TOS-LASKUTUS 2010 Lehdistöinfo

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tilatuki ja kansallinen varanto
Advertisements

TARRALAPUT Huom. Esitettyjen tietojen muutokset mahdollisia Veli-Pekka Reskola Maaseutu- ja tukipolitiikkayksikkö Kesäkuu 2005.
Ohjelmaperusteiset tuet
Arvonlisävero kirjanpidossa
Kiinteistönkauppa sähköisesti
Tattari Fagopyrum esculentum.
Etuuksia koskevat kannanotot AKKU-johtoryhmän esitysten johdosta •Aikuiskoulutus on tullut myöhään tuen piiriin, ja sen taso on myös alhaisimpia. Ajatuksena.
Tero Tolvanen Luomuneuvoja ProAgria Etelä-Savo
TEKNIIKAN JA TIEDON TOIMIHENKILÖT TTT RY
Yhteisöosallisuusko kanta-asiakasohjelmien ja osuuskuntien jäsenetujen oleellinen ero? Osuustoimintatutkimuksen päivä Timo Niskanen.
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Vähennykset Asiakas Jäsen 1 Osk Muut jäsenet Toimittaja.
Case: City Car Club Autojen yhteiskäyttö Turussa Työpaja
3 April, 2017 Sonera Multi-SIM Internal.
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri
Ennakkomaksut Saadut ennakkomaksut Maksetut ennakkomaksut Muut ennakot
Geenituntemus kasvinjalostajan apuna - käytännön viljelyn näkökulma
Jari Tikkanen ProAgria Keski-Pohjanmaa
Syyskuu 2013 Järjestöryhmä 1 Tuottajayhdistysten jäsenmaksulaskutus v •Yhtenäiseen euromaksualueeseen SEPAan siirtymisen myötä suoraveloitus päättyy.
Reijo Käki Luomuneuvoja ProAgria Kymenlaakso
Arvonlisävero budjetoinnissa
Maataloustukien täydentävät ehdot Viherryttämistuki
Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
Luomutilan mahdollisuudet omavaraiseen rehuvalkuaisen tuotantoon
Viljan sopimustuotannon sähköinen toimintamalli
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Tukioikeuksien siirrot
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Luetaanpa lakia V syksyllä tuli useita yhteydenottoja ja muita tietoja maiden käytön epätietoisuudesta Mitä laki sanoo?
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
Finnan metatiedon avoimuus, kysymyksiä: Onko Finnan palvelusopimuksen nykyinen metatiedon avoimuutta koskeva muotoilu ollut selkeä? Onko avoin metatieto.
TYÖSOPIMUS.
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Kuntien valtionavut ja valtionosuusjärjestelmä
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Tero Tolvanen Luomuneuvoja ProAgria Etelä-Savo
Neoliittinen vallankumous
MTK:n tuki-infot Kevät 2015
Oikeus ja kamppailut 7. luento. Kamppailu Regiimien Juristien Analytiikka Grogan, Open Door, X Dodge v. Ford Lüth Yksilöiden Ensimmäinen tapaus.
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
Luonnonhaittakorvaus Varsinais-Suomen Ely-keskus, Maatalouden valvontayksikkö.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Perustuki & Peltokasvipalkkio Crusell, Uusikaupunki.
Lakitieto TAVARAN JA PALVELUSTEN KAUPPA. KULUTTAJANSUOJALAKI Suojaa ostajaa, kun myyjänä ammattilainen ja ostajana yksityinen Suojaa ostajaa, kun myyjänä.
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Heli Varpula Maaseutuasiamies YTA Huittinen
Luento 4: Päistehaitta & Supistumishaitta
Viljatoimikunta Rantasipi Hyvinkää
Henkilökierto valtionhallinnossa
SIEMENKAUPPA JARMO TERVALA
Oppimateriaalien tekijänoikeudet ja sopimustarpeet
Harmony kauran lannoitus
TALOUSVESI- Ulkopuoliset asiantuntijat, näytteenottajat ja vesityökortti. Roosa Aavikko, Antti Halonen, Lasse Hämäläinen, Paul ” Waffa” Streng & Tomi.
Bruttopalkasta nettopalkkaan
OSA II Luotot ja takaus. OSA II Luotot ja takaus.
Maaseutuelinkeinoviranomaisten talvipäivät
Viljamarkkinoiden tulevaisuusnäkymät, syksyn hintataso
KAARLEBOR MYÖHÄINEN MONITAHOINEN OHRA
Hankkija Oy Ajankohtaiset asiat
Ympäristökorvauksen korvauskelpoisuus ja sitoumusten muutokset
Luomusitoumus Yleistä luomukorvauksesta Oma erillinen tukijärjestelmä
TOIMITUSEHDOT.
Viljat.
Viljat.
LIIKEKILPAILU Kilpailulaki /948. LIIKEKILPAILU Kilpailulaki /948.
Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
Esityksen transkriptio:

