Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?"— Esityksen transkriptio:

1 Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?

2 Alkoholilaki Tarkoituksena ehkäistä alkoholista aiheutuvia yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Eli? Alkoholin tarjoaminen ja hankkiminen alle 18- vuotiaalle on rikos. Entä jos vanhemmat tarjoavat? Humalatilaa ei väkivaltarikoksissa oteta huomioon lieventävänä tekijänä. Alkoholin mainostamista rajoitetaan lailla.

3 Alkoholin häviäminen elimistöstä Alkoholi hajoaa maksassa. Jos elimistössä on alkoholi, maksan normaalitoiminta on lamaantunut. Alkoholi poistuu elimistöstä tasaisella nopeudella (yksilöllisiä eroja on). – 1 alkoholiannos -> 2 tuntia Poistumisnopeuteen ei voi itse vaikuttaa! (ei kahvilla, ei lenkkeilyllä ei saunalla..)

4 Kaveria ei jätetä Sammuminen tarkoittaa tajunnan menetystä liiallisen alkoholin käytön seurauksena. Vrt. Nukahtaminen Älä jätä sammunutta koskaan yksin! Käännä kylkiasentoon, jottei sammunut tukehdu kieleensä tai oksennukseensa.

5 Milloin ambulanssi? Sammunut ei hengitä. Sammunutta ei saa hereille. Jos alkoholia on juotu suuri määrä nopeasti ja siitä seuraa tajuttomuus. Sammunut on ollut kylmässä. Jos havaitset merkkejä esim. pään vammoista. Suomessa kuolee vuosittain 400 henkilöä äkilliseen etanoli- eli alkoholimyrkytykseen.

6 Miksi alkoholi on nuorelle vaarallisempaa kuin aikuiselle? Selitä sana krapula. Miksi krapulassa on paha olo? Miksi krapulassa ei saa lähteä lenkille? Miksi alkoholi ja lääkkeet ovat yhtä aikaa riski? Kuinka voi välttää humalan? Mitä tarkoittaa alkoholismi?


Lataa ppt "Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google