Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jussi (1) _______________ paljon urheilua.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jussi (1) _______________ paljon urheilua."— Esityksen transkriptio:

1 Kappale 6, harjoitus 7, s. 52 Vælg et verbum og bøj det efter subjekt-personen

2 Jussi (1) _______________ paljon urheilua.
Jussi harrastaa paljon urheilua. / J. dyrker meget idræt Hän _________________ (2) jalkapalloa ja tennistä. Hän pelaa jalkapalloa ja tennistä. / Hans spiller fodbold og tennis. Hän (3) ______________ usein aamulla viisi kilometriä puistossa Hän juoksee usein aamulla viisi kilometriä puistossa Han løber ofte 5 km i parken om morgenen.

3 Talvella hän (4) _______________ ja kesällä hän (5) ____________.
Talvella hän luistelee, ja kesällä hän pyöräilee. Om vinteren står han på skøjter , og om sommeren cykler han. Jussilla on myös muita harrastuksia. Hän (6) ___________ postimerkkejä. Jussi har også andre hobbies. Han samler på frimærker. Torstaisin hän (3) ______________ italiaa työväenopistossa. Torstaisin hän opiskelee italiaa työväenopistossa. Hver mandag studerer han italiensk på AOF (iltakoulussa).

4 Sommetider er han dovn. Han ser fjernsyn og spiser pop corn.
Joskus Jussi on laiska. Silloin hän (8) _______ televisiota ja (9) _____ pop cornia. Joskus Jussi on laiska. Silloin hän katsoo televisiota ja syö pop cornia. Sommetider er han dovn. Han ser fjernsyn og spiser pop corn. Jussi (10) ________ yksin, mutta hänellä on tyttöystävä Reija. Jussi asuu yksin, mutta hänellä on tyttöystävä Reija. Jussi bor alene, men han har en veninde, Reija. Reija ja Jussi (11) ________ usein elokuvissa. Reija ja Jussi käyvät usein elokuvissa. Reija ja Jussi går ofte i biografen.

5 He myös (12) _____ yhdessä ruokaa.
He myös tekevät yhdessä ruokaa. De laver også mad sammen. He (13) ________ italialaista ruokaa: pitsaa ja spagettia. He rakastavat italialaista ruokaa: pitsaa ja spagettia. / De elsker italiensk mad: pizza og spaghetti. Jussi itse (11) ________ näin: Jussi itse sanoo näin: Jussi siger selv sådan her:

6 ”Minä (15) _____ työssä huonekalukaupassa.
Minä olen työssä huonekalukaupassa. Jeg arbejder i en møbelforretning. Minä (16) ________ siellä mattoja. Minä myyn siellä mattoja. Jeg sælger tæpper der. Tulevaisuudessa minä (11) ________ työhön urheiluliikkeeseen. Tulevaisuudessa minä haluan työhön urheiluliikkeeseen, koska urheilu on minulle rakas harrastus . / I fremtiden vil jeg gerne arbejde i en sportsforretning, fordi sport er en kær hobby for mig.

7 Me Reijan kanssa (18) _____ naimisiin ensi kesänä.
Me Reijan kanssa menemme naimisiin ensi kesänä Vi skal giftes i sommer. Me (19) ________ nyt isoa asuntoa, Me etsimme nyt isoa asuntoa. Vi leder nu efter en større bolig. koska (20) ________, että pian (21) __________ lapsia. fordi vi vil gerne snart have børn.


Lataa ppt "Jussi (1) _______________ paljon urheilua."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google