Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. – 24.5.2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kypsyysnäyte Kypsyysnäyte on oppimiskokemus ja työnäyte sekä väline opinnäytetyön esilletuontiin.
Advertisements

Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi 
Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
Itä-Suomen ESR –ohjelma Toteutus ajalla
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Ammattikielten ja -viestinnän yhdistys ProfLang
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
HOPSista Eli mistä tässä onkaan kysymys? TAIKOPEDA
KORKEAKOULUN KIELIPOLIITTISET LINJAUKSET Anneli Airola Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kielten ja viestinnän vastuuopettajat
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
”Laadukasta osaamista ja ammattitaitoista, pätevää väkeä” AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN OPETUKSEN LAADUN ITSEARVIOINTI Anneli Airola, Pohjois-Karjalan.
Eurooppalainen kielisalkku ammattikorkeakoulussa
TTL Sosiaalisessa mediassa
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä
TYÖRENKAIDEN TOIMINTA JA TULOKSET Pyöreän pöydän dialogi
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
TKI ja työelämäyhteistyö - teemaryhmä
 Suvi-työryhmä ehdotti erillistä S2-kypsyysnäytettä maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille.  Oikeusministeriön lausunto varovaisen myönteinen.
Suomen kieltä ja viestintää yhteisnäyttelyn myötä Ilona Tanskanen
Kalevan digitaaliset mediat ovat alueellisen mainostajan merkittävin sähköinen mainosväline
Hämeen ammattikorkeakoulu AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
Kuntauudistus Henna Virkkunen hallinto- ja kuntaministeri Aamukahvit Smolnassa
EuroSkills 2010 Lissabon Portugal 4 – Esimerkkipohja.
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
LIIKE-RESTO-OPS-linjaukset Kaija Sääski.
Laatukriteerien pilotointi ja itsearvioinnin toteutus KAOssa Esa Oikarinen Koulutuspäällikkö Kainuun ammattiopisto.
Opinnäytetyöprosessi Perustutkinnot
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Raija Hirvonen ARVO Moniammatillisen opettajuuden ja oppimisen kehittäminen Toteutusmuodot.
TraiNet-verkosto puhuu nyt kielillä − harjoittelu ulkomailla antaa kilpailuedun Haaga-Helia amk, Helsinki.
1 TL HUS virkistys ja liikuntakysely v Kyselyn yhteenveto.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
Joustava opintoketju Pohjois- Savossa –hankkeen loppuseminaari Tuula Peura Ulla Kekäläinen Joustava opintoketju Pohjois-Savossa.
FUAS Kielet ja viestintä
HOK työryhmä Ammattitaidon hankkimista täydentävien opintojen suorittaminen PIRKOn sisällä  VAKIO-CASE - joustavat opintopolut ammattitaidon.
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Opintojen mitoitus korkeakouluissa Marianne Isola / Suvi Jutila W5W.
Esittäytyminen Tuomas Korkalainen Metropolia. Kuka olet? Projektisuunnittelija, Metropolia kulttuuri ja luova ala, elokuvan ja tv:n koulutusohjelma Reititin.
Joustavuutta oppimiseen Tavoitteet: -verkoston yhteiset tavoitteet joustavat opintopolut osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -AmisURA-hankkeen.
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Yritysviestintä, hankeviestintä, projektiviestintä
TEEMARYHMÄ 1. PROFIILIN JA TUNNETTUUDEN EDISTÄMINEN TKI -päivät Porissa 2011.
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Näkemyksiä, kokemuksia ja ajatuksia opettajatuutoroinnista Minna Nieminen SAMOK ry. Sisältö: 1) Opettajatuutoroinnin hyödyt opiskelijalle 2) Opettajatuutoroinnin.
Vanhempainilta Sari Vahtera ja Anne Mattsson
Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi
TUHA-verkoston tapaaminen
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
TIPTOP – Tietoon perustuvaa tukea opiskelijan opinto- ja urapolulle
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
KISÄLLISTÄ MESTARI TUPA ANTERO STENIUS.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Suvi-verkoston kuulumiset
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Pasi Lankinen, suomen kielen ja viestinnän yliopettaja
Esityksen transkriptio:

Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –

Kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi • 8–9 valittua jäsentä • Kokouksia 4/vuosi Kielten ja viestinnän vastuuopettajat Kokoontuminen 2 /vuosi Osallistujia 20; 1–2/AMK AMK:jen kielten ja viestinnän opettajat (noin 1100) Neuvottelupäivät joka toinen vuosi Osallistujia n. 200 Suomen kielen ja viestinnän opettajat (noin 200) Kokoontuminen 1/vuosi Osallistujia 40–60 Suvi-työryhmä • noin 10 jäsentä • Kokouksia 3–4/vuosi Maailman kielet Yhteistyöverkostoa rakennetaan Ruotsin opettajat (120) Kokoontuminen 1/vuosi Osallistujia 50–80 Hoppet • 8 jäsentä • Kokouksia 4–5/vuosi Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opettajien verkosto (päivitetty ) S2-opettajat, 44 jäsentä Kokoontumisia 1-2 / vuosi Verkoston vetäjä (vaihtuva)

Suvi-työryhmän tehtävät • kehittää suomen kielen ja viestinnän opetusta ammattikorkeakouluissa • organisoida ammattikorkeakoulujen suomen kielen ja viestinnän opettajien yhteistyötä ja tarjota kollegiaalista tukea • tukea suvi-opettajien ammatillista kehittymistä

Suvi-työryhmän toiminnan teemat )Integrointi 2)Viestintä YAMK-opinnoissa Suvi-työryhmän toiminnan keinot 1)Erilaiset selvitykset ja kartoitukset, hyvät käytänteet -> tiedon levittäminen 2)Verkostotapaamiset  Soluttaudutaan toisten järjestämiin. 3)Suvi-blogi  Keskitetään tiedottaminen tänne. 

Viestintä YAMK-opinnoissa Kysely AMK:jen kielten ja viestinnän opettajien neuvottelupäivillä 2010 Seinäjoella Miten viestinnän opettaja mukana YAMK:ssa?18 AMK, 41 vastaajaa Ei mitenkään9 Ohjaa opinnäytetöitä kuten alemmassakin7 Lukee kypsyysnäytteet6 Muutama tunti luentoa opinnäytetöihin liittyen4 Ohjaa opinnäytetöitä ongelmatapauksissa3 Osallistuu seminaareihin3 Ei vastannut9 Yksittäisiä mainintoja kirjoittamisen tukipäivästä, yksilöohjauksesta palaverissa tai sähköpostilla, ohjauskeskustelusta, mentoroinnista. Joillain ammattikorkeakouluilla (esim. Lahdessa) on myös opintojaksoja.

Viestintä YAMK-opinnoissa Kysely Suvi-työryhmän aktiivijäsenille 2/2013 Vastauksia saatiin 8/10 Miten viestintää YAMK-opinnoissa?Monessako amk:ssa? Ei mitään1 Opinnäytetöiden ohjaus (yksilöohjaus, ryhmäohjaus, työpajaohjaus, klinikkaohjaus) 6 Kypsyysnäytteen/mediatiedotteen kieliasu2 Muutama tunti kirjoittamiseen liittyvää opetusta, tietoiskuja, tutkimusviestintää 6 Kirjoittamiseen liittyvää opetusta, tuottaa opintopisteitä 1 Itsenäisiä opintojaksoja, pakollisia2 (+1?) Itsenäisiä opintojaksoja, vapaaehtoisia1 Integroituja opintopisteitä (muu kuin kirj.)1

Osku-hankkeessa 2012 – 2013 ideoitua Opiskelijoiden viestintätaitoja tulisi kehittää erityisesti seuraavista näkökulmista: 1) Hankeviestintä Opiskelija ymmärtää viestinnän tarpeet hankkeissa ja osaa valita ja toteuttaa mitä, miksi, milloin, kenelle ja miten on hyvä viestiä ja mitä siitä seuraa. 2) Verkostoviestintä Opiskelija osaa luoda, ylläpitää ja kehittää verkostoja ja hyödyntää niitä asiantuntemuksensa jakamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa johtaa verkostoja. Erityisesti tietoverkkoja tulee hyödyntää. Viestinnän näkökulmasta kyse on kielitietoisuudesta ja aidosta vuorovaikutuksesta. 3) Tutkimusviestintä Opiskelija osaa kielentää ja käsitteellistää tutkimusongelmansa. Opiskelija osaa rakentaa tietoa yhdessä toisten kanssa esim. wiki- alustalla. Opiskelija osaa viestiä asiantuntemuksestaan erilaisille yleisöille. Toteutustapa: Sisältyy kehittämishankkeeseen. Suomen kielen ja viestinnän opettajan tietoiskut, ohjaus ja palaute. Opinnäytetyöllä voisi olla ohjausryhmä, johon kuuluisivat esim. työpaikan ohjaaja, korkeakoulun ohjaaja ja suomen kielen ja viestinnän opettaja.