Sama keho ja sama pää koko elämän

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tupakoinnin aloittaminen
Advertisements

Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Kannabis valistajan haasteena
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Päihdetilastollinen vuosikirja 2012
Tupakka ja ympäristö.
NOPS – hanke Hyria Karankatu 3-5 NOPS -seminaari
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
Rakkaat ystäväni!.
Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?
RIIPPUVUUS eli ADDIKTIO
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakointi ja sen vaikutukset
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Päihdekysely /ELT Alkoholi- ja huumetutkimus1 PÄIHDEKYSELY 2002.
Kiinni tupakkaan Tupakointi vie elinvoimaa * Keskustelunaiheita
Terveystieto 7.
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakointi ja työelämä
Riippuvuus tupakoinnista
Sininauhaliiton Jäsenjärjestöpäivät 2009
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
Alkoholi.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
Väittämiä PÄIHDEHUOLTO/SANNA KUUSSAARI On jokaisen oma asia käyttääkö päihteitä vai ei  Perheen hyvinvointi  Alkoholin liikakäyttö on työikäisten.
9 Mielihyvä ja riippuvuudet
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
11. UNI JA LEPO Terveystieto 7.
Päihdetilastollinen vuosikirja 2015 Tuomo Varis Sirpa Virtanen Tuomo Varis ja Sirpa Virtanen.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Alkoholista asiallisesti
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Medialukutaito Kuva: Tussitaikurit.
NYKYAIKA JA TERVEYS Hurtig
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua sähkösavukkeesta
Alkoholin haittavaikutukset
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihdyttäviä paineita
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Keskustelua nikotiinituotteista
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
Alkoholista asiallista kpl.24
8 Riippuvuus.
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
Esityksen transkriptio:

Sama keho ja sama pää koko elämän Päihteet haittaavat nuoren fyysistä kehitystä. Mitä aikaisemmin päihteiden käytön aloittaa, sitä enemmän haittavaikutuksia elimistölle kasautuu. Jokaisella on sama ruumis koko elämän, mieti miten omasi kestää mahdollisimman pitkälle mahdollisimman terveenä. Lähde: www.paihdelinkki.fi

Ota vastuu omista teoistasi Alkoholin ja tupakan käyttö on kielletty alle 18 v, laittomien huumausaineiden kaikilta. Myös alkoholi ja tupakka ovat haitallisia aineita, vaikka laki sallii käytön aikuisille. Fyysinen kypsyminen ei tarkoita, että pitäisi alkaa käyttää päihteitä. Perheen sääntöjen noudattaminen merkitsee vastuunottamista ja kykyä pitää lupaukset. Lähde: www.paihdelinkki.fi

Holtiton humala on vaarallista Alkoholi on elimistölle haitallista, mutta ikäviä seurauksia voi syntyä kohtuuttoman alkoholin käytön seurauksena. Humalaan ei kuulu se, että voi tehdä "ihan mitä vaan". Harkitsemattomista teoista voi syntyä pysyvää haittaa esim. sukupuolitaudit, loukkaantumiset tapaturmissa tai riidat ystäväpiirissä. Lähde: www.paihdelinkki.fi,

Sammuminen on myrkytystila Älä koskaan jätä sammunutta ihmistä ilman huolenpitoa. Jotkut käyttävät hyväkseen toisten syvää päihdetilaa, esimerkiksi tyrmäystippoja käytetään myös Suomessa. Kannattaa miettiä kenen juomia juo! Lähde: www.paihdelinkki.fi, Alkoholin vaikutukset elimistöön ja terveyteen. Alko Oy.

Alkoholin haittoja Alkoholi lihottaa ja pöhöttää. Yksi alkoholigramma sisältää lähes yhtä paljon energiaa kuin rasva. Päihteillä yritetään usein lievittää ahdistusta ja stressiä, mutta pidemmän päälle käyttö tuo ongelmia ja riippuvuutta. Alkoholilla ja lääkkeillä voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia. Jos käyttää alkoholia lääkityksen aikana, tulee aina selvittää, mitä yhteiskäytöstä voi seurata. Lähde: Alkoholin vaikutukset elimistöön ja terveyteen. Alko Oy.

Tupakoinnin haittoja Tupakan savun hengittäminen on vaarallista, vaikka ei itse polttaisikaan. Kasvuikäiselle erityisen haitallista, sillä tupakointi lyhentää pituuskasvua ja estää keuhkojen kehittymistä täyteen mittaan. Mitä nuorempana on aloittanut, sitä enemmän haitallisia aineita kerääntyy elimistöön. www.tyokalupakki.net, www.irtihuumeista.fi

Mitä muut nuoret oikeasti tekevät? Suurin osa nuorista arvioi, että muut käyttävät alkoholia useammin kuin he itse. Ryhmän paine on siis osaksi kuviteltua!! Kerran kuukaudessa humaltuvat 14-vuotiaat ovat vähemmistön edustajia. Lähde: Nuorten terveystapatutkimus 2003

Pohdittavaksi Miksi nuoret kuvittelevat muiden käyttävän enemmän päihteitä kuin he itse? Mikä tekee humalahakuisesta alkoholinkäytöstä säännön nuorten keskuudessa? Minkälaisia taitoja kehittämällä voisi humalajuomisesta päästä eroon? Kannattaako ottaa riski ja käyttää päihteitä jo alaikäisenä? Mitä voi koitua holtittomasta humalasta?