Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Auringon silta Runokokoelmasta 4 Siellä jossakin, Kerro kuiskaten
Advertisements

C ognitive A ffective T raining Peter 12 v: Kesäsunnuntai •Toiveikas, arvio 7 •Tänä viikonloppuna menen Strandbolle.. Eilen aikuiset sanoivat, että mennään.
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Heijastuksia elämästä
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
Pikkupoika kysyi isältään...
TAITOTASO 5 = TAITAJAN TAIDOT
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Jumalan kanssa.
Runokokoelmasta 2 Lumivalkoinen © Jorma Piippo
Hei, minä olen vahvin… Klikkaa itse Tiedät kai, ettei me kissat olla koskaan pelänneet koiria.
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
JALANJÄLJET HIEKASSA - käännös englanninkielisestä tekstistä
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Rin Tin Tin, typerä piski, joka murisi mulle! Jos etsit kadonnutta aikaa, jotain josta jouduit luopumaan, liian usein huomaat ei se totta ollutkaan. Ja.
Jussi (1) _______________ paljon urheilua.
Marjan tarina.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Kaksi nunnaa lähti luostarista kaupunkiin myymään pikkuleipiä
NAISEN ITSETUNTO.
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Onko huono päivä??.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Kappale 4: Hanna kulta! Milloin Pedro haluaisi matkustaa Hannan kanssa Brasiliaan? Miksi? Miksi Pedron äiti pitää Hannaa sankarina? Mitä Pedro tekee viikonloppuna?
Epätoivoisena katsoo pomo kelloaan, ja toteaa, että hänen alaisensa ei ehdi ajoissa pitämään erittäin tärkeää tiedotusta konferenssiin, joka on juuri alkamassa.
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Pikkupoika kysyi isältään...
Tapahtukoon sinun tahtosi
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit eilen? Mitä hän teki eilen?
JEESUKSEN LAPSUUS.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Kappale 4 Kysy kysymys parilta, vastaus on tekstissä! s. 121 – 122 Mitä Alex teki viikonloppuna? Mitä Olga teki lauantaina? Mitä Olga teki sunnuntaina?
MITEN KÄSITELLÄ LAPSEN KANSSA ISÄTTÖMYYTTÄ?
Hamsteri Hamsteri kuuluu jyrsiöihin.
Niko Saarinen.
Lentokone on juuri putoamassa. Koneessa on 5 matkustajaa mutta vain 4 laskuvarjoa.
Kertausta tärkeimmistä asioista
Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015
Tottelematon pikkupingviini. Pete-pingviini herää ja haukottelee huoneessaan. Samanaikaisesti aurinko nousee ja taustalla kuuluu musiikkia ja linnunlaulua.
Neitsyt Maria.
Suomi 2A Maanantai 15. helmikuuta 2016 North South Ladies.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Hyvää elämää maaseudulla
Kertausta tärkeimmistä asioista
Nalle Puhin viisauksia
Esityksen transkriptio:

Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut. Millaista on hautajaisissa? Miten surun kanssa voi elää? Teksti Helka Pärssinen Kuvat Anne-Mari Teukku

Hei! Minä olen Ville. Katselen usein kuvaa tähtitaivaasta, koska kuva lohduttaa minua. Muistan silloin metsäretkemme, joita teimme usein isoisän kanssa silloin, kun isoisä oli vielä terve. Sitten isoisä sairastui vakavasti.

Eräänä aamuna kun heräsin, äiti itki Eräänä aamuna kun heräsin, äiti itki. Menin äidin syliin ja katsoin ihmettelevästi. Äiti kertoi, että isoisän ei tarvitse enää sairastaa ja maata sairaalassa. Isoisä oli kuollut yöllä. Tulin surulliseksi. Sillä viikolla en mennyt hoitoon, äiti ja isäkin olivat kotona. Isoisä oli ollut minulle rakas. Miksi en enää saisi nähdä häntä? Äiti sanoi, että isoisä oli nyt taivaan kodissa. Hänen oli hyvä olla. Huomasin, että itku helpottaa, kun on suuri suru.

Järjestettiin hautajaiset. Aikuisilla oli mustat vaatteet Järjestettiin hautajaiset. Aikuisilla oli mustat vaatteet. Serkullani Iidalla oli ihana sininen mekko. Oli mukavaa päästä leikkimään Iidan kanssa pitkästä aikaa! Ensin oli siunaustilaisuus kirkossa. Siellä pappi sanoi, että kuolema on portti iäiseen elämään ja että kuoleman jälkeen päästään taivaaseen. Taivaassa on kultaisia katuja ja siellä saa laulaa enkelien kanssa ja aina on hauskaa. Isoisän arkku oli kirkossa alttarin edessä. Urut soivat upeasti. Papilla oli sanko ja hiekkalapio. Hän laittoi hiekkaa arkulle ja kertoi, että vaikka meidän ruumiimme muuttuu maaksi, taivaassa me saadaan uusi ruumis, eikä koskaan tarvitse olla kipeä.

Siunaustilaisuuden jälkeen isoisän arkku kannettiin hautausmaalle ja laskettiin hautaan. Minä sain Iidan kanssa heittää arkun päälle kukkakimpun. Haudan päälle laitettiin kansi, jolle sukulaiset toivat isoja kukkakimppuja. Jotkut lausuivat muistosanoja. Pirjo-täti yritti laulaa, mutta laulu juuttui kurkkuun, koska häntä alkoi itkettää.

Muistotilaisuus järjestettiin seurakuntatalolla Muistotilaisuus järjestettiin seurakuntatalolla. Siellä kerrottiin hauskoja tarinoita isoisän elämän varrelta. Sain juoda limpparia niin paljon kuin halusin. Kakku oli herkkua! Isoisä hymyili valokuvassa. Ihan kuin hän olisi halunnut sanoa minulle: “Hei, Ville! Täällä taivaassa on hyvä olla. Kasva isoksi ja elä hyvä elämä. Taivaassa tavataan!”

Nyt isoisän kuolemasta on kulunut jo jonkin aikaa Nyt isoisän kuolemasta on kulunut jo jonkin aikaa. Kesällä me käydään isoisän haudalla viemässä kukkia ja talvella kynttilöitä. Aina välillä äiti vielä itkee siellä haudalla. Mutta se itku on jo jotenkin lämmintä ja helpottunutta. Taivaassa tavataan, isoisä!