklund.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ohjaus koulutusta ja tutkimusta koskevassa kehittämissuunnitelmassa vuosina 2003 – 2008 Jyväskylä
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
VALTIONAVUSTUSHANKKEIDEN ALOITUSTILAISUUS - Hankeryhmä: joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki Ulla Aunola.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Läpäisyn tehostamisohjelman työseminaari Suunnitelma määrällisestä seurannasta Tampere
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Missä mennään + viimeinen hankehaku.
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta OPSO ry:n seminaari Tampere Pasi Rentola.
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Polkuja läpäisyn tehostamiseen- tavoitteista näkyviksi teoiksi KOKKOLASSA Sedu Seinäjoki ammattistartti.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Ajankohtaista ammatillisessa peruskoulutuksessa
Kaija Miettinen Läpäisyseminaari Opetushallitus
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallitus ja ammattitaitokilpailujen tulevaisuus Pasi Kankare
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Work Research Centre University of Tampere Toisen asteen koulutuksen läpäisemistä ja keskeyttämistä koskeva tutkimus Simo Aho.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen – tavoitteista näkyviksi teoiksi
Joustavuutta oppimiseen Tavoitteet: -verkoston yhteiset tavoitteet joustavat opintopolut osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -AmisURA-hankkeen.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
HANKETOIMINTA Työkyky-hanke OKM Työkykypassin koordinointi Arjen arkki ESR / OPH Paremmat arjentaidot -koordinaatiohanke -> menetelmäpankki -> menetelmätori.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Ajankohtaista tuloksellisuusrahoituksesta Suomen Oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry Lea Juhola.
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Kuopio Mari Pastila-Eklund.
Opetus- ja kulttuuriministeriön vetovoimaneuvottelukunnan viestintästrategia Ilo irti kilpailuista – yhteistyöstä lisäarvoa -laivaseminaari M/S Silja Symphony.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
AMMATILLINEN KOULUTUS UUDISTUU – AJANKOHTAISTA KOULUTUKSESTA Koulutuspolitiikan asiantuntija Soile Koriseva Metsäteollisuus ry.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Valtionavustukset 2013 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Hyvinvoinnin edistäminen ammatillisessa koulutuksessa Tampere 27. 4
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Läpäisyn tehostamisohjelman tulokset
Ammattikorkeakoulujen yhteiset verkostohankkeet
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Valtionavustukset 2014 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Opetussuunnitelma -> oppisopimus
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen Läpäisyn tehostamisohjelman työseminaari Tallink Silja Line 6.5.2013 Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus - yksikön päällikkö, opetusneuvos

Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma 2011- 2016 Osa koulutustakuun toteutusta Ohjelman tavoitteena on vähentää koulutuksen keskeyttämistä ja parantaa ammatillisen koulutuksen läpäisyastetta eli tukea opintojen etenemistä ja tutkinnon suorittamista tavoiteajassa. Keskeinen tavoite on tukea niitä opiskelijoita, joiden keskeyttämisalttius on tavanomaista suurempi ja jotka ovat sen vuoksi vaarassa syrjäytyä koulutuksesta ja yhteiskunnasta. Osaltaan ohjelma lisää ammatillisen koulutuksen tuloksellisuutta – koulutusprosesseja tehostettava. Hallitusohjelma, Kesu, Okm-Oph-Tuso- Budjetti, OKM:n linjaukset

Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Valtionavustusta 4 milj. euroa/ vuosina 2011-2014 Läpäisyaste 63 prosenttiin vuonna 2013 ja 78% 2020(n. 60 % 2010) Keskeyttämisaste 7,5 prosenttiin vuonna 2013 ( 9,1 % v.2010). Opintojen etenemisen tuki ja tutkinnon suorittaminen tavoiteajassa Tavoitteet haasteelliset – niihin vastataan niihin läpäisyhankkeilla ja muilla hankkeilla/toimilla

Läpäisyn tehostamisohjelman toteuttaminen ja vastuut (OKM, OPH, Ohjausryhmä ( NYT), Seurantaryhmä, Koulutuksen järjestäjät, tutkijat) Valtionavustushankkeita 29 ( yhteensä mukana yli 50 koulutuksen järjestäjää jo vuonna 2012) Johdon, toimijoiden, koko henkilöstön ja sidosryhmien sitoutuminen/ vastuut Toimintamallien kehittäminen - kokeilu Toimenpiteiden vaikuttavuuden seuranta Tehokkaiden toimintamallien levittäminen Raportointi (Koulutuksen järjestäjät,OPH, OKM) Tutkimukset ja seurantaselvitykset (OPH/ Keuda) ( Määrällinen ja laadullinen) Toimeenpano - pysyvät toimintamallit Ohjaus- ja seurantakäynnit OPH Tulostavoitteet Läpäisyn paraneminen, keskeyttämisen väheneminen, tutkintojen suorittaminen määräajassa Työseminaarit ja levittämisseminaarit OPH/ OKM, Keuda Tiedottaminen ja markkinointi juuuuuuu (OKM, OPH, koulutuksen järjestäjät) Wiki, oph.fi, minedu.fi, muu

Läpäisyn edistäminen ja ammatillisen koulutuksen kehittämisen kokonaisuus Tutkintojärjestelmän ja perusteiden kehittäminen ja rakenteistaminen, opiskelijaksi ottamisen perusteet -muutokset oppijan verkkopalvelut Joustavien opinto- ja tutkinnon suorittamispolkujen rakentaminen ja kansainvälisyyden lisääminen opetussuunnitelmat, hopsit, hojksit Valmistavat koulutukset Työvaltainen koulutus, oppisopimus, monipuoliset oppimisympäristöt – opetus ja ohjaus järjestelyt Rahoitusjärjestelmän ja opintotukijärjestelmän kehittäminen Opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen ja moniammatillinen ohjaus – ohjauspalvelut ja opiskelijahuolto Tasa-arvo ja osallisuus Ammatillisen peruskoulutuksen saavutettavuuden ja läpäisyn parantaminen Nuorelle paikka yhteiskunnassa ja työelämässä Laadukas ja tehokas opiskelijakeskeinen toiminta Laatustrategian toimeenpano

Hankkeet ovat välineitä – keskeistä on se, mitä tuloksia saamme läpäisyn tehostamisessa? Mitä määrällisen ja laadullisen seurannan tiedot kertovat läpäisy- ja keskeyttämistilanteesta ja syistä ? Miten koulutuksen järjestäjät reagoivat seurantatietoihin ja miten seurantatietoja hyödynnetään ? Millaisia tehostettuja toimenpiteitä hankkeissa on tehty ja miten toimenpiteiden vaikuttavuutta arvioitu? Miten muut ammatillisen koulutuksen kehittämistoimet hyödynnetään? Miten hyvät käytännöt saadaan pysyviksi toimintatavoiksi ja levitetään? Miten johto tukee toimintaa ja huolehtii, että kaikki (myös muut kuin hankkeissa toimivat) toteuttavat läpäisyn edistämistä?

KIITOS KAIKILLE TEHDYSTÄ TYÖSTÄ JA ANTOISAA TYÖSEMINAARIA POHDITAAN YHDESSÄ MITÄ OPITTU TÄHÄN MENNESSÄ? MITÄ TEEMME JATKOSSA, JOTTA TAVOITTEET SAAVUTETAAN ?