Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: 1 - 12. Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: 1 - 12. Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,"— Esityksen transkriptio:

1 Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: 1 - 12

2 Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana, Jerusalemiin tuli idästä tietäjiä. 2. He kysyivät: "Missä se juutalaisten kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme." 3. Kuullessaan tästä kuningas Herodes pelästyi, ja hänen kanssaan koko Jerusalem. 4. Hän kutsui koolle kansan ylipapit ja lainopettajat ja tiedusteli heiltä, missä messiaan oli määrä syntyä.

3 5. "Juudean Betlehemissä", he vastasivat, "sillä näin on ilmoitettu profeetan kirjassa: 6. - Sinä, Juudan Betlehem, et ole suinkaan vähäisin heimosi valtiaista, sillä sinusta lähtee hallitsija, joka on kaitseva kansaani Israelia." 7. Silloin Herodes kutsui salaa tietäjät luokseen ja otti heiltä juurta jaksain selville, milloin tähti oli tullut näkyviin. 8. Sitten hän lähetti heidät Betlehemiin. "Menkää sinne", hän sanoi, "ja ottakaa asiasta tarkka selko. Kun löydätte lapsen, niin ilmoittakaa minulle, jotta minäkin voisin tulla kumartamaan häntä."

4 9. Kuninkaan sanat kuultuaan tietäjät lähtivät matkaan, ja tähti, jonka he olivat nähneet nousevan taivaalle, kulki heidän edellään. Kun tähti tuli sen paikan yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen. 10. Miehet näkivät tähden, ja heidät valtasi suuri ilo. 11. He menivät taloon ja näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Silloin he maahan heittäytyen kumarsivat lasta, avasivat arkkunsa ja antoivat hänelle kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa. 12. Unessa Jumala varoitti tietäjiä palaamasta Herodeksen luo, ja niin he menivät toista tietä takaisin omaan maahansa.

5

6 Profetioiden täyttymys Idän tietäjät – Niniven asukkaat Kaksi joukkoa?

7

8

9 Herodes Suuri - taitava ja älykäs hallitsija - hyväntekijä - sairas julmuri - ajanlaskumme alku?

10 Itämaan viisaat - korkeakulttuurin keskeltä

11 Ex oriente lux

12 (Jumalan) viestinnän periaatteita - lähiviestintä - Vanhan testamentin profetiat – kirjallinen viestintä - suoraviestintä?

13 Media ohjaa käyttäjäänsä.

14 Makromedia

15 Mikä tähti(-ilmiö)? Jupiter-Saturnus? Supernova? Komeetta? Muuta? Yliluonnollinen – ihme?

16 Pakanakansat mukana Ketä Jumala käyttää?

17 Identiteettikriisi? Jeesus-identiteetti!

18 ”KULTTUURIEN TÖRMÄYS VAI KOHTAAMINEN II” Kurssi maahanmuuttajien kohtaamiseksi Suomessa, 6.-8.3. 2009, Kansanlähetyksen Lähetyskoti, Kauppakatu 13, ja Huhtasuon kirkko, Nevakatu 6, Jyväskylä Kurssin tavoite: - lisätä ymmärrystämme erityisesti persialaisesta ja kurdilaisesta kulttuuriympäristöstä ja - vahvistaa valmiuksiamme kohdata maahanmuutajia ihmisinä kristillistä sanomaa esilläpitäen Kurssille haku/ ilmoittautuminen tänään Leipäsunnuntain jälkeen Kahviossa Reino Saarelmalle!

19 Mikä voi auttaa? Rukouspalvelu/ sielunhoito Ehtoollinen Uskontunnustus


Lataa ppt "Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: 1 - 12. Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google