TOS-LASKUTUS 2010 Lehdistöinfo 29.11.2010

SATOKAUDEN 2010 TOS-LASKUTUS Laskut postitetaan viikolla 49 Kasvulohkolomakkeilla ilmoitetut tiedot Huomautusaikaa 2 viikkoa Maksuaikaa 30 päivää Mahdollisuus maksaa vuodenvaihteen molemmin puolin Laskujen mukana saatekirje ja esite

TOS-MAKSUT SATOKAUDELTA 2010 viljat, herne ja härkäpapu 3,99 €/ha + alv peruna 22 €/ha + alv

MAKSUVELVOLLISUUS Jalostaja omistaa lajikkeen ja määrittelee sen käyttöehdot Farmers´priviledge on laissa säädetty poikkeus, joka antaa viljelijälle oikeuden käyttää TOS- siementä jalostajalle suoritettavaa maksua vastaan Poikkeus koskee vain tiettyjä kasvilajeja Järjestöillä on oikeus sopia maksun tasosta

MAKSUVELVOLLISUUDEN SYNTYMINEN Kylvöhetkellä, kun viljelijä ottaa TOS-siemenen käyttöön Viljelijä hyväksyy samalla järjestöjen välisen sopimuksen ja sitoutuu sen ehtoihin => syntyy sopimussuhde viljelijän ja kasvinjalostajan välille.  Kasvinjalostajat ovat valtuuttaneet SKY:n hoitamaan TOS-laskutuksen.

TOS-MAKSUILLA UUSIA LAJIKKEITA Suomessa matala käyttöaste sertifioidulla TOS-maksu elintärkeä rahoituslähde SKY tilittää 100 % TOS-maksuista jalostajille Jalostus on voinut panostaa Suomen oloihin Tuloksena hyvät lajikkeet

KASVINJALOSTUKSEN HYÖTY VILJELIJÄLLE (esimerkki) Uusi aikainen ohra viljelyyn (WolmariBOR) Edut vanhaan lajikkeeseen (Artturi/Rolfi): sato +11 % taudinkestävyys (yl. ei tautitorj. tarvetta) luja korsi (säästöä puinti- ja kuivauskust) jyvän laatu parempi (parempi hinta) Aikaisia ohria viljelyssä noin 130 tha

KASVINJALOSTUKSEN HYÖTY VILJELIJÄLLE ” vitosella satasen tuotto ” + luja korsi + jyvän laatu TOS 3,99 €/ha (sertif. 30 %)

MAKSUVELVOLLISUUDEN RAJOITUKSET Maksuvelvollisuutta ei ole eikä laskua lähetetä: kansallisesti suojatuista viljakasvilajikkeista, kun tilan koko peltoala yhteensä alle 10 ha EU-suojatuista viljakasvilajikkeista, kun tilan koko kasvinviljelyala on pienempi kuin CAP-raja sillä alueella kansallisesti suojatuista perunalajikkeista, kun tilan koko peruna- ala (suojatut ja vapaat lajikkeet yhteensä) on alle 2 ha avomaalla, tai alle 1 ha katteenalaista varhaisperunaa. EU-suojatuista perunalajikkeista, kun tilan koko peruna-ala (suojatut ja vapaat lajikkeet yhteensä) on alle 7 ha. Hakuoppaassa (ja siihen myöhemmin lisätyssä liitteessä) on annettu tietoja TOS-maksusta, suojatuista lajikkeista ja suojaustavasta (FIN/EU).

