JAKSOSUUNNITELMA T IETO - JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ Sanna Kesti (2251899) 13.12.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lavian lukio.
Advertisements

Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Tietokoneavusteinen yhteisöllinen oppiminen (CSCL)
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Topirkka -portaali ja työssäoppimispaikat:  vähentää työssäoppimisen organisoimisesta aiheutuvaa työtä (varausjärjestelmä)  selkiyttää käytäntöjä oppilaitosten.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
QR- koodit ja mobiilitentti
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 1 – JOHDANTO KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
Sosiaalinen media muuttaa järjestötoimintaa Vapaaehtoistoiminnan laatu ja tukirakenne -seminaari Perttu Iso-Markku maailma.net.
Katso Aitolasta lisää:
YV9TV1-07 Mikron käyttöönotto ja ylläpito Juha Korhonen
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Suomalainen tietoyhteiskunta ja opetusteknologia • Tämän päivän suomalainen koulu  Innovatiivinen  Antaa mahdollisuuksia sekä opettajalle että oppilaalle.
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
OpinTori Marjatta Jomppanen Giellagas-instituutti.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Päreiden tekeminen Ongelmalähtöinen oppimisprosessi Tavoite: Opiskelija osaa tehdä päreitä.
Viestintää ja tiedonhallintaa helposti ja tehokkaasti Olli Aro Kehittämiskonsultti – Business Development Consultant.
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
Mikroblogit , & Soile Hietanen, Niklas Halttunen, Kauri Koponen, Eeva Jääskeläinen, Matti Karvinen, Susanna Kiljunen, Hanna Kankaanpää,
Sähköinen kirja oppimisympäristönä
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
TÄHTITIEDE: ASTROBIOLOGIA Kuvan lähde: Nasa. –Tähtitiedettä biologian ja maantieteen näkökulmasta –toinen pääteema on astrobiologia ja toinen taivaan.
Forssa Oppilaitosyhteistyön hyödyntäminen kyläsuunnitelmaa tehtäessä Kristiina Mattila, Yhteistyössä Vierumäki nousuun-hanke.
Minä oppijana 1 ov..
Työrauha ja haastavat tilanteet
Sosiaalisen median käyttötapoja lukion äidinkielen opetuksessa Moodle-oppimisympäristö ja muu sosiaalisen median välineistö oppikirjattoman opetuksen perustana.
Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Flickr-kuvahaku.
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Slideshare koonti Mervi Isola.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Hanke: Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävän opetuksen kehittäminen Valtionavustus lukiokoulutuksen TVT:n opetuskäytöön sekä laite ja tietoverkkohankintoihin.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
KOULUTUSPALVELUT, Paula Airaksinen Noppa-portaali opintoja sujuvoittamassa Paula Airaksinen, koulutuspalvelut.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Farkut kiertoon -projekti tekijä: Nina Kivimäki Munkkiniemen yhteiskoulu 2008.
Maija Laatikainen Anni Lantto Jannika Sammalkangas
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
TYÖTAPAVERSTAS Tea Kantola (KAT).
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ OPETTAJILLE Krista Auvinen 2011 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
ATTO- aineiden suorittaminen verkkopakettien avulla on saanut omaan suosion opiskelijoiden keskuudessa; tarvittaessa apuna oli erityisopettaja tai lisäopetustilan.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka
Verkko-oppimisympäristöt oppimisen tukena Tieto- ja viestintätekniikka pedagogisena työvälineenä Sallariina Haarala Pia Lipponen.
Sosiaalinen media kevyesti sulautettuna Hy / Antero Aunesluoma
PERINTEINEN LUOKKAOPETUS
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
Moodle, Connect Pro, wikit ja blogit oppimisen välineinä Kulttuuri ja luova ala Sulautuvan oppimisen seminaari Timo Raatikainen Lehtori, e-oppimisen.
TVT projekti esikoululaisille
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Opetusteknologiasta ja verkko-opetuksen tukihenkilötoiminnasta Katja Kunttu Viikin tiedekirjasto.
Perhe- ja jäämistöoikeuden peruskurssi 2012
Koppi-hanke Minna Saikkonen Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Jyväskylän Lyseon lukio Tikkakosken toimipiste THO / Minna Saikkonen.
Kokemuksia yhteistoiminnallisesta kemian opetuksesta lukiossa.
Sähköiset yo-kirjotukset
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Metallurgian seminaari
Esityksen transkriptio:

JAKSOSUUNNITELMA T IETO - JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ Sanna Kesti ( )

P SYKOLOGIAN KURSSI LUKIOSSA / PSYKOLOGIAN OPINTOJAKSO YLIOPISTOSSA Opiskelijat tutustuvat pienissä ryhmissä johonkin psykologian alaan liittyvään aiheeseen ja valmistelevat siitä esityksen, joka esitetään muille ryhmille. Opiskelijat opettavat oman aiheensa muille ja toimivat opettajina varsinaisen opettajan lisäksi. Kun opiskelijat joutuvat itse aktiivisesti tutustumaan aiheeseen ja ottamaan siitä selvää, he voivat oppia paremmin kuin pelkässä luentomuotoisessa opetuksessa. Opiskelijat oppivat myös mm. esiintymistaitoa sekä tiedonhakua ja analysointia.

V ÄLINEET Noise sensitive table -Hyvä apuväline ryhmätöissä -Ihmiset ottavat yleensä ryhmässä tietyn roolin -> auttaa tunnistamaan tämän roolin ja ehkä tarvittaessa muuttamaan sitä -Auttaa kaikkia ottamaan tasavertaisesti osaa keskusteluun

V ÄLINEET Perinteiset tietokoneet ja kannettavat -Opiskelijat käyttävät perinteisiä tietokoneita ja kannettavia esimerkiksi etsiäkseen internetistä tietoa ryhmätyönsä aiheesta -Opiskelijat tekevät myös esimerkiksi PowerPoint-esityksen tai muun vastaavan aiheestaan, jonka he esittävät muille ryhmille

V ÄLINEET Blogit & Wikit -Opiskelijat julkaisevat ryhmätyönsä myös blogissa, jolloin muut voivat helposti kommentoida niitä ja löytää ne myös esityksen jälkeen. -Wiki mahdollistaa yhteisöllisen työskentelyn paikasta riippumatta, joten opiskelijat voivat käyttää myös sitä hyödyksi ryhmätöissä

V ÄLINEET Älytaulut -Opiskelijat käyttävät apunaan älytaulua ryhmätöiden esittelemisessä muille -Älytaulu mahdollistaa paremman vuorovaikutuksen opiskelijoiden kanssa, kun esittelijä ei ole liian riippuvainen tietokoneesta -Älytaulun avulla esitykseen voi myös esimerkiksi lisätä jotain tai korostaa joitain tärkeitä asioita

L ÄHTEET age/3 style/256/My-computer-icon.png new/ehow/images/a06/jv/jn/cables-connect-dell- laptop-hdtv x800.jpg content/themes/hostalia/images/blog.png homepagefiles/cms/514258/Image/wiki.png tboard2.png