MAKSUVELVOLLISUUDEN ULOTTUVUUDET Peltoala Kaikki viljelyyn käytetty peltoala sen tukikelpoisuudesta riippumatta Kasvulohkoittain sama ala, jolta tukikelpoisen pellon ollessa kysymyksessä maksetaan tukea Viljelijä Viljelijä on se, joka tukihakemuksessa ilmoitettu viljelijäksi Suomessa  

MAKSUVELVOLLISUUDEN ULOTTUVUUDET Maksuvelvollisuus ei riipu tilan tuotantosuunnasta sadon käyttötarkoituksesta tuottajajärjestön jäsenyydestä yritysmuodosta (henkilöt, yhteenliittymät ja yhteisöt, joilla on viljelijän status) toiminnanharjoittajan oikeudellisesta asemasta (viljelijät, kunnat, kuntainliiton koulutilat, valtion vankilat ym.)

1. Pitääkö TOS-maksu maksaa, jos viljelijä on itse tuottanut kylvösiemenen? Vastaus: Maksu on korvaus lajikkeen käyttöoikeudesta, ei itse siementavarasta. TOS-maksu peritään kaikesta muusta, kuin sertifioidusta siemenestä. Kyllä Ei

2. Pitääkö korvaus maksaa, jos tilan omalla siemenellä kylvetyltä lohkolta ei korjata satoa? Kyllä Ei Vastaus: Käyttökorvaus määräytyy kylvöhetkellä, jolloin viljelijä hyväksyy TOS-sopimuksen. Myöskään sadon käyttötarkoitus ei vaikuta maksuvelvollisuuteen.

Vaikuttaako tilakoko TOS-maksuvelvollisuuteen? 3. Vaikuttaako tilakoko TOS-maksuvelvollisuuteen? Kyllä Ei Vastaus: Pienviljelijä on vapautettu TOS-maksuista. Kansallisesti suojattujen lajikkeiden osalta TOS-maksuvelvollisia ovat yli kymmenen peltohehtaarin tilat sekä perunan osalta kaikki vähintään kaksi hehtaaria perunaa tai vähintään hehtaarin katteenalaista varhaisperunaa viljelevät tilat. EU-suojattujen lajikkeiden osalta TOS-maksuvelvollisuus koskee yli 92 tonnia laskennallista satoa tuottavia tiloja, perunan osalta kuitenkin kaikkia vähintään 7 hehtaaria perunaa viljeleviä tiloja.

Voiko naapurilta ostettua viljaa käyttää kylvösiemenenä? 4. Voiko naapurilta ostettua viljaa käyttää kylvösiemenenä? Kyllä Ei Vastaus: Siemenkauppaa sääntelee siemenkauppalaki sekä laki kasvinjalostajanoikeudesta, joiden mukaan vain sertifioitua siementä saa Suomessa kaupata kylvösiemeneksi. Naapurilta ostetun viljan käyttäminen kylvösiemeneksi rikkoo kasvinjalostajanoikutta ja on siten laitonta.

5. Koskeeko TOS:n käytöstä maksettava korvaus viljelijöitä, jotka eivät ole tuottajajärjestön jäseniä? Kyllä Ei Vastaus: Viljelijän lakiin perustuva velvollisuus suorittaa käyttöoikeuskorvaus on yleinen eikä riipu siitä, onko hän tuottajajärjestön jäsen. Kylväessään TOS:n piiriin kuuluvaa siementä viljelijä hyväksyy järjestöjen välillä tehdyn sopimuksen ja sitoutuu TOS-maksun suorittamiseen sen mukaisesti.

KASVINJALOSTUKSEN HYÖTY VILJELIJÄLLE